Dolar 32,2659
Euro 34,7491
Altın 2.402,68
BİST 10.279,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Açık
Trabzon
18°C
Açık
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 16°C




















Abdullah Avcı İle Görüşmenin Detayları

Abdullah Avcı İle Görüşmenin Detayları
11 Ekim 2023 12:04
240
A+
A-

Trabzonspor’da Nenad Bjelica’nın ardından yeniden göreve başlayacak olan Abdullah Avcı, Başkan Ertuğrul Doğan ile bir araya geldi. Avcı’nın Trabzon’a geliş tarihi de belli oldu.

Trabzonspor‘da ikinci Abdullah Avcı dönemi başlıyor. Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile yolları ayıran Karadeniz devinin başkanı Ertuğrul Doğan dün Abdullah Avcı bir araya geldi. Doğan ve Avcı’nın görüşmede anlaşma şartlarının son detaylarının yanı sıra bundan sonraki süreci masaya yatırdıkları belirlendi. Bordo-mavili kulüpten ayrıldıktan sonra geçen 7 aylık süreçte yapılan değişiklikler ve ligin ilk 8 haftasının değerlendirildiği öğrenildi.

TRANSFERİ DE GÖRÜŞTÜLER

İkilinin, takımın toparlanması için izlenecek yol hakkında fikir alışverişi yaptıkları belirlendi. Devre arası transfer dönemi öncesi görüşlerini de Doğan ile paylaşan Avcı’nın kısa sürede yapacağı hamlelerle takımın oyununu geliştirmeyi düşündüğü ifade edildi. Doğan’ın ilk dönemindeki gibi tüm yetkiyi 60 yaşındaki hocaya vermesi bekleniyor. 2 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtilen Avcı’nın bu akşam Trabzon’a geleceği ve yarın idmana çıkacağı öğrenildi.

TARAFTARLAR KARŞILAYACAK

Abdullah Avcı’ya Trabzonspor taraftar gruplarının coşkulu bir karşılama yapacağı kaydedildi. Taraftarlar, 60 yaşındaki hocanın geri dönmesine destek verdi. Avcı’nın takımın kısa sürede toparlanması için özellikle kaptanlarla bire bir görüşeceği belirtildi. Başarılı hoca, ilk döneminde kısa sürede takımı toparlamıştı.

TRABZONSPOR İLE 3 KUPA ALDI

Abdullah Avcı, teknik adamlık kariyerinde kulüp bazında 3 kupasını da bordo-mavililerin başında kazandı. Deneyimli hoca 2021- 22 sezonunda Fırtına’yı hasretle beklediği şampiyonluğa taşıdı. 2020-21 ve 2022-23 sezonlarında Süper Kupa’yı kazandı.

ABDULLAH AVCI’NIN İLK DÖNEMİNİN ÖZETİ:

Avcı, 10 Kasım 2020’de Trabzonspor’un başına geçmiş, ilk maçına da Süper Lig’in 9. haftasında oynanan Erzurumspor maçı ile çıkmış ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. Bordo-mavili ekip, Avcı’nın göreve geldiği sırada Süper Lig’de 6 puan ile 17. sırada yer alırken sezonu ise 71 puan ile 4. sırada tamamlamıştı.

Avcı, 2020-2021 sezonunda Trabzonspor’un başında 32 lig maçında 18 galibiyet, 11 beraberlik ve 3 mağlubiyet almıştı. Bordo mavili takım, bu süreçte maç başına 2.05’lik puan ortalamasını yakalamıştı.

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın ilk sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdaki Adana Demir maçıyla veda etmişti. Normal süresi ve uzatmalarında eşitlik bozulmayan mücadele, penaltı atışları neticesinde Akdeniz ekibi lehine sonuçlanmıştı.

Avcı, Trabzonspor’daki ilk kupasını 27 Ocak 2021 tarihinde Başakşehir ile oynanan Süper Kupa finalinde elde etmişti. Olimpiyat Stadı’nda oynanan finali Trabzonspor 2-1 kazanmış ve kupayı müzesine getirmişti.

2021-2022 sezonuna Cornelius, Siopis, Dorukhan, Hamsik, Peres ve Gervinho gibi önemli transfer hamleleriyle başlayan Trabzonspor, Abdullah Avcı önderliğinde sezonun ilk yarısını Konyaspor’un 7 puan önünde 46 puanla lider kapattı.

Bordo mavililer, 2021- 22’de Konferans Ligi’nde Molde’yi saf dışı bıraksa da play-off turunda Roma’ya elenerek Avrupa’ya veda etti. Sezon ortasında Visca transferiyle ses getiren Fırtına, sezonun tamamlanmasına 3 maç kala, 35. haftada Antalyaspor’a karşı iç sahada aldığı 2-2’lik beraberlikle şampiyonluğunu ilan etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.