Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C




















OMÜ ile Endonezya Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi işbirliği anlaşması yaptı

OMÜ ile Endonezya Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi işbirliği anlaşması yaptı
17 Kasım 2023 18:00
99
A+
A-

SAMSUN (AA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Endonezya'nın Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi arasında eğitim alanında işbirliğini güçlendirmek için anlaşma imzalandı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törende, Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammad Zainuddin MA ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır protokole imza attı.

İşbirliği içinde olmanın iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirten Alışır, "Yaklaşık 50 yıl önce kurulan üniversitemizde; ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla birlikte 55 bin öğrenciye eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 10’unu 120 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler oluşturuyor. Uluslararası işbirliklerini önemsiyoruz. Aynı zamanda uluslararası öğrenciler ve akademisyenleri üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

OMÜ'nün teknolojik kalkınma hedeflerini yakından takip edip bu anlamda bilimsel ve AR-GE çalışmalarıyla sürekli kendini güncellediğini belirten Alışır, şunları kaydetti:

"Maulana Malik İbrahim Malang İslam Devlet Üniversitesinin gözlemlediğim kadarıyla eczacılık, kimya gibi alanlarda kuvvetli olduğunu gördük. Özellikle bu alanlarla beraber hem öğrencilerimizin farklı bakış açısı kazanması adına hem de öğretim elemanlarımızın AR-GE çalışmalarını beraber yürütmek adına bu tür işbirliklerini önemsediğimizin tekrar altını çizmek istiyorum. Bu protokolle birçok öğrencinin ve akademik personelin bilimsel ve kültürel alanda kendilerini geliştirebileceğine inanıyoruz."

Programa, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Endonezya Fahri Konsolosu olan Dr. Eren Günhan Ulusoy, Uluslararası Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.