Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Huzur un anahtarı

Huzur un anahtarı
10 Temmuz 2023 10:38
208
A+
A-

Huzur madde ile elde edilecek bir duygu değildir. Nice malvarlığı olan karunlar intihar ile sonuçlanan bir hayat yaşamışlar ve yaşıyorlar. Huzur insanın iç sesinin rahatlığıdır.
Nasıl elde edilir?
Hayatta öncelikle bir hedef olmalı bir dava olmalı bir dert olmalı ki yaşamın boş olmadığı macera olmadığını kavramış olmamız, insanlık için ne yapabilir nasıl bir çalışma ortaya koyabilir derdi insanda vucut bulmuşsa huzur kapısı açılmaya başladı denilebilir.
Kısacası mutluluğun ilk anahtarı bir gayenin bir davanın bir dersin aahibi olmalıyız.
Ailemiz o kapının tam açılmasını sağlayan en büyük en önemli faktördür. Hele ki ailemiz ile dert ve dava noktasında aynı hedefe koşuyorsan bu huzura mutluluğa yelken açmışsın demektir. Çocuklar ise bu mutluluğu yeni nesillere taşıyan kelebeklerdir.
Kelebek dedim çünkü kelebek oluşumuna kadar baya bir eziyetler çekiyor yumurtadan çıkıp koza içinde hayat sürüp tırtıl olup bir süre böyle hayat yaşayıp kabuğunu yırtıp kelebek olarak oluşumunu yaradılışını tamamlayıp kısa bir ömür uçarak çiçekten çiçeğe daldan dala konarak hayatını noktalar.
Çocuklar da böyle değilmi onların gelişimi ile kendi gelişimini tamamlamış bizler arasında öyle bir uçurum var ki onların duygularını hislerini anlayabilmek çok güçleşti mesela.
Bunda en büyük etki sosyal medya.
Önce sessiz dursunlar diye ellerine verilen telefon ilerleyen zamanlarda tam bağımlı hale getirmekte çocukları hele hele kontrol yoksa mazaAllah daha uçuruma doğru süren bir hayatın içine çocukları bizler itiyoruz.
Bilgi teknolojileri kurumunda bir seminere katıldığım da benim gibi katılımcı olan bir beyefendi gencecik toprağa verdiği yeğeninin acısını gözyaşları içinde anlatırken o zamanlar meşhur olan mavi balina oyununun zararlarını canlı canlı anlatmıştı hala aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor. Çok acı bir İmtihan…
Yazımın aonuna gelirken nereden başladık nereye geldi konu der gibisiniz evet sizin davanız derdiniz yoksa çocuğunuza ailenize arkadaşınıza apartmanınıza sokağınıza mahallenize verebileceğiniz birşey yoktur. Derdiniz olacak ve bu dert uğruna çocuğunuzu yetiştirecek o da etkili bir dert sahibi olarak hayatına devam edecek….
Rabbimiz bizleri derdi olan davası olan ve bu uğurda insanlığa katkı sunan bireyler olmamızı nasip eylesin İnşaAllah.
Selam ve dua ile

Ömer OKUDAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.