Dolar 32,3680
Euro 34,4989
Altın 2.380,89
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C




















Başkan Ertuğrul Doğan’dan Canlı Yayında Flaş Açıklamalar

Başkan Ertuğrul Doğan’dan Canlı Yayında Flaş Açıklamalar
19 Ekim 2023 21:53
261
A+
A-

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, A Spor’un canlı yayın konuğu oldu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, A Spor’un canlı yayın konuğu olarak açıklamalara bulundu.

Başkan Doğan, “Abdullah Avcı hoca ile hiç ayrılmamış gibiyiz. Benim de Abdullah Avcı’nın da aklından zirve dışında bir şey geçmez. Birlikte yapacağımız çok şey var” dedi.

AVCI İLE AYRILIŞ VE GERİ DÖNÜŞ SÜRECİ

“Abdullah Avcı hocama ve yönetim kurulumuza önemli görevler düşüyor. İki tarafında her şeyin bilincinde ve farkında olduğunu söyleyeyim. Hocamızla, Nenad Bjelica’nın ayrılığı sonrası kısa bir görüşme yaptık ve ikimiz de ne yapacağımızı biliyoruz. Trabzonspor taraftarlarına daha mutlu olacağı sonuçlar yaşatacağız. Anlaşmamız çok kısa sürede oldu. Ben ne kadar istekliysem o da o kadar istekliydi. Trabzonspor’un tüm sıkıntılarını kendine dert edenen bir yapıya sahip. Maçtan bir gün önce Trabzon’da olacağım ve ön değerlendirmede beraber olacağız. Trabzonspor sevdalısı olduğu için maçları takip ettiğini söylemişti. Avcı ile daha önce görüşmedik ama dost arkadaş olarak görüşmelerimiz olmuştur. Hocanın aklında her zaman varmış ve geldiği zaman bilgisi vardı. Ne kadar çabuk ilerlersek daha faydalı olacak.”

NENAD BJELİCA İLE AYRILIK KARARI

“Nenad Bjelica’nın daha önceki çalışmalarda ortaya yanısttığı futbol Trabzon şehri ile uygum içinde olan tavırlardı. Araştırdığımız için yönetim kuruluyla aldığımız karar sonucunda anlaştık. Futbolda sahaya yansımadıkça hiçbir anlamı yok. Anadolu da farklı bir şey ifade edebilir ama Trabzon’da ifade etmiyor. Taraftarın ne düşündüğünü gayet iyi anlayabiliyorum. Oynanan futboldan ne kadar rahatsız olduklarını gözlemliyor ve anlıyoruz. Trabzonspor Başkanı olarak gerekeni yapmamız gerekiyordu. Çalıştığımız dönem için kendisine teşekkür ediyorum. Sahaya yansıtamadığını kabul etmişti. Hatay maçı kırılma maçı oldu. Trabzonspor takımının 2-0’dan kaybetmesini kabul edemem. Golün başı öncesine bakmıyorum. Bir daha başımızdan inşallah böyle bir sonuç geçmez. Kabullenmesi imkansıza yakın bir iştir. Bjelica konusunda bir pişmanlığımız yok. Ülkesindeki takımlardaki başarıları belli futbol teknik taktik ve baskı konusunda yaptığı işler belli. Yaptığımız araştırmalarla görevin başına getirdik. Pişmanlık değil de hata olduğu ortaya çıktı. Gereğini de yerine getirdik. Bjelica ciddi gayret verdi ama bazen sahaya yansımıyor. Her doğru yaptığın işin sonu doğru bitecek diye bir şey yok. Tedbir almamız gerkeiyordu ve aldık.”

BAKASETAS İLE SÖZLEŞME UZATILACAK MI?

“Bakasetas sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir oyuncu. Yabancı olarak görmüyoruz. Bir teklifte bulunduk bize dönüş yapmadı yani kabul etmedi. Hocamızla konuşacağız. Kararı neyse ona göre yeni bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bize ulaşan herhangi bir resmi teklif yok.”

NWAKAEME GERİ DÖNECEK Mİ?

“Abdullah Avcı eğer bize Antony Nwakaeme ile çalışmak istediğini söylerse onu getirmek için gerekeni yaparız.

ABDULLAH AVCI KONUSUNDA UĞURCAN ÇAKIR İLE GÖRÜŞTÜK

“Oyuncularla konuşmadım ama kaptanla görüştük. Yabancı oyuncuların menajerlerinden erken değil mi yorumları geldi. Her türlü dengeyi kollamak durumundayız. Yardımcı hocanın samimiyeti orada. İzlenimlerimiz sürecin tamamen aşıldığı yönünde. ”

TRANSFERLER NASIL YAPILDI?

“Bütün transferler onayla gerçekleşti ve tutanak altına alındı. Trabzonspor kadrosundaki tüm oyuncular için geçerlidir. Son dönem transferleri için Trabzonspor marka değerini korumak zorunda. Ben hoca kim olursa olsun kollamakla yükümlüyüm. Biraz daha memnun edecek oyuncular katılması görüşünün savundum. Bunların da alınması lazım dedim.”

ALMAK İSTEDİĞİMİZ BİR OYUNCU OLMUŞTU

“Almak istediğimiz ama alamadığımız bir oyuncu oldu. Birden fazla olabilir. Dönüşümler kolay olmuyor. Avcı ile bu dönemi aynı şekilde yaşamıştık. Her şeyi yıl sonuna bırakmak istemiyoruz. İçerdeki oyunculardan çıktıktan sonra oyuncuları almaya çalışacağız.”

AVCI İLE FUTBOLCU TRANSFERİ İÇİN GÖRÜŞTÜ MÜ?

“Bugüne kadar Abdullah Avcı ile herhangi bir oyuncu hakkında konuşmadık.”

ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ

“Hocamız bizden Visca’yı istedi ertesi gün aldım. Galatasaray maçında şampiyon olduk dedim. Herkes bu takımı zirvede görmek istiyor. En uygun maliyetlerle yapmak için çok konuşulmaması lazım. Ne kadar konuşulursa o kadar zorlaşıyor. Burada oluşturan coşku bunların hepsi oyuncular tarafından takip ediliyor ve pazarlıkta kullanıyor. Buradan bir çıkış yok. Bu duruma göre takımımızı en fazla ne kadar koruyabiliriz derdindeyiz.”

hakkı yendi, doğruyu söylemek durumundayız. Bir hakemin ceza alması için ne gerekiyor.”

DEPLASMAN YASAKLARI

“Beşiktaş gelmedi biz de götürmeyeceğiz. Fenerbahçe için de aynı durum var. Galatasaray’ı misafir edeceğiz.”

TRABZONSPOR TARAFTARLARI

“Nereye gidersen git her yerden bir Trabzonluların olduğu hayatımız var. Bu bizim en büyük enerjimiz. Şahsım veya yönetim kurulum adına bir  şey talep etmiyor. Trabzonspor hocası ve takımına taraftarın sahip çıkmasını istiyorum. Biraz minimilize edelim. Bizim en önemli gücümüz duygumuz. Türkiye’de şampiyon olmak demek birçok şeyi doğru yapmak demek. Biz de şampiyon olmak çok farklı bir iş. Herkes sahip çıkacak. Eski başkanların yöneticilerin başka ağabeylerin de… Bunu ancak böyle yürütebiliriz.”

TFF – MHK – HAKEMLER

“Alt tarafa yeteri kadar hakim olamadığını MHK Başkanının da içeri hakim olmadığını düşünüyorum. TFF Başkanı futbolun içinden gelen birisi değil. Ben enerji işi yapıyorum mühendis gibi anlayabilir miyim hayır. TFF Başkanı başka bir şekilde denetleyebileceği bir sistem kurması gerekiyor. Pendik maçından sonra hakemin ceza aldığı söylendi, bu hakemin cezasına ne oldu? Bunu değişitrebilen birisi var. TFF yetkileri bize yalan konuşmayacağına göre demekki bir şey var. Sen iyi niyetlisin işini de istekli yapmaya çalışıyorsun, sponsorluklar buluyorsun. Ama bunla bitmiyor. Farklı bir çizgiye gelmek lazım. MHK’ya daha sert daha eyvallahı olmayan bir kafayı ezebilecek brisinin olması gerektiğini düşünüyorum. Arada bir temiz dürüst bir denetçi olabilir. Yönetim kurulu futbolun içinden gelenler değil. Bu sistem yıllardır düzelemediğine göre bir sorun olduğunu kabul etmek gerekiyor.  Trabzonspor 38 yılda bir kere şampiyon olmuş bir sistem varsa onlara çalışıyor.”

HAKEMİN CEZASINA NE OLDU LÜTFEN AÇIKLASINLAR

“Sistem onların sistemi. Burada en büyük mağdur benim. Öyle şeyler oldu ki bu Trabzonspor’unbaşına gelenlerin hesabı yok. Bunları göre göre büyüyen bir nesiliz. Bu travmaları yaşayarak ömrümüz geçti. Her tarafı kolluyorum, kollamak zorundayım. Türkiye’de nelerin olabileceğini biliyoruz, çıkan yensin olacak bunlar. 40 yıldır kaç defa şampiyonluğu elinden alınmış bir takımın başkanı olarak konuşuyorum başımıza ne geleceğini biliyorum, idmanlıyız. Adana Demirspor maçında Visca’nın pozisyonunu bana kimse açıklayamaz. Pendik maçında hakem koşarak geliyor gözümle gördüm diyor. Yüzüne vurdu diyor. İnanılmaz bir şey. Hakem sahada el işaretleriyle yalan konuştuğunu söylüyor. Bu hakem ceza aldı diye söylediniz ne oldu bu cezaya. Bize lütfen bunu açıklasınlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.