Dolar 32,2595
Euro 34,8350
Altın 2.420,78
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: 1 Milyar TL…

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: 1 Milyar TL…
6 Temmuz 2023 19:31
294
A+
A-

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Trabzonspor ruhunu bir tutmak ve zirveye yarışan bir haline getirme amacımız var. Bana destek olan yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Türk futbolunun en önemli problemi ekonomi. Sıkıntılı süreçlerde geçiyoruz. Bu sadece Trabzonspor için değil tüm kulüpler için de geçerli. Naklen yayın gelirlerinin geldiği noktada, her geçen gün daha da düşük seviyeye iniyor. Kur artışı handikaplar yaratıyor.

Trabzonspor üzerinden örnekler vereceğim. Geldiğimiz noktanın ne kadar acı bir tablo olduğunu anlatacağım. Göreve geldiğimizde Haziran sonuna kadar ödenmesi gereken bedel 45 milyon Euro’ydu. Yaklaşık olarak 37 milyon Euro’yu kulübün kasasına soktuk. milyon Euro’su karşılıksız sponsorluk loca satışı yöntemi ile gerçekleşti. Bunun yanında yönetici katkıları da oldu.

27 milyon Euro bütçe ile şampiyon olmuştuk. 42-43 milyon Euro’ya çıkan bütçe vardı.Şu anda gelinen durum iç açıcı değil. Taraftarlarımızı mutlu edemedik. Bundan benim de payım vardı. Göreve talip olduk.

STADYUM SPONSORLUĞU TAMAMLANMAK ÜZERE

Muharrem Bey stadyum konusunda ciddi bir sponsorluk desteği vermişti. 5 yıl için 25 milyon Euro. Biz de hemen hemen buna benzer rakamı 3 ay içinde kulüp kasasına koyduk. Ama sorunların çözümüne yeterli olmadı. 8 milyon Euro’ya daha ihtiyaç var. Onda da sorun yaşamayacağız.

Stadyum sponsorluğu son aşamada. Önümüzdeki bir hafta on gün içinde sonuçlandıracağız. Kur sebebiyle kaynaklı görüştüğümüz firmanın endişeleri oluyor. Bunu halletmeye çalışıyoruz.

ANADOLU KULÜPLERİNİN SORUNLARI

Anadolu kulüplerinin ciddi sorunları var. Orada taraftarlar ne kadar çok takımlarına sahip çıkarsa o kadar iyi olur. Anadolu kulüpleri ile birbirimize destek olmamız gerek. Onlar ciddi sorunlarla karşı karşıyalar. Bu süreçte onların yanında olacağız. Trabzonspor yönetimi çok daha farklı bir yol izleyecek.

Bu gelirlerle hiçbir takımın mücadelesini devam ettirmesi mümkün değil. Trabzonspor’un yıllık geliri 615 milyon TL. Yıllık gideri ise 800 milyon TL. Bunun içinde takım gideri ve personel maaşları yok. 1 milyara yakın ortalama bir açığımız var. Yönetmek kolay değil. Biz de ciddi sorunlar içerisindeyiz diğer kulüpler gibi.

BASKETBOLDA SPONSOR ARAYIŞI

Basketbol konusunda sponsor arayışımız devam ediyor. Onunla alakalı inşallah güzel neticeler sağlayacağız. Yapmak istiyoruz işin tıkandığı nokta maliyetler.

BAKASETAS VE SİOPİS’İN SÖZLEŞMELERİ

Bakasetas ve Siopis’e 3 gün önce tekliflerimizi yaptık. Henüz kampa gelmediler. Cumartesi günü kampa katılacaklar, görüşeceğiz.

Hocamızın inanılmaz bir çalışması var. İşine çok bağlı ve inceleyen bir hocamız var. İlk görüşme yaptığımız zamanda, Trabzon ve Trabzonspor ile ilgili çok bilgili olduğunu gördük.

Trabzonspor saha içinde mücadelesini devam ettirir, Trabzonspor isminin olduğu yerde konu hep zirvedir. Trabzonspor bu yılki kadrosunu da hocasını da zirvede olmak için belirlemiştir. Bunun dışında başka bir şey olmaz.

UĞURCAN ÇAKIR TRANSFER OLACAK MI?

Uğurcan Çakır’ı satmayız. Takımın kaptanı. Bizim önemli değerimiz. Türkiye’den bir kulübe satmam. Ama Uğurcan bir gün gelir ve Avrupa’ya gitmek istediğini söyler, ciddi bir kulüp gelirse yardımcı oluruz. Zirve yarışındaki Trabzonspor’un, takım kaptanını Türkiye’den bir başka takıma satması abesle iştigal olur.

Yerliler ile yabancılar arasında bir dengesizlik oluyor. Biz de takım içinde bir huzursuzluk olmasın diye bu makası kapatmaya çalışıyoruz.

En önemli hazırlığımız bu konuda. Olaya şirket olarak bakmak gerek. Gelirleri giderlerini karşılamayan bir şirketin ayakta durma imkanı yok. Naklen yayın geliri ile bunu sağlamak şansımız yok. Stat sponsorluğunu devreye sokacağız yakında. Kartal’da projemiz var. Daha önce Trabzonspor’a ait olan bir yeri yeniden satın almaya çalışıyoruz. Bunlarla birlikte Trabzonspor’un borcunu yönetilebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bunları da yarışmadan yapmanızın şansı yok. Bu takımı zirvede tutmak zorundayım ama bir yandan da borcu yönetilebilir hale getirmek zorundayım.

ALTYAPI DOĞRU KULLANILMALI

Altyapı için Belçika firması ile anlaşmıştık. Çalışıyoruz ve son aşamaya geldik. Double-Pass firmasının önerdiği 32 kişilik akademi kadrosunu oluşturduk. Oyuncu sayısını 150’den 80’e indirdik. Milli takım ile de çalışıyor bu firma. Trabzonspor’un altyapıyı doğru şekilde kullanması gerek. Oyuncuların kaybolması gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Ömür, Uğurcan gibi oyuncuların A takıma nasıl çıktığını ben biliyorum. Ne zaman mali sıkıntılar olsa altyapıya dönülüyor. Altyapıdan 10 kişi gelsin deniyor. Bu oyuncular hazır mı? Bunlara bakılmıyor. Ömür, Uğurcan ve Yusuf çıktı ama belki daha fazlası çıkacaktı. Şu anda çok doğru şekilde çalışıyoruz. 2-3 yıllık süreçte ciddi meyveler alacağız diye düşünüyorum. Bir yerden başlamak gerekiyordu. Biz de o başlangıcı yaptık.

Trabzonspor başkanlığı benim için çok farklı bir duygu. Benim soyunma odasında büyüyen, tribünlerde büyüyen, 3 tane Trabzonsporlu futbolcusu olan bir aileden geliyorum. O şehirde ve sokaklarda büyüdüm. Trabzonspor başkanlığı benim için büyük bir gurur.

ARDA GÜLER’E TEBRİK

Arda Güler’i tebrik ederim. Genç ve değerli bir oyuncu. Çok beyefendi. Hareketlerinden belli. Ailesini de tebrik etmek gerek. Hocalarını da kutlarım. Kendisini de ayrıca kutlarım. Bu yaşında dünyanın en büyük kulüpleriyle anılıyor. Giderse büyük gurur duyarız.

“ŞAMPİYONLUK SONRASI BAŞARISIZLIĞIN BİR KISMI BANA AİT”

27 milyon Euro ile şampiyon olduk. Sonrasında 42 milyon Euro’ya çıktık. O gün baktığımız zaman Trabzonspor’un 10 yıl sonra gelen şampiyonluk kutlaması diyeyim. Şampiyonlar Ligi’ne katılabilsek maliyetler karşılanabilirdi. Bir B planı olabilirdi. Bunda başarısız olduk. Bu başarısızlığın bir kısmı da bana aittir.

“GURBETÇİ TARAFTARLARIMIZA MUHAKKAK Kİ DOKUNACAĞIZ”

Gurbetçilerin stadı gezme konusu bize de geldi. Bunu bir tur gibi yapabiliriz. Çünkü stadyumun da problemleri oluyor. Giderilmesi gereken sorunları oluyor.

Yurt dışı taraftarlarımız için “Eksiksiz olacak” şeklinde bir kampanyamız olacak. 6161 kişinin katılacağı bir paket verilecek. VIP biletler, stat gezme, maç ve futbolcu ziyaretleri olacak içinde. Bunu muhtemele yarın ya da sonraki gün açıklayacağız.

Gurbetçi taraftarlarımıza bu dönemde muhakkak ki dokunacağız. Kamp sonunda Almanya’da bir maç da planlıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Trabzonspor yurt dışında en güçlü taraftar grubuna sahip takım. Böyle düşünüyorum. Kesinlikle o taraftar grubu ile iletişim halinde olacağız. Elimizden geleni yapacağız.

“TRABZONSPOR SATILABİLECEK Mİ?”

Trabzonspor satılabilir mi, bana mantıklı gelmiyor. Ama yarın belki çok farklı gelişmeler yaşanacak. Şu an bu soru pek olabilir gibi gelmiyor bana.

MAAŞ BÜTÇESİ SORUNU

Ciddi bir maaş bütçesi sıkıntımız oldu. Bu bir gerçek. Ama bu elimizdeki oyunculardan zarar edeceğiz anlamına gelmez. İlle de gidecek, maaşını da verip göndeririz diye bir düşünce yok.

2 TRANSFER DAHA

Hocamızın onay verdiği 3 ismi aldık. Gerçekleşme aşamasında olan 2 transfer daha var.

YENİ SPONSOR

Bugün Yıldız Holding ile anlaşma yaptık. 50 milyon + KDV karşılığında. Sayın Ali Ülker’e ve İbrahim Taşkın’a teşekkür ederim. Yıllardır destek oluyorlar. Yine böyle bir anlaşma yaptık.

“2010-2011 SEZONU ŞAMPİYONU TRABZONSPOR’DUR”

Trabzonspor herhangi bir kulüp ile sıkıntı yaşamak istemez. Bize dokunulmadığı müddetçe kimseye cevap vermeyiz. Bu olayların çıkma noktası 2010-2011 süreci. Bizim için bu konu tartışmaya kapalı. 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur bizim açımızdan.

“TRABZONSPOR BU YIL DA SORUN ÇIKARAN TARAFTA OLMAYACAK”

Rizespor ve Samsunspor’un Süper Lig’e çıkmasına canı gönülden sevindik. Keşke Giresunspor da düşmesiydi. Hem Rizespor hem de Samsunspor ile dostluk ilişkilerimizi geliştireceğiz. Trabzonspor bu yıl da sorun çıkaran tarafta olmayacak. Biri sorun çıkarıyorsa da ona en sert cevap veren tarafta olacak. Bizim kimse ile işimiz yok. Kulüp yöneticilerin söylemleriyle gencecik insanlar karşı karşıya geliyor.

“HAMSİK EŞİNE ZOR RASTLANAN BİR OYUNCU”

Hamsik eşine zor rastlanan bir oyuncu. Yine çok kariyerli oyuncularla görüşüyoruz. Bunlar basına yansımadı. Çalışmalarımız devam ediyor.

“GÖRÜŞMELER OLDU”

Petkovic için görüşmeler oldu. Doğrudur. Orsic transferi bizim vereceğimiz rakamlara gelince gerçekleşti. Petkovic transferi de öyle. Bizim istediğimiz rakamlara gelirse anlaşırız. Önce oyuncu ile görüşüyoruz. Kulübünün bilgisi dahilinde Petkovic ile görüşüyoruz.

“ZARAR ETMEDEN ÇIKMAK DURUMUNDAYIZ”

Maxi Gomez çok önemli bir oyuncu. Şu anda çok değersiz bir oyuncu gibi anılıyor. Çok değerli bir oyuncu. Bartra da öyle. Biz bu işten zarar etmeden çıkmak durumundayız.

“TRABZONSPOR’UN ALACAĞI OLURSA ONU DA ALIRIZ”

Profesyonel hayattır. Yusuf Trabzonspor’a hizmetler yaptı. Ciddi paralar da kazandırdı. Bundan sonraki hayatında başarılar dileriz. Bir anlaşmadan dolayı Trabzonspor’un alacağı olursa onu da alırız.

AHMET AĞAOĞLU İLE ARALARINDAKİ DURUM

Ahmet Bey ile ilgili olarak kongreden önce de sonra da teşekkür ettim ve tebrik ettim. Benimle görüştü mü, hayır. Onun sebebini kendisine sormanız gerek.

TEK BAŞINA ANTRENMAN YAPIYORKoita Trabzon’da tek başına antrenman yapıyor. Bazı kulüpler görüşüyor. İsteyen takımlar var. O kulüplerin tekliflerini bekliyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.