Dolar 32,2641
Euro 34,7944
Altın 2.403,30
BİST 10.295,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 21°C




















Avcı’nın gösterdikleri! Taraftara ve yönetime çağrı

Avcı’nın gösterdikleri! Taraftara ve yönetime çağrı
26 Aralık 2022 17:18
223
A+
A-

Öncelikle geçirdiğim kalp krizi nedeniyle arayan soran herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Gelelim Trabzonspor’a….

Kamp döneminde takımı birebir takip eden bir gazeteci olarak Abdullah Avcı’nın kafasındaki uygulamaları hem Samsunspor hem de Fenerbahçe maçında net uyguladığını görmek sevindirici.

Peki Avcı kampta oyuncularına neler yaptırdı?

1. Kenar organizasyonlarını bol bol çalıştırdı. Visca ve Trezeguet’in sık sık içeri kat etmesini istedi.
2. Ceza sahasının ön çizgisinden şut çalışmalarını yaptırdı.
3. Hücumcuların defansın arkasına yerden ve havadan paslarla geçişler yapmasını istedi.
4. Topu geri kazanma noktasında oyuncularından çıkabilecekleri maksimum seviyeye çıkmasını istedi ve bu bağlamda sık sık dar alanda çift kaleler yaptırdı.
5. Belirli süreler aralığında ön alanda baskı
6. Takım halinde hücum takım halinde savunma
7. Kanat oyuncuların beklerin kademesine girmesi
8. Daha fazla isabetli şut, buna bağlı olarak bol bol şut antrenmanı yaptırdı.

Bu maddeler böyle uzar gider… Bakıldığında neredeyse tüm maddelere oyuncular saha içerisinde cevaplar verdi-veriyor.

Özellikle Fenerbahçe maçında Trabzonspor’un daha akıllı duruşu maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Fenerbahçe’nin tahriklerine kapılmayan ve görmezden gelen Trabzonspor sahanın içinde kalarak sahada cevabı verdi. Visca’nın da form yakalamasıyla birlikte daha farklı bir seviyeye çıkacağını hep birlikte gördük. Abdülkadir’in ortaya koyduğu çaba, Gomez’in dönüşü orta sahaların gösterdiği verimlilik Trezeguet’in hırsı umut vericiydi.

Burada asıl konu taraftar. Dikkat ederseniz, Başkan Ağaoğlu’ndan Doğan’a oradan da Abdullah Avcı’ya kadar hep cümlelerinde taraftar var.  Hatta Bakasetas’ta önemli bir konuya parmak bastı. “Taraftarın finsansal konularda  sorunları var” ifadelerini kullandı.

Evet günümüzde bu sorun büyük bir gerçek. Direk futbolcunun göz önüne koyduğu bu sorunu yönetiminin de irdelemesi gerekiyor. Ayda 2-3 defa 300-400-500 TL vermek hiç kolay bir durum değil. Taraftarın tribünlere dönüşü için yönetimin de fedakarlık yapması gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe maçında olmasa da diğer maçlarda bu boşluklar olmaya oluşmaya devam edecek. Ayrıca bir diğer gözlem olarak ise şunu söylemek şart! Geçtiğimiz sezon ve bu sezonki taraftar arasında büyük farklar var. Taraftarın üzerindeki umutsuzluğu atması gerekiyor, Trabzonspor meşakkatli bir yolun içinde ve bunun altından kalkabilecek güce ve tecrübeye sahip.

Büyük yatırımların yapıldığı bu sezonda maliyetlerin arttığı da önemli, bir gerçek olarak önümüze çıkıyor. Örneğin kur 7 TL iken alınan bir oyuncunun maliyeti 2,5 katına çıkmış durumda. Bu farkı yönetimin kendi alacağı aksiyonlarla kapatması gerekiyor. Stat sponsorluğu olsun, loca satışları, futbolcu satışları bu durumu çözebilme adına kısa vadede önemli olacak.

Aksi takdirde bir tıkanıklığı yaşamamak içten bile değil. Tüm bu durumlar yaşanırken taraftarın kulübüne daha fazla sarılması, arkada önemli bir güç olarak durması şart olmuştur. Görünen o ki devre arasında transfer yapılma ihtimali oldukça düşük. Olursa 99 doğumlu yapılacak. Çığırtkanlık yapmanın da anlamı yok. Eldeki kadro öyle aman aman felaketler yaşanmadığı sürece istediklerini de sahaya yansıtmaya devam ettiğince başarılı olacaktır. Bunu kamp ve sonrasında yaşananlarla ortaya koyulan futbolla hep birlikte gördük ve görmeye de devam edeceğiz.

kaynak : ( 61saat )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.