Dolar 32,4581
Euro 34,7712
Altın 2.427,94
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, “AVM yönetimine bu kadar taviz neden veriliyor?”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, “AVM yönetimine bu kadar taviz neden veriliyor?”
12 Aralık 2023 00:26
76
A+
A-

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Forum AVM’de Gaziantepli depremzede iş kadının yaşadığı süreç ile alakalı konuştu.

Trabzon Forum AVM son günlerde, Gaziantepli depremzede bir iş kadının başına gelen olayla gündemde yer alıyor. Gece vakti iş kadının mağazasına girilerek milyonlarca liralık ürüne el konuldu. Gaziantepli depremzede iş kadını ise olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca iş kadınının can güvenliğinin tehdit altında olduğu belirtilerek AVM yönetimi hakkında uzaklaştırma talep edildi. Olay şehirde geniş yankı uyandırırken, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan konuyla alakalı açıklama yaptı.

“BU OLAY BARDAĞI TAŞIRMIŞTIR”

Gaziantepli depremzede iş kadınının başına gelenler karşısında yetkililerin sessiz kaldığını ifade eden Fatma Başkan,

“Son günlerde basına yansıyan Forum AVM’deki olayı hayretle takip ediyorum. Hukuk tanımazlığın gelmiş olduğu nokta ve mağdurların yaşamış olduğu sıkıntılar bizleri derinden üzdü. Ayrıca güzel şehrimiz Trabzon’un bu şekilde basına yansıması da kabul edilebilir bir durum değil. Olay yargıya intikal etti. Fakat şehrin yetkilileri neden bu işe sessiz kalıyor? AVM yönetimine bu kadar taviz verilmesinin sebebi nedir? Gaziantepli depremzede bir iş kadınının başına gelen bu olay artık bardağı taşırmıştır. Hukuk tanımayan AVM yönetimi şimdi de mafyacılık oynuyor. Ortada ciddi oranda maddi kayıp var ve gasp söz konusu. Kamera kayıtları var. Bunların yanında AVM yönetiminin olayla ilgisi olduğu iddiaları da durumu daha şaibeli hale getirdi. İddiaya göre, görgü tanığı olan çalışan da tehdit edilmiş. Bu nasıl bir AVM yönetimi, bu nasıl bir başıbozukluk. Depremzede, bir iş kadınının şehrimize gelerek ticaret yapmasının, istihdam sağlamasının karşılığı bu mu? Bu olaydan sonra diğer yatırımcılara nasıl şehrimize gelin diyebileceğiz? Bu hukuk dışı hareketleri yapacak cesareti AVM yönetimi nereden alıyor? Bu AVM çetesine karşı sizin elinizi kolunuzu ne bağlıyor? Bu adaletsizliğe göz yummanızı sağlayan güç veya güçler kimler? Biz olayın takipçisiyiz ve aydınlatılana kadar durmayacağız. İşlenen bütün suçlar yargı önünde cezalandırılana kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

“ARTIK BU AVM ÇETESİNE GEÇİT VERMEYİN”

Forum AVM’de yaşanan diğer usulsüzlüklere de vurgu yapan Fatma Başkan,

“Ayrıca Forum AVM aylardır gündemde. Birçok usulsüzlük yapılıyor. Yönetmeliğe aykırı çalışmalar devam ediyor. Yapı kullanma belgesi alınmadan, ruhsatsız şekilde yeni yapılan alanlar mağazalara tahsis ediliyor. Belediye hiçe sayılıyor. Nasıl bir süreç işletiyorsunuz? Kaç kere dedik bu şehri AVM çetesine teslim etmeyin diye. Dinlemediniz, şimdi de bu olay yaşandı. Hiç mi bu şehri düşünmüyorsunuz? Bu tarz olaylarla gündeme gelmek şehrimizin marka değerine zarar veriyor. Gerekli ne önlem alınması gerekiyorsa artık alın. Tekrar üzerine basarak söylüyoruz, bu AVM çetesine geçit vermeyin. Biz bu noktada gerekli bütün her şeyi yapmaya hazırız. Ayrıca buradan tüm yetkililere ve siyasilere sesleniyorum, bu şehri düşünüyorsanız ve samimiyseniz, Forum AVM konusunda somut adımlar atılması için mücadele edin. Bu şehir sahipsiz değil. Şehrimizin adının kirletilmesinin önüne geçin. Bunu yapmayacaksanız da, o koltukları boşuna işgal etmeyin, mücadele edecek cesur insanlara devredin.” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.