Dolar 32,3632
Euro 34,6871
Altın 2.392,25
BİST 10.163,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İ̇KLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI KURUM, RİZE’DE

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İ̇KLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI KURUM, RİZE’DE
12 Kasım 2022 14:24
420
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı R
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Rize İl Başkanlığınca düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları Rize” programına katıldı. Bakan Kurum, “Allah’ınız izniyle 2035 yılına kadar ülkemizde afetlere dirençsiz tek bir sağlıksız yapı, tek bir çöküntü alanı bırakmayacağız” dedi. Bakan Murat Kurum, Türkiye’de sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları ilişkin, “Şu ana kadar 3.2 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Halihazırda 250 bin konutumuzun dönüşümü 81 ilimizde devam ediyor.” ifadesinde bulundu.
Kültür Park’ta düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programına katılan Bakan Kurum, Rize’de gün içinde birçok program gerçekleştireceklerini belirtti.
12 Kasım Düzce depreminin üzerinden 23 yıl geçtiğini anımsatan Kurum, depremlerde ve afetlerde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa temennisinde bulundu.
Kurum, Türkiye’de şehirlerin ve insanların geleceğinin önünde bir deprem gerçeği olduğuna dikkati çekerek, son 100 yılda yaşanan depremlerde 80 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Türkiye’nin en büyük şehircilik hareketi olan Kentsel Dönüşüm Seferberliği ile 81 ilin tamamında afetlere karşı risk taşıyan tüm binaları yenilediklerine değinen Kurum, şöyle konuştu: “Dönüşümün bir benzerini Rize’de yapıyoruz. Rize deprem bölgesi değil ama maalesef sağlıksız konutlarımızın olduğu bir şehir. Dolgu yapılmak suretiyle yapılmış binalar teknik ve sağlamlık açısından yönetmeliklerimize uygun değil. Dönüşüm sürecini hep birlikte sürdürmek zorundayız. Şu ana kadar 3,2 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Halihazırda 250 bin konutumuzun dönüşümü 81 ilimizde devam ediyor. Yine bugüne kadar hiçbir ülkenin üstesinden gelemeyeceği engelli, emekli, şehit, gazi ailelerimize, tüm dar gelirli vatandaşlarımıza son yılda 1 milyon 170 bin bina yaptık, teslim ettik.”
Marmara ve Düzce depreminden sonra uygulamaya geçen yapı denetim sistemiyle 6,6 milyon ev ve iş yerinin denetimini tamamladıklarını aktaran Kurum, böylelikle 24 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda yaşamasını sağladıklarını söyledi.
“Türkiye Yüzyılı”nda hedefleri olduğuna işaret eden Kurum, “2035 yılına kadar tüm Türkiye’de deprem dönüşümüne girmemiş hiç bir alan bırakmak istemiyoruz ve bu çerçevede 81 ilimizde belediyelerimiz, milletvekillerimiz, vatandaşımız ile birlikte bu dönüşüm sürecini yürüteceğiz. Bunu birlikte milletimizle başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde bu adımlarımızı atacağız.” ifadelerini kullandı.
AFAD’ın Türkiye genelinde bugün saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştireceğini anımsatan Kurum, kendilerinin de tatbikata Rize’de katılacaklarını vurguladı.
-“Büyük işlerimizi karalamaya kalkanları da görüyoruz”
Türkiye’nin yüz yılda üretilecek işleri 20 yılda Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yaptığına dikkati çeken Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sırada ülkemizin çok daha ileriye taşıma hedefimiz var. Büyüklerimiz, ‘gayesiz insan nasipsiz kalır’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonumuz ile lider ülkeler arasında olmak, bundan sonraki geleceğimizi bırakacağımız çocuklarımıza evlatlarımıza müreffeh bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz hizmet üretirken, eser üretirken, başarı hikayeleri yazarken maalesef algı üretenleri de büyük işlerimizi karalamaya kalkanları da hep birlikte görüyor, şahit oluyoruz. Beceriksizlikle, iş bilmezlikle, liyakatsizlikle şehirlerimizin birikimlerini heba ettiklerini görüyoruz. ‘Engelleniyoruz’ siyaseti yapıyorlar. Emin olun hiçbir işlerine engel vurmuyoruz, engel olmuyoruz. Bizden ne talep ediyorlarsa hep vatandaşımızın, milletimizin lehine talepleri gerçekleş…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.