Dolar 32,3654
Euro 34,7356
Altın 2.393,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, “Emekliler ek iş yapmadan geçinemez hale geldi”

Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, “Emekliler ek iş yapmadan geçinemez hale geldi”
12 Temmuz 2023 21:30
188
A+
A-

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, emeklilere yapılan %25’lik zammı meclis gündemine taşıdı ve emeklilerin hakkının yendiğini belirtti.

Emekli aylıklarına yapılan %25’lik zam oranına tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye genelinde birçok emekli derneği yapılan zammı sert bir dille eleştirirken, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, emeklilere yapılan %25’lik zammı meclis gündemine taşıdı ve emeklilerin haklarının sonuna kadar takipçisi olacağını belirtti.

“SARAYA KAPANMIŞ BİR İKTİDARIN MİLLETİ DUYMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın, emekli maaşlarına neden yapılmadığını soran Yavuz Aydın, “Yıllarca çalışıp, ömrünü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet için harcamış emekli vatandaşlarımız,  bugün maalesef ek iş yapmadan geçinemez hale gelmiştir. Türkiye İstatistik Kurumunun gerçeği yansıtmayan enflasyon oranlarıyla, durumun vahametini gizlemeye çalışan Ak Parti hükümeti,   pazardaki alevin farkında değil midir? Emekli maaşına yapılan %25 oranında ki zam, hangi verilere dayanarak hesaplanmıştır? Memur maaşına yapılan  seyyanen zammın, emekli maaşlarına uygulanmamasının sebebi nedir?” şeklinde konuştu.

“EMEKLİLERİMİZE BUNU REVA GÖRENLER NASIL HESAP VERECEK?”

En düşük emekli maaşının asgari ücret sınırının altında kalmasının düzeltilmesi gereken en önemli sorun olduğunu ifade eden Yavuz Aydın, “Her gün zam üzerine zam haberlerinin geldiği bugünlerde,  en düşük emekli maaşının asgari ücretten düşük olması, düzeltilmesi gereken başlıca sorunlardan sadece bir tanesidir. Saraya kapanmış bir iktidarın milleti duyması mümkün değildir. O kadar zenginlik arasında, emeklilerimize bu durumu reva görenler hangi vicdana sığınıp, nasıl hesap verecekler?  Haklarının sonuna kadar takipçisi olacağım.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.