Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 18°C




















ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU:

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU:
2 Mayıs 2023 15:28
189
A+
A-

TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI PROJESİ ZİGANA TÜNELİ İLE SEYAHAT SÜRESİ KISALIYOR
YÜZDE 100 YERLİ VE MİLLİ KAYNAKLARLA YAPTIĞIMIZ ZİGANA TÜNELİ’Nİ YARIN AÇIYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Zigana Tüneli Projesi ile güzergahın 8 kilometre kısalarak, seyahat süresinin normal şartlarda otomobiller için 30 dakika, ağır tonajlı araçlar için 60 dakikaya düşürüldüğüne dikkati çekerek, kış şartlarında kesintiye uğrayan trafiğin kesintisiz ve konforlu akışını tesis ettiklerine vurgu yaptı. Zigana Tüneli’nin, Türk mühendisliğinin gurur ve yüz akı eserlerinden biri olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, Zigana Tüneli ve bağlantı yollarının yapımı, tasarımı ve kontrolünde yüzde

100 yerli ve milli kaynaklar kullanıldığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Zigana Tüneli’nde açıklama yaptı; “Dün, Trabzon Güney Çevre Yolu yapım çalışmalarını başlattıktan sonra hiç hız kaybetmeden, Trabzon’un üretim ve ticaret faaliyetlerini kat ve kat arttıracak, ülkemizin ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp karayolu tünellerinden olan Zigana Tüneli’ni yarın hizmete açarak, Trabzon’umuz ve bölgemiz ile muhteşem bir hizmeti daha buluşturacağız” dedi.

Türkiye adına mühendislik harikası önemli bir projeyi daha hayalden gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Karaismailoğlu, “Hem hükümetimizin yatırımları, hem de AK Partili yerel yönetimlerimizin çalışmaları sayesinde ülkemizi ve Trabzon’u dev projelerle dört baştan bir başa ihya etmeye devam ediyoruz. Üç kıtanın kesiştiği noktada bulunan ülkemiz coğrafi açıdan çok önemli bir konuma sahip. Bu nedenle ulaştırma ve haberleşme stratejisini bölgesel ve küresel boyutlarıyla planlanmak ayrı bir önem taşıyor. Bu gerçekten hareketle özellikle ulaşım alanında uluslararası entegrasyonu, ekonomik kalkınmanın en önemli dinamolarından biri olarak gördük” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geçen son 21 yıl boyunca tüm ulaşım stratejilerini küresel eğilimleri dikkate alarak yaptıklarını anlatan Karaismailoğlu, bakanlık olarak yaklaşık 193 milyar dolar yatırımla ulaştırma altyapılarını iyileştirmenin, bu ağları genişletmenin ve uluslararası taşımacılık güzergahlarındaki eksik bağlantıları tamamlamanın öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

ZİGANA TÜNELİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Karaismailoğlu, Zigana Tüneli’ni sadece Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum’u ilgilendiren bir proje olarak görülmemesi gerektiğini dile getirerek, başta İran, Irak olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerinin Karadeniz’e ulaşması açısından hayati önem taşıdığını kaydetti.
Bu projenin dünyayı Türkiye’ye bağlayan vizyonun ve çalışmaların en önemli aşamalarından biri olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, Yeni İpekyolu olarak tanımlanan Basra Körfezi’nden Türkiye sınırına uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru inşasına yönelik ‘Kalkınma Yolu’ projesini de dikkati çekti. Kalkınma Yolu’nun hem Türkiye hem Irak hem de tüm bölge için stratejik önemi yüksek bir proje olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, 1200 kilometrelik demiryolu ve otoyolu kapsayan Kalkınma Yolu Projesi’nin, Türkiye’yi Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacağını anlattı.
Orta Koridor’a yeni bir soluk getirecek Kalkınma Yolu’nun, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyeceğini ve ortak fayda üreteceğini ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Trabzon’dan başlayıp, Habur’a uzanan kuzey- güney ulaşım koridorunun, Habur’dan devam ederek Kalkınma Yolu ile Basra Körfezi’ne ulaşacağını ve yeni bir ticaret koridorunun doğacağını belirtti.

YÜKSEK STANDARTLI ULAŞIM AĞI

Karadeniz Sahil Yolu’nun, sahil kesimindeki yerleşim yerlerini yüksek standartlı bir ulaşım ağı ile birbirine bağladığına işaret eden Karaismailoğlu, şu… 17 kilometre uzunluğundaki Maçka-…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.