Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 19°C




















BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ
14 Temmuz 2023 17:14
187
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı son toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, temmuz ayı toplantıları sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.
ATAMAN TURİZME DİKKAT ÇEKTİ
Meclis toplantısı öncesi söz alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, “Şehrin merkezinde ve Uzungöl bölgesinde turizme ve turistlere yönelik olarak son günlerde, gerek sosyal medya mecralarında, gerekse basında çok anormal, çok ölçüsüz, çok yersiz tepkiler görmekteyiz. Türkiye turizm ülkesi Trabzon’da turizm şehridir. Hiç kimse Bodrum’da, Marmaris’te ki yabancı turist yoğunluğundan şikayetçi değil. Hatta bu şikayet edenlerin bir kısmı oradan istifade ediyorlar. Ancak etnik kökeni kullanarak, Trabzon turizminin göz bebeği Uzungöl’e yönelik çok haksız yersiz eleştirilere tanık oluyoruz. Trabzon turizminde bir fiyat kontrolünün, turizmde kontrol mekanizmasının olmadığı hususu geçenlerde de gündeme geldi. Düşüncelerimi ifade etmiştim. Bu esnafın ve kamu otoritesinin sorunudur. Ancak Uzungöl’de falancalardan geçilmiyor, tabelalar değişti, şu şöyle oldu, böyle oldu gibi ifadeler yersizdir. 156 milyon dolar fındık üretiminden geliri olan Trabzon’un 1 milyar dolar hesaplanan turizm geliri var. Bunu 1,5 katına çıkarmaya önümüzdeki sene 2 katına çıkarmayı hesaplamak isteyen Trabzon için bu tür yorumların iyi niyetli olmadığını düşünüyorum” dedi.
DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ
Bunun üzerine Başkan Murat Zorluoğlu da, “Trabzon turizm anlamında son yıllarda çok büyük ivme yakalamış, Türkiye’de de önemli şehirlerden, turizm merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bizim ekonomimizde turizm payının ne olduğunu biraz önce Atilla bey ifade etti.
Gerçekten İnsanımızın geçimine en önemli katkı yapan en önemli sektörlerden bir tanesi.
Hal böyle olunca bu pastadan başka şehirlerde pay almak ister. Bir rekabet ortamı olduğunu da buradan sizlerle paylaşmak isterim. Neticede sadece ülkeler arası rekabet söz konusu değil, ülke içinde şehirler arasında da turizm alanında bir rekabet ortamı var. Dolayısıyla bizim hepimizin
yorum yaparken nazarı dikkate almasında fayda var.
İLGİLİ KURUMLARLA ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ
Burada elbette ki her şey güllük gülistanlık değil. Ama bu Antalya’da da eğil. Marmaris’te de bir sürü başka sorunlar var. Turizme ortaya çıkan sorunlar noktasında da ilgili kurumlarla çalışma içindeyiz.
Nasıl daha iyi hizmet verilir, turizmde hizmet veren çeşitli iş kollarının sorunlarını nasıl çözebiliriz. Bunlarla ilgili sürekli bir çalışma içindeyiz. Yenilikler getirmeye çalışıyoruz. Trabzon’da turizmde ortaya çıkın olumsuzluk ki istisnai bir şey. Yerel basın kuruluşlarında veya sosyal medyada rahat şekilde veya çok büyütülerek paylaşıyor. Dikkat etmek lazım. Bunun çözüme katkı olacağı kanaatinde değilim. Bu tip sorunları ilgili kurumlara iletilmek suretiyle, belediye meclisinde de tartışılmak suretiyle çözümler üretmek ve Trabzon’u turizm açısından daha cazip hale getirmek, çözüm önerileri ortaya koymak herhalde şehrimiz içinde halkımız için de daha faydalı olacaktır” dedi.
ANMA TÖRENİNE DAVET ETTİ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantı, meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi. Başkan Zorluoğlu ayrıca meclisin sonunda 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle tüm meclis üyelerini yarın yapılacak olan anma etkinliklerine davet etti. Başkan Zorluoğlu, “Yarın 15 Temmuz. Bu toprakların şahit olduğu en büyük ihanetlerden bir tanesinin darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Yarın Meydan Parkı’nda valiliğimizin koordinasyonun da hazırlanan bir anma programı gerçekleşecek. Yarın akşam saat 20;00’da orada güzel bir programda tekrar birlik ve beraberlik hissiyatımızı inşallah orada göstereceğiz. Tüm meclis üyelerimizi ve salondaki hazirunu da yarın ki anma programına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.