Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















HAK-İŞ GENEL BASKANİ ASLAN’DAN MURAT ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

HAK-İŞ GENEL BASKANİ ASLAN’DAN MURAT ZORLUOĞLU’NA ZİYARET
13 Temmuz 2023 13:23
183
A+
A-

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ASLAN’DAN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA ZİYARET
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan’ı makamında ağırladı. Personelinin daha iyi şartlarda çalışması için 4 yıldır tüm imkânlarını seferber eden Başkan Zorluoğlu, işçilerin sözleşme sürecinde sona yaklaşıldığını söyledi. Başkan Zorluoğlu sözleşme zammı 15 Ağustos’ta geçerli olacağı için işçilere bu ay seyyanen 5 bin lira yatırılacağını da duyurdu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, beraberindeki sendika temsilcileri ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Trabzon’da yürütülen çalışmlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu görüşmede, Trabel, Turkuaz, Tulaş, Trabsu, Kent A.Ş. ve Trabitaş iştiraklerinde görev yapan işçilerin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin en kısa zamanda nihayete ereceği belirtildi.

MAAŞLARA BU AY SEYYANEN BEŞ BİN LİRA YANSITILACAK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zorluoğlu, işçi-memur ayrımı yapmadan tüm çalışanların yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında 1 Temmuz 2020 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında ekonomik imkânlarımız ölçüsünde işçilerimize mümkün mertebe yüksek bir ücret verdik. Şimdi de son aşamaya geldiğimiz sözleşme sürecinde işçilerimizi enflasyona ezdirmemeye gayret gösteriyoruz. Ayrıca sözleşme 15 Ağustos’ta geçerli olacağı için seyyanen 5 bin lirayı 15 Temmuz’da işçilerimizin maaşlarına yansıtacağız” dedi.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZI AİLEMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ
Çalışanlar mutluysa kendilerinin de mutlu olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Her fırsatta dile getirdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı kendi ailemiz gibi görüyor ve onların mutlu olduğu bir ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Onlar mutluysa biz de mutluyuz. Bizim işçimiz mutluysa kentimiz de mutlu olur” ifadelerini kullandı.

SORUNLARI ÇÖZMEYE YÖNELİK TAVIR ORTAYA KOYDUNUZ
Hizmet İş Sendikası’nın her zaman sorunları çözmeye yönelik bir tavır ortaya koyduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Zorluoğlu, “Hiçbir zaman birbirimizi kıracak, ilişkileri çıkmaz noktaya taşıyacak bir tarzınız olmadı. O bakımdan sizlere ve ekibinize teşekkür ediyorum. Elbette çalışanımızın emeği bizler için çok kıymetli ve kutsal bir iş. Dolayısıyla bu emeğin karşılığının idare tarafından mümkün mertebe karşılanması için uğraş veriyoruz. Ben işçiye ilave bir şey verebildiğim zaman gerçekten mutlu oluyorum, huzur buluyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.