Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















GÜLSÜM-YUSUF KAYA YAŞLI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI.

GÜLSÜM-YUSUF KAYA YAŞLI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI.
24 Ekim 2023 17:22
259
A+
A-

GÜLSÜM-YUSUF KAYA YAŞLI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI.
Honaz Belediyesi tarafından yapılması planlanan Gülsüm-Yusuf Kaya Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi ve Sosyal Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Toplamda 7 milyon liraya mal olacak merkezin çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Bu proje; Honaz’da yaşlı nüfusuna sahip çıktığımızın resmidir” dedi.
Derman Belediyecilik anlayışı ile önemli projelere imza atan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Kocabaş Mahallesi’ne önemli bir proje daha kazandırmak için harekete geçti. İlçede yaşayan yaşlı nüfusun sağlıklı yaşlanması ve zaman geçirebilmeleri adına yapımı planlanan Gülsüm-Yusuf Kaya Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi ve Sosyal Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Toplamda 7 milyon liraya mal olan merkezin açılışı ise 100 gün sonra gerçekleştirilecek.
Temel atma törenine; CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, CHP Denizli İl Sekreteri Melike Solmaz Coşkun, CHP Honaz İlçe Başkanı Mustafa Çelik, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Dünyada yaklaşık olarak 783 milyon yaşlı nüfusu olduğunu söyleyen Başkan Kepenek, bu projenin yapımının zorunlu hale geldiğini söyledi. Kepenek, “Türkiye de bir önceki yıla göre daha çok yaşlının her gün nüfus içindeki yerinin attığı, hızla yaşlanan bir ülkeyiz. 100 çalışana bundan 4 yıl önce 11 yaşlı düşerken şu anda 100 çalışana 14 yaşlı düşüyor” dedi.
Tesisin kurulma sürecini anlatan Kepenek, “İstihdam süreçlerindeki değişim, insanların iş hayatında yoğun yer alması, mesai kavramı gibi nedenlerle yaşlılar evlerde bir de geleneklerimizdeki bazı değişimler, yaşlıları bakıma muhtaç hale getiriyor. Bu nedenle böyle bir tesisi kurmayı planladık” ifadelerine yer verdi.
“BU PROJE; HONAZ’DA YAŞLI NÜFUSUNA SAHİP ÇIKTIĞIMIZIN RESMİDİR”
Türkiye yaşlı nüfusunun yaklaşık yüzde 12’si olduğunu anlatan Başkan Kepenek, bu yılın sonunda bu oranın yüzde 14’e çıkmasının beklendiğini belirtti. Yaşlıların yüzde 44’ünün erkek, yüzde 46’sının kadınlardan oluştuğundan ve kadınların ömrünün daha uzun olduğundan bahseden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Peki, bu yaşlıların yarın çocukları evlendiğinde, gelinleri ve kendileri çalışıyorsa, torunları da onlara bakabilecek düzeyde değilse, tansiyonuna, şekerine, günlük bakımına, fizik tedavisi ile nasıl ulaşacaklar? İşte biz bu tesisi bu nedenle yapıyoruz. Bizlere bu zaman kadar emek veren, bizi bu günlere getiren ve ülkemizin ülke olmasında çok önemli katkıları olan yaşlı abilerimizin, ablalarımızın nüfusuna sahip çıktığımızın bir resmidir. Bunu yapmamız gerekiyordu ve bu konuda Yusuf Kaya ile bunu paylaştığımızda, “Ben varım” dedi. Bu günün koşullarında çok değerli bir katkıyı sundu. Yaklaşık 5 milyonluk bir yatırım yapıyoruz. Tefrişatı ile 7 milyonluk bir yatırım. Gülsüm-Yusuf Kaya hayırseverlerimiz bize 1 milyon 200 bin lira nakit desteği sağladı. Kalanını Honaz Belediyesi bütçesinden gerçekleştireceğimiz bir yatırım. Ama ağabeyimizin, teyzemizin adını ömür boyu bu tesiste yaşatacağız. Yusuf Kaya ağabeyimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Törenin sonunda projeye maddi katkı sağlayan Gülsüm-Yusuf Kaya ailesine Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek tarafından hediye takdim edildi. Protokol üyeleri ve hayırsever aile hep birlikte butona basarak ilk harcı temele döktüler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.