Dolar 32,2485
Euro 34,7953
Altın 2.428,93
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















43. ULUSLARARASI TRABZON YARI MARATONU KOŞULDU

43. ULUSLARARASI TRABZON YARI MARATONU KOŞULDU
28 Ekim 2023 15:57
842
A+
A-

43. ULUSLARARASI TRABZON YARI MARATONU KOŞULDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Koşuyoruz” sloganıyla koşuldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yarı maratona katılan ve dereceye giren sporcuları tebrik etti.
STARTI BİRLİKTE VERDİLER
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, bu yıl “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Koşuyoruz” sloganıyla koşuldu. Yarışlar kapsamında ilk olarak Yenimahalle Devlet Sahil Yolu Caddesi Şehit Asteğmen Coşkun Davulcu üst geçidi altında halk koşusu başladı. Ardından Çocuk Koşusu, 10 km ve 21 km Yarı Maraton Koşusu ile Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nun startını Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar birlikte verdiler.

DAHA NİCE YÜZYILLARA
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu öncesi yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 100. yılı ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bu manada Türkiye’nin 2. en eski maratonu da Trabzon’da bugün koşuluyor. ‘Yeni Türkiye Yüzyılına koşuyoruz’ sloganımız var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadim organizasyonun 43’üncsünü bu sene gerçekleştiriyor olmaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Çok ciddi bir katılım var. Yaklaşık 2 bin sporcumuz bugün bu koşularda yer alıyor. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından yerli, yabancı çok sayıda sporcumuz bu organizasyonda yer alıyor. İnşallah keyifli bir koşu olacak. Daha nice yüzyıllarda hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti inşallah payidar kalsın hem de Trabzon maratonu daha nice yıllar koşulsun diye temenni ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

VALİ YILDIRIM TEŞEKKÜR ETTİ
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise “Ülkemizin ve dünyanın farklı coğrafyalarından ilimizde misafir ettiğimiz çok değerli sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. Maratonun ardından törende dereceye giren sporculara madalyaları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Maratona toplamda 2 bin 200 kişi katıldı.
Trabzon Yarı Maraton’da dereceye giren sporcular şu şekilde;
10 KM erkekler koşusunda
1. Fetene Alemu Regesa
2. Giorgi Lomidze
3. Hakan Çoban

10 KM kadınlar koşusunda
1. Nataliya Mamaeva
2. Tuğba Haytaoğlu
3. Tuğba Akın

21 KM erkekler koşusunda
1. Meshack Kimutai Kıbıl
2. Üzeyir Söylemez
3. Daviti Kharazıshvilidavit

21 KM kadınlar koşusunda
1. Ivyene Jeruto Lagat
2. Dilek Öztürk
3. Zuhal Ulaş

Halk koşusunda erkekler
1.Emrah Öztürk
2.Bekir Doğan
3. Sergei Milykh

Halk koşusu kadınlar
1. Emel Sağlam
2. Melek Taş
3. Sıla Akan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.