Dolar 32,2638
Euro 34,7606
Altın 2.400,87
BİST 10.167,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Açık
Trabzon
18°C
Açık
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 16°C




















AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
28 Ekim 2023 14:40
460
A+
A-

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Milletimizin azim ve kararlılığı, bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancı ve  kurulmasında liderlik  eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde , istiklal harbinin zorlu günlerinde atılan Cumhuriyetimizin temelleri,
bir ulusun kendi kaderini tayin etmek için gösterdiği iradenin zaferidir.

Cumhuriyetimizin en kıymetli mirası bu toprakları vatan olarak sahiplenen her bir vatandaşın inancına , diline ve etnik kökenine saygı göstermektir  ve hiç değişmeden günümüze kadar da taşınmıştır.

Cumhuriyeti ve demokrasiyi en çağdaş şekilde ülkesinde uygulayan Türkiye, hiçbir zaman başka devletlerin egemenliğine göz dikmemiş ,dünyada sayılı ülkelerden biridir.

Savaşlar yaşayan bir ulus olarak bugünlere gelmek bizler için de hiç  kolay olmadı.
Kurtuluş savaşımızda esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti olarak ,
istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığımız kurtuluş savaşını, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla, zaferle taçlandıran bir milletiz.

Türklerin imparatorluğundan Türklerin Cumhuriyetine geçiş ,
Türk devletinin devamını esas alan bir hedefle, iç savaşın getirdiği onursuzluk kavga ve kardeş kanının sonucunda değil ,
dış güçlere verilen onurlu savaşlarla sağlandı ve kuruldu bu Cumhuriyet.

Bir vizyon ortaya koyduk ,

Hedefimiz , bilim ve teknolojide öne çıkan bir ülke olmak , kültürel ve tarihi mirasımızı daha da zenginleştirmek, ailenin beşeri ve sosyal yapısını daha da güçlendirmek , yeşil ve dijital dönüşüm odaklı projeleri hayata geçirmek ve daha bir çok alanda sürdürülebilir projeleri planlamanın kararlılığı içindeyiz.

Hiçbir istisna yapmadan 85 milyon vatandaşımızın her birine diğer tüm ayrımları, farklılıkları, rekabetleri, siyasi görüşleri bir kenara bırakarak bu ortaya koyulan milli vizyona sahip çıkma çağrısında bulunuyorum

Devredilen mirasa saygılı devredeceğimiz mirastan umutlu olmaya devam  edeceğiz hep birlikte

Misak-ı milli sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın eşit olarak haklardan faydalanmalarını sağlamak, coğrafyanın kader olmadığını bilen ve bu bakışla doğudan batıya kuzeyden güneye tüm vatandaşlarımızın ve dünyadaki mazlumların umudu olan ülkemizde,

Cumhuriyetimizin en temel taşlarından biri olan milli birlik ve beraberliğimiz, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edip, bu topraklarda kardeşçe yaşamak için 100 yıldır devam eden çabamız yine sürecektir Allah’ın izni ile.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, bu toprakları vatan yapan ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Yılmaz Büyükaydın
AK Parti Trabzon Milletvekili

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.