Dolar 32,2437
Euro 34,7901
Altın 2.419,30
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















Cumhur Başkanı Erdoğan: “Terör korkusu var”

Cumhur Başkanı Erdoğan: “Terör korkusu var”
13 Kasım 2022 22:01
221
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan Taksim’de yaşanan patlamada terör şüphesi olup olmadiğiyla ilgili olarak “ Şuan itibariyle ilk incelemelerde kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur. ama ilk gelişmeler burada terör kokusu var şuan itibariyle oradaki kaçişmalar bir kadının bu işte rol oynadiği noktasında ilk tespitler. İncelemeler devam ediyor. bunların sonunda nihai kararı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in Türkiye iadesi ile ilgili Biden ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulmasi üzerine amerika’da bu adamın saklandiğini orada amerika yönetiminin her türlü desteği verdiğini zaten geçmişten bu yana söyledik. bunu Biden kendisine Başkan yardımcısı olduğu zaman da söylemiştim. niye vermiyorsunuz. verin bizden papazi istediniz. verdik. sizdeki papazi da bize verin demiştik. Bunlara orada kart ile izni de veriyorlar oralarda yaşam imkanı bunlara sağliyorlar. orada sadece yaşamini kendi değil avanesi ile birlikte Amerika sağliyor. yanındaki terör örgütünün bağlantısı olanlarla birlikte orada yaşamlarını Amerika’nın değişik eyaletlerinde başta Pensilvanya olmak üzere sürdürüyorlar. Bu defa sayın Biden ile bir görüşme durumumuz olursa bunu da kendisi ile konuşacağiz. diye konuştu.

Temmenim odur ki Kuzeykıbrıslı kendine sahip çıksın”

Kuzey Kıbrıs Türk cumhurriyeti’nin KKTC türki Devletleri teşkilatı’nda gözlemci üye olması kararını da değerlendiren Erdoğan tabi ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurriyeti’nin özellikle Türk devletleri teşkilatın’da gözlemci üye olarak kabul edilmiş olması önemli bir adımdır. bunun altını güclendireceğiz. Bu şekilde adımları atarak yola devam edeceğiz. Şu anda Kuzey Kıbrıs’ta gerek Cumhur başkanliği binasının yapımı tüm bunlarla bir adım atlıyor. Avrupa birliği ne demiş nasıl bakiyor. bizi bunların hiçbirisi ilgilendirmez biz nasıl bakıyoruz bu önemli bunu orada ifade ettik. Orada Türk Devletleri teşkilatı liderleri ile mutabık kaldık. Ondan önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda açıklamamızı yaptık. Süreç devam ediyor. temennim odur ki Kuzey Kıbrıs kendine sahip çıksın şeklinde konuştu.

Türkiye enerji merkezi olması konusunda yöneltilen soruyu da yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi.

Bıu konuyla ilgili olarak sayın putin gerek sözcüleri bu açıklamayı yaptılar. Türkiye’nin enerji de bir Hub olması konusunda açıklamalar yapıldı. İnşallah bu atılacak. Adımlarla birlikte Türkiye gerçekten gerek Batı’ya gerek bütün çevreye bir Hub olarak burada Doğalgaz dağitiminin yapılması enerji de aynı şekilde bir dağtımın yapılması bütün bunlarla beraber önümüzdeki ayın başlarında filan bir Türkmenistan ziyaretimiz olacak. Türkmenistan’da bir gerek Türkmenbaşi ile gerek İlham Aliyev kardeşime üçlü olarak bir araya geleceğiz. Orada bunlarla ilgili bir gelişmeyi değerlendireceğiz. Oradan alacağimiz netice de bu konularda güzel  gelişmelere vesile olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.