Dolar 32,2613
Euro 35,1155
Altın 2.495,14
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















MİLLETVEKİLİ CORA’DAN 2023 MESAJI

MİLLETVEKİLİ CORA’DAN  2023 MESAJI
30 Aralık 2022 22:53
276
A+
A-

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

CORA, yayımladığı mesajında, 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacaklarını hatırlatarak, “2023 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için sağlık, mutluluk, barış, huzur ve refah getirmesini dilerim.” dedi.

SON 1 YILDA ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

AK Parti’nin 2022 yılında hemen hemen her alanda büyük atılımlar ve reformlar gerçekleştirdiğini vurgulayan CORA, bu süreçte yaşanan savaşlar, jeopolitik gerginlikler ve tüm kıskaçlara rağmen Türkiye’nin büyüdüğünü, güçlendiğini ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetin 100. yılına yeni hedeflerle yola çıktığına dikkat çekti. 2022 yılında AK Parti’nin Türkiye’nin gücüne güç kattığını, büyüme hızında vites artırdığını belirterek 2023 yılında yeni bir ligde mücadele edeceğini söyledi.

2022 yılını özetleyen Milletvekili CORA, şunları söyledi:

“Pandemi sürecinin getirdiği olumsuzluklar, beraberinde yaşanan Ukrayna Rusya savaşı, jeopolitik gerginlikler ve ekonomik kıskançlara rağmen milletimize destek olmaya, yeni eserleri ülkemize kazandırmaya, yerli ve millî ekonomik modelimizle beraber yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla beraber ülkemizi büyütmeye devam ettik. Bu yıl ihracatta 255 milyar dolarla rekor kırdık, gelecek yıl daha da yukarılara taşıyacağız. Turizmde 50 milyon turistle beraber rekorlar kırıyoruz. Uzaya 5B uydusunu fırlatan bir ülke olduk. Şehir hastaneleriyle sağlıkta şifa olduk. Orta açıklık uzunluğu ile dünyanın en büyük köprüsünü, Çanakkale Köprüsü’nü açtık. İstanbul Havalimanı, dünyanın en büyük lojistik merkezlerinden biri oldu. Bölünmüş yolları açmaya devam ettik, tünelleri, köprüleri açmaya devam ettik. Bir taraftan da terörle mücadele etmeye devam ettik. Dünyanın en yüksek barajlarından biri olan Yusufeli Barajını açtık. Kendi imkânlarımızla bulduğumuz doğal gazı rezervimizi 710 milyar metreküp çıkardık, Karadeniz’de ve Akdeniz’de ise çalışmalarımız sürüyor. Terörden temizlediğimiz Gabar dağında petrolü bulduk. Yerli ve millî otomobilimiz TOGG’un Gemlik Kampüsünü Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim’de açtık, çok şükür banttan indi, Savunma sistemimiz için tarihe geçen yeni nesil insansız savaş uçağımız ‘Bayraktar Kızılelma’ ilk uçuş testini başarı ile tamamladı. Yerli ve Milli Turkovac aşımızı kullanmaya başladık. İHA’mızı, SİHA’mızı, Helikopterimizi yaptık. 2022’nin son 1 ayına baktığımızda 24 yıllık EYT sorununu çözdük. 1 milyon 392 öğrencinin 27 milyar TL KYK borcunu sildik. Asgari ücreti 8500 TL yaptık. Emeklilerimizin, memurlarımızın maaşlarında iyileştirmeler yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası rezervimizi 130 milyar dolara, doğal gaz rezervimizi 1 trilyon dolara çıkardık. Milyonlarca vatandaşımızın ev ve arsa ihtiyacını giderecek tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin temelini attık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde savaş halindeki Rusya ve Ukrayna’yı aynı masaya oturttuk, dünyadaki tahıl krizini çözdük. Artık dünya arenasında sözü dinlenen saygın bir ülke konumuna geldik.”

ÜLKEMİZE HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde 2023 vizyonumuz çerçevesinde hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.” diyen CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “AK Parti iktidarlarımız döneminde son 20 yıldır olduğu gibi milletimizle birlikte yürümeye, 2023 yılında da cumhurun iradesini hâkim kılmaya, istikrarı sürdürmeye, Türkiye olarak dünya barışına katkılar sunmaya ve insanlık için güvenin adresi olmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.