Dolar 32,3871
Euro 34,7596
Altın 2.395,17
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















Trabzon’da Meslek edindirme kursları işsizlerin imdadına yetişiyor

Trabzon’da Meslek edindirme kursları işsizlerin imdadına yetişiyor
12 Eylül 2023 20:40
250
A+
A-

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi’nin Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme, kültür ve sanat kursları kendini bu alanlarda geliştirmek isteyen vatandaşların derdine derman oluyor.

Ortahisar Belediyesi’nin Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme, kültür ve sanat kursları kendini bu alanlarda geliştirmek isteyen vatandaşların derdine derman oluyor.

Her yıl kursları bitiren yüzlerce kursiyer arasında kendi işini kurup üretime geçenlerin yanı sıra bir işyerinde ücretli eleman olarak çalışanlar da bulunuyor.

37 FARKLI KURS

Ortahisar Belediyesi, dil ve sosyal kültürel alanda; İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, işaret dili, diksiyon, fotoğrafçılık ve görsel düzenleme, etkili ve hızlı okuma, meslek edindirme alanında ise; gümüş kazaz örücülüğü, filografi, makrome, dastar dokuma, tokat tahta baskı yapma, geleneksel el nakışları, takı yapımı, oyalar, elde Türk işlemeleri, ahşap boyama, hasır örücülüğü, kağıt rölyef, ipek kozası el ürünleri hazırlama, ev tekstil ürünleri hazırlama, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, Kastamonu tırnak bağı kursu, akrilik boya resim, ahşap boyama, emlak danışmanlığı, bilgisayar işletmeni kursu, bilgisayar destekli reklam ve tasarım, arıcılık, KPSS lisans-önlisans ve E-KPSS kursu düzenliyor. Ortahisar Belediyesi bu sezon 37 farklı alanda kurs düzenliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN KURSLAR

Çocuklara yönelik olarak resim, piyano, gitar, keman ve bağlama kursu düzenlenecek. Kursları başarıyla bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

EĞİTİM, EKİM AYINDA BAŞLAYACAK

Farklı alanlarda düzenlenen kurslara katılan kursiyerler ev ekonomilerine katkı sağlamanın yanında ilgi duydukları alanda bilgi ve becerilerini de geliştiriyor.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 29 Eylül tarihine kadar ilgili birim müdürlüklerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilecek. Yeterli kursiyer sayısına ulaşan kurslar, 2 Ekim itibarıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kültür sanat, yabancı dil alanında ya da herhangi bir meslek dalında bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen vatandaşlar için düzenlenen kursların önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

“İLGİ DUYDUĞUNUZ ALANDA BECERİLERİNİZİ GELİŞTİRİN”

Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen veya bir meslek sahibi olmak isteyen bütün vatandaşları kurslara kayıt olmaya davet eden Başkan Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kültür ve sanat alanına ilgi duyan, bu konuda eğitim almak isteyen ve üniversiteye hazırlanan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Böylece vatandaşlarımızın yetenekleriyle ilgili alanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirlerden bir tanesi olan Trabzon’da bu kursların çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu konulara ilgi duyan, sanata ve müziğe yeteneği olan ya da boş zamanlarını bu tür beceri ve uğraşılarla değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyoruz. Bir sanat ya da mesleği öğrenen kursiyerlerimizin kendi üretim yerlerini kurarak, hem aile bütçesine hem de Trabzon ekonomisine katkı sunduklarını belirtmek isterim. Bir sanatı öğrenmek koluna altın bilezik takmaktan çok daha değerlidir diye düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.