Dolar 32,2841
Euro 35,0359
Altın 2.474,99
BİST 10.484,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















Türk Boks Tarihine Altın Bir Veda: Fırat Arslan’ın Unutulmaz Maçına ramak kaldı. Taraflar ilk kez göz göze geldi.

Türk Boks Tarihine Altın Bir Veda: Fırat Arslan’ın Unutulmaz Maçına ramak kaldı. Taraflar ilk kez göz göze geldi.
19 Ekim 2023 11:53
189
A+
A-
Taraflar ilk kez göz göze geldi.
Profesyonel boks tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek Dünya Şampiyonu unvanına sahip olan Fırat Arslan, WBA Altın Dünya Şampiyonluğu Kemer maçıyla ringlere veda etmeye hazırlanırken maç öncesi rakibiyle ilk kez göz göze geldi.
Vedat Alyaz-Şevket Dalboy
Almanya Göppingen –
Türk profesyonel boksunun efsane ismi Fırat Arslan, kariyerinin son maçına doğru adım adım ilerliyor. WBA Altın Dünya Şampiyonluğu Kemer karşılaşması için geri sayım başlarken, boks dünyası bu muhteşem karşılaşmayı sabırsızlıkla bekliyor. Basın toplantısıyla, bu tarihi mücadele resmi olarak tanıtıldı ve büyük ilgi gördü. Zweigwerk 11 Numarada düzenlenen basın toplantısında Fırat Arslan ve rakibi Edin Pualo ilk kez karşı karşıya geldi. Her iki tarafta bu müsabakaya çok iyi hazırlandıklarını ifade etti. Fırat Arslan, “Kendime çok güveniyorum, kendimi iyi hissetmesem bu maça çıkmazdım. Rakibim de çok iyi hazırlandığını ifade ediyor. Ben elimden gelenin en iyisini yapacağım. İyi olan kazansın” şeklinde konuştu.
Basın toplantısı, son yılların en kalabalık katılımıyla dikkat çekti. Türk ve Alman medyasından yoğun ilgi gören etkinlikte, geceye damga vurması beklenen Türk boksörler de yer aldı. Dünya sıralamalarında üst sıralarda bulunan Hüseyin Cinkara, da toplantıda yer alarak Türk boksunun geleceği hakkında umut verici açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda, genç yeteneklerden Kerim Altay’ın ilk profesyonel maçına çıkacak olması da heyecan oluşturdu. Boks galasında eldiven giyecek boksörlerden biri de başarılı boksörlerimizden Köksal Orduhan. Fırat Arslan’ın veda maçı, boksseverlerin büyük bir heyecanla beklediği bir etkinlik haline gelmiş durumda. Türk boksunun yıldızları ve geleceği, bu özel gecede bir araya gelecek. Efsane sporcumuz Fırat Arslan’ın ringlere veda edeceği bu unutulmaz müsabakanın, boks tarihine damgasını vurması bekleniyor. Boks severler, kariyerinin son dönemine yaklaşan bu efsanevi boksörü bir kez daha izlemek için sabırsızlanıyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.