Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C




















İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına bir konuşma yaptı, gençlerin sorun ve taleplerini Bakan Kasapoğlu’na iletti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına bir konuşma yaptı, gençlerin sorun ve taleplerini Bakan Kasapoğlu’na iletti.
2 Kasım 2022 16:02
5.740
A+
A-

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına bir konuşma yaptı, gençlerin sorun ve taleplerini Bakan Kasapoğlu’na iletti.

Yaptığı konuşmada,  gençlerin samimiyetle dinlenmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Örs, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in “Gençler için gençlerle beraber” diyerek başlattığı “tersine mentorluk” oturumlarımız var. 80’li yıllardan itibaren apolitize edilmiş ve yalnızca “Geleceğimizin teminatısınız.” denilmiş ama fikirlerine itibar edilmemiş, hatta fikirleri sorulmamış, dolayısıyla kendini öteki olarak hissetmiş gençlerin samimiyetle dinlenmesi oldukça önemlidir.” dedi.

GENÇLER:” GELECEK İÇİN BİR UMUDUMUZ KALMADI” DİYOR
Konuşmasının devamında gençlerin şikayetlerine değinen Örs, “Bu oturumlarda gençlerimiz diyorlar ki: “En iyi eğitimleri aldım ama karşılığını alamıyorum.” Bir diğeri diyor ki: “Her şeyin bana karşı olduğu bir düzende bir şeyler yapmaya çalışıyormuş gibi hissediyorum.” Biri diyor ki: “Biz, bir şeylerden koptuk ama ülke de bizi koparmak için elinden geleni yaptı.” Yine, biri diyor ki: “KPSS’den 95 puan alan atanamazken 70 puan alan biri atanıyor.” ve devam ediyor “Torpil övünme meselesi hâline geldi.” Bir gencimiz diyor ki: “Ülkede her gün, her saat, her dakika daha geriye götürüyor bizi.” Yine şöyle diyor bir gencimiz: “Türk olmaktan gurur duyan ama Türkiye’de yaşamaktan yorulmuş bir gençlik hâline geldik.” ve başka bir gencimizin ifadesi aynen şöyle: “Önüme bakmam için önce karnımdan kafamı kaldırmam gerekiyor.” “20 yaşımızda kırklandık.” diyor bu gençler, “Hayallerim hayal oldu.” diyor, “Günüm genelde iş aramakla geçiyor.” diyor gençler ve “Gelecek için bir umudum kalmadı.” diyor.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİ DİNLEYEN YOK!

Ak Parti’nin gençlerin isteklerine kulak tıkadığını ifade eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin ekonomiden adalete, eğitimden liyakate, güvenlikten barınmaya kadar temel sorunlarından en çok etkilenen kitle gençlerken, bu konuların asıl muhataplarıyla yani gençlerle konuşulmuyor. Maalesef bu gençler dinlemiyor da. Gençler hakkında bugün, her kafadan ayrı bir ses yükseliyor; yaşam tarzları, ilgi alanları, ne yapmaktan hoşlandıkları, hangi partiye oy verdikleri ya da hangi partiye oy verecekleri herkesin dilinde ama “Gençler ne diyor? Hayata hangi anlamları yüklüyorlar? Gençler ne hissediyorlar?” bu soruların cevaplarına iktidar sahipleri önem vermiyorlar.

GENÇLER KENDİNİ ÖZGÜR HİSSETMİYOR

Bugün, gençler kendilerini özgür hissetmiyor, yurt dışında geleceğini arıyor, mesleğini yapabilmeyi ya da mesleğini daha iyi koşullarda yapmayı istiyor. Bugün, neredeyse gençlerin her biri gelecek kaygısı yaşıyor ya da daha iyi koşullarda bir hayat sürmek istiyor. Bu istekleri, talepleri dile getirdiklerinde de iktidar gücünü elinde bulunduranlar tarafından eleştiriliyorlar hatta -üzülerek söylüyorum bunu ama- hakarete maruz kalıyorlar ama neden gitmek istediklerini, kendi ülkelerinde hangi sorunlarla artık baş edemediklerini soran yok ve gençleri dinleyen yok.

GENÇLER MUTSUZ, UMUTSUZ

Üniversite serüvenine yeni başlayan ve KYK yurtlarında mücadele veren genç de umutsuz, üniversiteden mezun olan ve KYK kredisi borçlarıyla boğuşan genç de umutsuz. Öğretmenlik hayaliyle eğitimini sürdüren genç de mutsuz, mezun olduktan sonra uzun yıllardır atanamayan öğretmen adayı gencimiz de mutsuz arkadaşlar. Gençler kimi zaman “Yurt dışına gitmekten başka çaremiz mi var?” diyerek isyan ediyor, kimi zaman da “Bu vatanı biz olmasak kim koruyacak?” sözleriyle ülkesine olan bağlılıklarını açıklıkla dile getiriyor.

İŞSİZLİK KANAYAN YARA!

Genç işsizlik ülkemizin kanayan yarasıdır. Ü

Genç işsizlik ülkemizin kanayan yarasıdır. Üniversiteden mezun olan gençlerimiz yeni bir mücadeleyle karşı karşıya kalıyorlar arkadaşlar, iş bulma mücadelesi bu mücadele. 1 milyon 100 bin üniversiteli işsiz var ülkemizde. Üniversite mezunlarında ortalama işsizlik oranı yüzde 12,4, bunca zorluk içinde okuyan gençler eğitimini aldıkları alanlarda çalışamıyor, istemedikleri işlerde -onu da bulabilirlerse- çalışmak zorunda kalıyor.

GENÇ İŞSİZLİK ORANI OLDUKÇA FAZLA

TÜİK verilerine göre 2022 yılı birinci çeyreğinde 15-24 yaş arası gençlerde işsizlik oranı erkeklerde yüzde 18,5 kadınlarda ise yüzde 26. Ağustos 2022’de, 15-34 yaş arasında yapılan araştırmalarda 661 bin kişi iş bulma umudunu yitirdiği için, 624 bin kişi iş aramayı bıraktığı için, 72 bin kişi ise aradığı işi bulamadığı için iş gücüne katılmamıştır. Yine, Ağustos 2022’de 734 bin üniversiteli genç işsiz, 1 milyon 215 bin üniversiteli ise iş gücü dışında kalmıştır. 518 bin kişi bir seneden uzun bir süredir iş aramaktadır. Üniversite mezunlarının sayısındaki artış ve yaşanan göç kriziyle gençlerimiz kendi ülkelerinde çalışmak, üretmek ve kazanmakta zorlanmaktadırlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.