Dolar 32,3846
Euro 34,7462
Altın 2.398,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş hayatını kaybetti.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş hayatını kaybetti.
15 Şubat 2023 15:36
256
A+
A-

1997 tarihinden 2001 tarihine dek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevini üstlenen Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş hayatını kaybetti. Parti kapatma davaları ile yakından tanınan Vural Savaş’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Birçok kişi Vural Savaş hakkında araştırmalarına başladı.

Refah ve Fazilet partilerinin kapatılmasıyla yakınen tanınan ve bilinen Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olan Vural Savaş oldukça yakın bir zaman içinde “siyasetin üzerinde yargı vesayeti” tartışmaları ile anılmıştı. Ankara’da tedavi görmekte olduğu hastanede bu sabah hayatını kaybeden Vural Savaş’tan üzücü haber gelirken sosyal medyada kısa sürede hayatı araştırılmaya başlandı.

VURAL SAVAŞ KİMDİR?

21 Ağustos 1938 tarihinde Antalya’da doğan Vural Savaş Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitimiştir. 1972 tarihinde hakim adayı olarak görevine Ankara’da başlayan Vural Savaş Aralık ve Gülnar hakimliği ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu Tetkik Hakimliği görevini yapmıştır. 7 Kasım 1987 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilmiş ve 1990 yılında Hâkimler ve Savcılar Kurulu yedek üyeliği ve 1993 yılında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu asıl üyesi olmuştur.
Süleyman Demirel tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na 17 Ocak 1997 tarihinde seçildikten sonra Refah Partisi ve Fazilet partisine 28 Şubat süreci içerisinde kapatma davası açmıştır. 2001 yılında kendi isteği üzerine emekliye ayrılan Vural Savaş 2002 yılında ise Demokratik Sol Parti’ye katılım sağlamıştır. 2013’te Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğine geçmiştir.

VURAL SAVAŞ NEDEN ÖLDÜ?
Evli ve iki çocuk babası olan Vural Savaş bu sabah hayatını kaybetti. Gelen bilgiler doğrultusunda Vural Savaş’ın Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.Hanıfe Ulu Of Muhabırı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.