Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Sinop'ta Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünden Cumhuriyetin 100. yıl sergisi

Sinop'ta Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünden Cumhuriyetin 100. yıl sergisi
23 Kasım 2023 17:00
80
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop Halk Eğitim Merkezi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılıyla ilgili sergi düzenlendi.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerini büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştiğini hatırlattı.

Özarslan, "Bizi biz yapan, bizi farklı kılan bu coğrafyada bizim bin yıllık kalışımızı ve kalmaya da devam etmemizi sağlayan en önemli alanımız eğitimdir. Buna çok önem veriyoruz. Bu kapsamda bizim en büyük kaynağımız, zenginliğimiz, gücümüz ve hayat kaynağımız insanımız ve insanımızın özünde olan öğrenme merakı ve zekamız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olmasının önemini de vurgulayan Özarslan, şunları kaydetti:

"Hayat boyu eğitim, gerçekten çok önemli. Beşikten mezara kadar eğitim, öğretim… Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Bunlar bizim ruhlarımızda, derinliklerimizde, zihnimizde yer alan mesajlar. Buradan güç alarak, eğitim ve öğretimi yani orta, lise veya yüksek öğrenimi bitirince eğitim öğretimi bitirmiyoruz. Biz, bir yaşam boyunca eğitim ve öğretim diyoruz. Dolayısıyla bu tür merkezler aynı zamanda tedavi merkezi. Bunu böyle görmek lazım. Burayı bir sosyalleşme, kaynaşma ve bir tedavi merkezi olarak görüyoruz. Öğretmenlerimizi ve kurs için gelen kursiyerlerimizi tebrik ediyorum."

Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun ise, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde merkezin öğretmenleri ve kursiyerlerce el emekleriyle başta dokuma olmak üzere çeşitli resim, giyim, takvim, Atatürk fotoğrafları ve el sanatları alanındaki 50 eseri sergilediklerini söyledi.

Açılışa, Sinop Belediye Başkan Vekili Önder Serdar Öztürk, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, kurum müdürleri ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.