Dolar 32,4466
Euro 34,7486
Altın 2.427,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















TRABZONLU ŞEHİTLER VE KAHRAMANLAR ANILDI

TRABZONLU ŞEHİTLER VE KAHRAMANLAR ANILDI
16 Kasım 2023 15:12
193
A+
A-

Trabzon haberleri: Trabzon’da, İstanbul’un işgalini durdurmak amacıyla 16 Kasım 1912’de harekete geçen 87’nci Alay içerisinde yer alan Trabzon Gönüllüler Taburu’nu anmak için “Gidip de Dönmeyenler” isimli anma programı düzenlendi.

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Balkan Harbi sırasında 87. Alay içinde yer alan Trabzon Gönüllüler Taburu’nu anmak için Karadeniz Yazarlar Birliği ile Ortahisar Belediyesinin düzenlediği törene katıldı.

Şehitleri rahmetle ve minnetle yâd ettiğini belirten Başkan Vekili Ataman, “Tarih şuuruna ulaşabilmek için tarihe sahip çıkmak gerekir. 1912’de bizim ‘Fişek gibi Uşaklar’ buradan gittiler. 1912 Osmanlı dönemi daha sonrasında ise Cumhuriyet dönemi. Bizim uşaklar yine fişek gibi. Trabzon’un özel bir tarafı vardır. Trabzon Abdülhamit ile Atatürk’ü barışık tutan bir şehirdir. 1912’de yaşadığımız bu olaydan sonra 1918’de İstanbul işgal altındaydı. 1919’da da onu yıktık. Ve bir Osmanlı Paşası olan Atatürk marifetiyle bunu yıktık” dedi.

MÜCADELE VERMEYE DEVAM 

Hangi dönemde olduğundan bağımsız olarak millet olma ve devlet olma şuurunu iliklerine kadar hisseden ve hissettiren bir şehirde yaşadıklarını belirten Başkan Vekili Ataman, “Bizim dedelerimiz tek çocuk. Bakın giden 511’den 509’u şehit 2’si geri gelmiş. İşte bu mücadeleyi vermeye devam ediyoruz. Eğer organizasyonunuzun arkasına silahlı gücünüzü koyamazsanız hiçbir karşılığınız olmuyor. O gün 511 delikanlıyla verdiğimiz mücadeleyi bugün yine Trabzonlu bir başka fişek gibi uşakla veriyoruz. İHA ve SİHA’ları yapan Selçuk Bayraktar’la veriyoruz. Allah sayılarını arttırsın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bando takımı eşliğinde Kalepark önünden başlayarak Trabzon Limanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.  Yürüyüş sonunda, “87’nci Alay Şehitleri” anısına denize çelenk bırakıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.