Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 22°C
Per 20°C




















Depremde Hayatını Kaybetti.

Depremde Hayatını Kaybetti.
3 Ağustos 2023 00:55
227
A+
A-
Aziz Taştan Kültür Sanat Festivali için çalışmlar başladı !!!
Adıyaman’da yaşayan  Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan, eşi ile iki kızı Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkımlara neden olan depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.
Aziz Taştan sanat yaşamı boyunca Adıyaman için büyük emek veren ve memleketini çok seven birçok tekliflere rağmen memleketinde yaşamak isteyen bir sanatçıydı.
Bu sebepten dolayı sanatçının adına kurulmuş olan Özgür Aziz Taştan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği  vasıtasıyla her sene sanatçının adına festival düzenlenmesi amaçlanıyor. Festivalden elde edilecek olan gelirin tamamı gençlerin eğitimi için harcanacak.
Aziz Taştan anısına Adıyaman merkezde  “Aziz Taştan Kültür Sanat Festivali” düzenlenmesi planlanıyor. Festival gelirlerinin tamamı ile Adıyaman’da  çatısı altında etüt merkezi, resim, müzik ve tiyatro bölümlerine öğrenciler yetiştirilmesi için kullanılacak.
Derneğin başkanı ??” Öncelikli olarak ders çalışma etüt merkezi şeklinde bir kütüphane oluşturulması hedeflenmektedir.Ders çalışmak isteyen bütün öğrencilerin ücretsiz olarak gelip burada eğitimleri için gerekli desteği almalarını sağlamak.Yıl içerisinde tanınan, alanında uzman öğretmenler tarafından seminerler, eğitimlerin verilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca şehir dışında yaşayan öğrencilere burs vermek istiyoruz “dedi.
Haber Ali OSMAN  ARLI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.