Dolar 32,2888
Euro 34,7932
Altın 2.408,87
BİST 10.264,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 21°C




















“Dağların Oğlu” Kastamonu'da üniversite öğrencilerine doğa yaşamını anlattı

“Dağların Oğlu” Kastamonu'da üniversite öğrencilerine doğa yaşamını anlattı
21 Kasım 2023 16:55
197
A+
A-

KASTAMONU (AA) – "Dağların Oğlu" belgeseliyle uluslararası ödül alan Bülent Erkan, Kastamonu Üniversitesi öğrencilerine doğadaki yaşamı aktardı.

Yönetmen Yavuz Selim Taşçıoğlu'nun yazıp yönettiği "Dağların Oğlu" belgeseliyle 2016-2017 yıllarında Uluslararası Kar Film Festivali, Berlin Film Festivali ve Cannes Film Festivali gibi çeşit uluslararası festivallerden ödül alan, kendini dağları korumaya adayan Bülent Erkan, Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Doğada yaşam" konulu konferansta, doğadaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Erkan, konuşmasında, ortaokulu kendi imkanlarıyla açıktan tamamladığını söyledi.

Okuma fırsatı bulamayınca kendini dağlara adadığını ve o dönemlerde büyüklerinden gördüğü avcılığa başladığını aktaran Erkan, keklik ve tavşan gibi birçok hayvanı avladığını belirtti.

Avcılık yaparken "hayatının dönüm noktası" olarak nitelendirdiği "çengel boynuzlu" diye tabir edilen dağ keçisini görüp tüfeğini hayvana çevirdiğinde keçinin çaresiz kaldığını anlatan Erkan, şunları kaydetti:

"Şunu anladım ki çaresiz kalan bir canlı insana dahi yalvarıyor. Aradan yarım saat bir süre geçti. Yere bir su damlası düştü. Bir baktım ki keçi ağlıyor. O gün dedim ki 'Yeryüzünün en cahil insanı benim, benden başka cahil insan yok.' dedim ki 'Yaşayabildiğin kadar yaşa, hayat yaşamak da güzel ve yaşatmak da güzel.' ondan sonra tabii öldürmenin ne kadar kötü olduğunu, yaşatmanın ne kadar güzel olduğunu anladım."

Doğada gördüğü en tehlikeli canlının insan olduğunu dile getiren Erkan, "Aynı zamanda doğa çok zengin. İnsana ilaç da sunuyor, şifa da sunuyor. Mesela sarı kantaron yağı çok faydalı. Doğa bir şekilde insana bakıyor ama insanın doğaya nasıl baktığı önemli. Doğadaki en az 70 küsur bitkiyi yiyebiliyorum." diye konuştu.

Doğa yaşamında ilk yardım bilgisinin önemine vurgu yapan Erkan, yanlış bir bilginin insanın canına mal olabileceğini sözlerine ekledi.

Erkan, konuşmasının ardından doğada hayatta kalabilmek için kullandığı ekipmanları öğrencilere tanıttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.