Dolar 32,3934
Euro 34,7795
Altın 2.397,20
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Yılmaz Vural’dan Trabzonspor’a sitem ‘Tahammül yoktu’

Yılmaz Vural’dan Trabzonspor’a sitem ‘Tahammül yoktu’
25 Ekim 2022 18:15
268
A+
A-

Türk futbolunun deneyimli teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, katıldığı bir programda Trabzonspor günlerine değindi. Vural, Bordo-Mavili ekipten ayrılış sürecini anlatarak o dönemki yöneticilere sitem etti.

Türkiye’de 30’dan fazla takımın antrenörlüğünü yapan Yılmaz Vural, bir süredir tasını tarağını asmış vaziyette. Son olarak BB Erzurumspor’u 2020-21 sezonunun ikinci yarısında devralan antrenör, bir buçuk yıldır hiçbir
ekipte görevlendirilmedi. Bu süreçte “İnadım İnat” başlıklı bir kitap kaleme alan Vural, geçtiğimiz günlerde 360 TV’den Gökay Kalaycıoğlu’nun programına konuk olarak katıldı. Kariyer basamaklarını anlatan emektar futbol insanı, Trabzonspor’daki günlerine de yıllar sonra pencere açtı.

“ŞAMPİYON OLABİLİRDİK”
Trabzonspor’un 32 maçında takımı idare eden Yılmaz Vural, 2.00 maç başı puan ortalaması ile başarılı bir grafik çizmişti. Fakat Kasımpaşa ve Bursaspor dışında 1 yılı aşamayan antrenörün buradaki günleri de sayılıydı.

1997-98 sezonunun 9’uncu haftasına lider giren Trabzonspor, bir maçta kaybedince liderliği ezeli rakibi Fenerbahçe’ye bırakmak durumunda kaldı.

Vural da devam eden günleri şu sözlerle anlattı: “Antrenmana başlayacağımız gün Özkan Sümer, ‘Hocam seninle devam etmek istemiyorlar’ dedi. Hemen görevden ayrıldım, nedenini sormadım bile. Giderken 2-3 kişi havalimanına kadar benimle gelerek gitmemi istemedi ama yöneticiler istediği için yapacak bir şey yoktu. Olsaydık o zamanlar şampiyon olabilirdik. İyi bir takımdı.”

“KAYBETMEYE TAHAMMÜL YOKTU”
30 yıllık teknik direktörlük kariyerinde maç sonuçlarından ötürü sık sık yöneticilerle yüz yüze geldiğini aktaran Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Benim takımlardaki en büyük derdim yöneticilerin popülaritesinin takımın üstüne çıkması. Bir ego kavgası var. Trabzonspor’da o dönem kaybetmeye tahammül yoktu, şimdilerde yumuşadılar. Benim dönemimde maç kaybettiğimizde taraftarın bize bir tepkisi olmuyordu. Bizim kaybımıza karşı da çok toleranslıydılar. 1997 yılında olmuştu bunlar, hala da üzülürüm.”

“AŞK VARSA KIRGINLIKTA VARDIR”

Programın sunucusu Gökay Kalaycıoğlu’nun “Trabzonspor’a kırgınlığın var mı?” minvalindeki sorusuna ise Vural şöyle cevap verdi: “Aşk varsa kırgınlıkta vardır. Aşk değişken duyguların yaşandığı bir konudur. Bazen nefret edersin bazen de çok seversin. Trabzonspor’u sevmemek mümkün mü? Anadolu’yu temsil ediyor. 38 sene sonra başarısı geri döndü”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.