Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Of halkı deprem zedeler için seferber oldu.

Of halkı deprem zedeler için seferber oldu.
7 Şubat 2023 01:17
351
A+
A-

Türkiye, dün gece saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 şiddetinde meydana gelen büyük deprem ile büyük felaket yaşadı. Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana olmak üzere on ilin etkilendiği felaket sonrası Türkiye yine büyük dayanışma örneği sergiledi. Ülke genelinde AFAD’ın organize ettiği organizasyonlar ile tüm illerde yardım seferberliği başlatıldı. Of’ta da seferberliğe kulak vererek Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun başkanlığında yardım kampanyası düzenlendi. Kampanyada toplanacak yardımlar için HMB Ulusoy MTA Lisesi spor salonu belirlendi.

Kampanyayı duyan Oflular kısa sürede yardım seferberliğine katılarak giyim, kuru gıda, ısıtıcı, battaniye, çocuk malzemelerin ve daha birçok kalemden oluşan yardım malzemeleri deprem merkezlerine gönderilmek üzere hazır hale getirildi. Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yardımlarım toplandığı HMB Ulusoy MTA Lisesi spor salonuna giderek yardımların durumunu ve toplanan yardımların deprem bölgelerine gönderilmesi durumunu değerlendirdiler.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “ Toplama merkezimiz Of Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunu ziyaret ederek incelemelerde bulunduk .Of halkı kardeşlerinin yanındadır. Yardım malzemelerini toplamaya devam ediyoruz. Bugün ilk tırımızı, yarın da kalan tüm yardımları deprem bölgesine uğurlayacağız inşallah. Yardım çağrımızı duyar duymaz, ihtiyaç malzemelerini bizlere ulaştıran Kahramanmaraş ve etkilenen çevre illerimiz için yardım çağrımıza kulak veren duyarlı tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Allah milletimizi ve devletimizin yardımcısı olsun.” dedi.

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer de yaptığı değerlendirmede; “ Ülke ve millet olarak büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde bu zorlu süreci aşacağımıza inanıyorum. Bu anlamda ilçemizde yardım kampanyası başlattık. Oflu hemşerilerimiz de ilk dakikadan itibaren seferber olarak yardıma koştular. Biz de görevli arkadaşlarımızla bunları organize ederek tasnif ederek AFAD ile koordine içinde tırlara yükleyip deprem bölgelerine göndereceğiz. Halkımızın desteklerinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Rabbimden ölenlerimize rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun.” Sözleriyle duygularını ifade etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.