Dolar 32,3776
Euro 34,5536
Altın 2.382,62
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C




















1461 HAFIZ VE HAFİZE İÇİN İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ

1461 HAFIZ VE HAFİZE İÇİN İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ
3 Ekim 2023 11:35
306
A+
A-
Türkiye’de ilk kez geniş katılımlı hafız icazet töreni, 1461 hafız ve hafizenin katılımıyla Trabzon’da düzenlendi. Türkiye’de bir ilkin Trabzon’da gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sevgili Peygamberimizin ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerdir’ övgüsüne nail olan siz kıymetli hafızlarımızı ve hanımefendi hafizelerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, teşrifiyle Türkiye’nin en geniş kapsamlı icazet töreni Trabzon’da yapıldı. Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eski Bakan Faruk Özak, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, kurum il müdürleri ve davetliler katıldı. Yoğun ilgi gösterilen tören mehteran gösterisiyle başladı.
MEVLİDİ NEBİ HAFTAMIZ KUTLU OLSUN
Salonda bulunan katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Kalplerimize sevgiyi, saygıyı, merhameti, fazileti, iffeti, bağışlamayı, tevazuyu, imanı ve istikameti yerleştiren, rahmetiyle tenezzül buyurarak bize hitap eden, vahiy gönderen, kitap indiren, bize sırat-ı müstakimi, dosdoğru yolu gösteren rahmet elçilerini gönderme lütfunda bulunan, bizi rahmet dini, merhamet dini İslâm ile şereflendiren rahman ve rahim olan, insanoğlunu ve bütün kâinatı rahmetiyle var eden, yüce Allah’ımıza sonsuz hamdü senalar olsun. Hz. Âdem’den Hz. İbrahim’e, Hz. Musa’dan Hz. İsa’ya bütün peygamberlere ve ‘biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’ hitabının büyük muhatabı, sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa’ya (Sav) selatü selam olsun. Bu hafta aynı zamanda Mevlidi Nebi Haftamız. Bu mübarek hafta da kutlu olsun. Kalplerimizin arınmasına gönüllerimizin huzurla dolmasına vesile olsun inşallah. Bugün programımızı teşrif eden kıymetli Diyanet İşleri Başkanımıza şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeyrek asır önce ‘Hz. Peygamber’i Anmaktan Anlamaya’ hedefiyle başlattığı Mevlidi Nebi Haftası geleneği, milletimizin kalbinde var olan peygamber sevgisini harekete geçirmiş ve bu gelenek bütün vatandaşlarımız arasında bir bilgi ve irfan ziyafetine, bir kardeşlik şölenine, bir manevi yenilenme haftasına dönüşmüştür. Pertevniyal Valide Sultan’ın ifadesiyle ‘Muhammed’den muhabbet oldu hâsıl/Muhammedsiz muhabbetten ne hâsıl.’ Amacımız bu muhabbeti bilgiye, tanımaya, anlamaya ve yaşamaya dönüştürmektir. Mevlidi Nebi Haftamız tekrar kutlu olsun.”
HAFIZ VE HAFİZELERİMİZİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM
“Bugün 1461 kardeşimizin çok önemli bir başarısını tebrik etmek ve onların hafız ve hafize olma mutluluklarını paylaşmak için de bir aradayız. Sevgili Peygamberimizin ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerdir’ övgüsüne nail olan siz kıymetli hafızlarımızı ve hanımefendi hafizelerimizi gönülden tebrik ediyorum. Emekleriyle, gayretleriyle, fedakârlıklarıyla sizleri yetiştiren değerli hocalarımıza teşekkürlerimi, şükranlarımı arz ediyorum. Bu hafta aynı zamanda camiler ve din görevlileri haftası. Kıymetli din görevlilerimizin, değerli hocalarımızın bu özel haftasını da tebrik ediyorum. Yüce Allah birliğimizi ve kardeşliğimizi daim, devletimizi ve milletimizi kaim eylesin.”
YILDIRIM: AİLELERİ VE HOCALARI TEBRİK EDERİM
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Peygamber Efendimizin yaşantısıyla örnek bir şahsiyet olduğunu belirterek, “Bir yetim ve öksüz olarak en çok da yetim ve öksüzlerin ve çocukların peygamberiydi. İnsan özüne ait bütün duyguları bize peygamberimiz öğretti. O şifayı taşıyan elçi fırtınalı denizin feneri kaybolduğumuz dağın pusulasıdır. İnsanlığın muhtaç olduğu adalettir şefkattir. Büyük bir rehberdir. Davasından vazgeçmesinden mal teklif edildiğinde bir elime güneşi bir elime ayı verseniz de vazgeçmem. Onun reçetesi emsalsizdir, zamansızdır, onun reçetesi kurandır. Gelin onu anlayalım. Allah’ın bize gönderdiği mektubu okuyalım. Görünen o ki insanlık bu karanlıktan çıkamayacaktır. Onun gibi yaşamaya en azından niyet edelim. Elimizden geleni yaptık demeye yüzümüz olsun. Allah’ın kelamını öğrenerek kendini bu yola adayan insan doğruya iyiye yönelmiş olacaktır. 1461 hafız ve hafizemizin kutlu yolculuğuna şehadet edeceğiz. Bugün bizleri bir araya getiren hafızlarımız 1461 yılıyla müsamma kutlu bir yolda devam etmiş olacaklar. Trabzon’un fethi kadar sayısı olan hafızlarımızın görüntüsü gönüllerimizi mest ediyor. Anne babalarını ve hocalarını tebrik ediyorum. Engeller karşısında Allah’a sığınacaksınız, Allah sizi yalnız bırakmaz. Peygamber yolunda devam edeceksiniz. Müslüman öğrenmekten geri duramaz. Sizler de yerinizde duramazsınız durmamalısınız. 2 günü eşit olan zarardadır” dedi.
ERBAŞ: YERYÜZÜNDEKİ CEHALET KUR’AN-I KERİM İLE AYDINLATILMAYI BEKLİYOR
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise “Net mutlu bizlere ki, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’ya ümmet olmuşuz. Yeryüzüne gönderilen en büyük nimet olan İslam’ın bir ferdi olmuşuz. Yeryüzünde ne kadar insana nasip oldu Müslüman olmak. Bugün 2 milyar geçmişte milyarlarca insan Müslüman olarak yaşadı. Bugün 6 milyar insan bu nimetten mahrum. Yeryüzünün 4’de 1’i bu nimete ulaşmış durumda. Sizler de iki milyar Müslüman içerisinde en şereflilersiniz. Mübarek olsun, hayırlı olsun, ne mutlu sizlere. Dünyada bir insana bundan daha büyük bir nimet nasip olmaz. Yürüyen Kur’an olmak yaşayan Kur’an olmak nasip olmaz. Cenabı Hakk son nefesinize kadar hafızlığınızı muhafaza eylesin. Kuran’ı korursanız Kur’an da sizi korur. Sevgili hafızlar, kürsülerimizde minarelerimizde hafızlarımız olsun. Müftülüklerimizin müftüleri hafızlardan olsun. Diyanet İşleri Başkanlığında hafız kardeşlerimize hizmet edelim. İlahiyat fakültelerindeki kardeşlerimiz hafızlarımızdan olsun, hocalarımız hafızlarımızdan olsun. İmamı Hatip Liseleri’nde öğretmenlerimiz hafızlarımızdan olsun. 20 sene hocalık yaptım, hafızlarımızla sınıflarımızda yaptığımız derslerin tadına doyamadım. Biz Kur’an ile beşerin derdine derman olacağız. Beşer bizden bunu bekliyor, yeryüzündeki cehalet Kur’an-I Kerim ile aydınlatılmayı bekliyor. Biz Efendimizin varisleri olarak bıraktığı yerden bu davayı devam ettireceğiz inşallah. Sünnete sahip çıkacağız öğrenmek öğretmek yolunda ömrümüzü geçireceğiz inşallah. Son nefesimize kadar bunun için çalışacağız” diye konuştu.
 Tarih: 02 Ekim 2023

Galeri

img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1img1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.