Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Çarşamba Yöresel Ürün Pazarı gelecek yıl tamamlanacak

Çarşamba Yöresel Ürün Pazarı gelecek yıl tamamlanacak
5 Aralık 2023 11:40
66
A+
A-

SAMSUN (AA) – Çarşamba Belediyesince yapımı devam eden Yöresel Ürün Pazarı'nın gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun-Ordu kara yolunda Yöresel Ürün Pazarı kurma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Çarşamba Ovası'nda yetişen ürünleri el emekleriyle yöresel lezzetlere dönüştüren, kültürünü yansıtan Çarşambalı kadınların bu ürünleri pazarda satabileceklerini anlatan Doğan, "2023 Temmuz'da başlayan çalışmalarımızı 2024 yılında tamamlayarak Yöresel Ürün Pazarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Cennet vatanımız, yöresel ürün çeşitliliği bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biri. Yöresel Ürün Pazarımız çiftçimizin, el emeği üretim yapan kadınlarımızın desteklenmesi ve yapmış oldukları ürünlerin ilk elden halka ulaştırılması açısından da oldukça önemli. Bir yandan da Çarşamba'mızın ekonomisine ve tanınırlığına da katkı sunmuş olacağız." dedi.

Kente gelen misafirlerin ve yoldan geçenlerin Yöresel Ürün Pazarı'na gelerek Çarşamba kıvratması ve fındığın tadına bakabileceklerini vurgulayan Doğan, "Çarşamba'mız, kadınlarımızın emeğiyle büyüyor, gelişiyor ve kalkınıyor. Çarşamba'mızda hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızla hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.