Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 19°C




















Abdullah Avcı taraftarları desteğe davet etti

Abdullah Avcı taraftarları desteğe davet etti
12 Ekim 2022 16:33
164
A+
A-

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Monaco maçı öncesi taraftarlara destek çağrısında bulundu

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: ”Geçen hafta Monaco ile orada bir müsabaka oynadık. Tabi beklemediğimiz senaryolarla karşılaştık. Oyunun 85 dakikalık bölümünü bu seviyede eksik oynamak bizi yordu. İçindeki senaryoları, geçen hafta maçtan sonra anlattım. Bugün 11’e 11 başlayacak. Özellikle 3 tane müsabaka oynadık. 3’ünde de kırmızı kartlar oluyor. İki tanesi rakibe bir tanesi bizim lehimize olmuştu. Rakibimizin ligdeki çıkışı devam ediyor. Rakibin hafta sonu seyrettiğimizde deplasmanda kazandı. Formasyonlarını özellikle 4 , 4 2 düzünende devam ediyorlar. Biz diğer formasyona da hazırlandık. 2 tane 6, iki tane 3 puan var. Herkes çıkabilir, herkes dışarda da kalabilir. Bizim yarın içerde oynayacağımız müsabakada, özellikle taraftarımızın bize vereceği destekle rakibi baskı altına almak istiyoruz. Çünkü taraftarımızla geçen sene bir çok şeyi gerçekleştirdik. Bize pozitif desteklerini olacağını inancım fazla. Yarın grubun önemli maçlarından bir tanesini kendi seyirci ve taraftarımız önünde kazanarak avantaj sağlamak istiyoruz. Grupta herkes de çıkabilir, dışında da kalabilir. Bütün konsantrasyonumuz onun üzerine. Yarın hazırlıklarımızı bu şekilde yaptık. Umarım karşılığını alırız.” dedi

Umut Bozok açıklamalarında ”Umut Bozok: Bence 10 kişi çok iyi mücadele ettik. Şu anda Monaco Fransa liginin en iyi takımlarından biri. Kaliteli oyuncuları var. Bence özgüvenleri bayağı yüksek. Taraftarımız önünde çok iyi mücadele etmemiz lazım. Tabiki hedefimiz burada maçımızı kazanmak. Gruptan çıkmak için büyük bir avantaj almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

GBAMİN OYNAYACAK MI?

BEŞİKTAŞ MAÇINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Abdullah Avcı: ”Bir sonraki maçı düşünmüyoruz. Yarınki maç öncelikli yani sıradaki maç en değerli maç. Ligin 9. Haftasını oynadık. Buna benzer şeylere daha önce olumlu, olumsuz çok karşılaştık. Biz 9. Veya 10. Hafta Beşiktaş ile final müsabakası oynamıyoruz. Bir lig müsabakası oynuyoruz. Şu anda oyuncularım ölçümde. Oradan antrenmana sonra planlama yapacağım. Gbamin’in geçen hafta performansı çok iyiydi. Sakatlıktan çıktı. İlk Ümraniye maçında çok iyi oynamıştı. Sonra milli takım arası ve sakatlık. Sonuçları alalım ama oynama ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

ÖZELEŞTİRİ OLDU MU? OYUNCU GRUBUNDA O HAVA NASIL?

Abdullah Avcı: ”Özeleştiri bizim işimiz. Oyun, futbol  performans işi. Ouncu için, kulüp için, bizim için herkes için. 
Hayat ve futbolda bir birine benzer. Her zaman olumlu gitmiyor. Bu gidişatta süreçle ilgili neler yapabileceğimizin çözümünü arıyoruz. Bazen fiziksel, taktiksel, birebir ileşitim var.. Zihin tarafı daha önemli. Futbol takımında alacağın sonuçlar bu durumu daha yukarı çeker. Onun için, kulüpte birebir iletişimler yapıyoruz. Oyuncularla yapıyoruz. Daha iyi doğrusunu bulmak için. Eksik ne yapıyoruz, daha iyi nasıl aktarabiliriz.. 
Bence olumlu gidiyor. Geçiş süreci ile ilgili bir çok şey anlatabilirsin.Bu savunma değil. 
Yapıyoruz, şu an itibariyle iyi bir, olumlu hava var. 
Yarın iyi bir fırsat var yine. Kendi taraftarımız önünde net şekilde iştahımızı, arzumuzu, hızımızı, konsantrasyonumuzu arttırana, devam etmemiz gerekiyor.”

KADRO ANLAMINDA SÜRPRİZ BEKLEMELİ MİYİZ?

Abdullah Avcı: ”Çok sürpriz değil. Belli zaten. Belli yerlerde çok rotasyon yapamıyorum zaten. Ölçüm sonuçlarını alacağım. Oyuncuların ne hissettiklerine bakacağım. Antrenman yapacağız. Çok büyük sürpriz olmaz. Onun dışında profil  beli. Maxi cezalı. Yarın Umut.. Fransız maçı olduğu için ona bıraktık. Umut  ile başlayacağız. 
İyi bir kadromuz var. Oyuncularımız uzun olanlar dışında sakatlıklardan kurtulmuş durumdayız. Çok büyük sürpriz olacağını düşünmüyorum. Konuşarak, göstererek, daha doğrusunu nasıl yapabileceğimizi anlatarak devam ediyoruz. Bu oyunun içinde var. En deneyimli oyuncum bile deneyebiliyor içerde. Çünkü, kazanmak isteyen bir duygudur. Oyunda kazanmak istediğinde bir an evvel sonuç almak istersin. Bazen bu seni oyunun içinde basitten zora doğru götürür. Aslında basit oynamamız gereken yerde.. Duran topu geçen hafta iyi kullanamadık. Onun için bunlar sürecin içinde var. Çalışarak, konuşarak, iletişim kurarak daha iyiye getiriyoruz. Bu bir savunma değil yanlış anlaşılmasın. 8 tane 7 tane 11’in parçasından değiştiği yerde, hedefleri yukarı çıkmış oyuncu grubu var. İyi bir oyuncu var. Sağ bekim Danimarka, sol bek Türk Milli takımı oyuncusu. Stoperler standartları belli. Slovak milli takım oyuncusu var. Umut, A Milli Takım, Gomez Uruguay milli takımı, Dijanniy öyle.. Yüzde 70 – 80 kendi milli takımlarında. Bizim kaybettiğimiz bir şey yok. Herkes gibi yarışın içinde devam ediyoruz. Belki lide olamadık diye üzüldük. Belki oyunu eleştireceğiz. İyi gitmeyenleri daha iyi hale getireceğiz. İletişim ve çalışmayla devam edeceğiz.”

UMUT BOZOK: GOL KRALI OLMAK…

Umut Bozok: ”Gol kralı olmak benim için büyük gurur verici, çok mutluydum. Ama medya, gazeteler, televizyon hiç fazla önemsemiyorum. Hiç problem değil. En önemlisi, sahada performansım… 
Medya da, dediğim gibi benim için önemli değil. Benim için önemli olan sahada gol atmak. Kim ne konuşursa konuşsun, benim için gol atmak. 
Ödül olmadı, benim için güzel bir hatıra olabilirdi. Böyle bir şeyler olabiliyor maalesef.. 
Ama en önemlisi bu sene Trabzonspor için ne kadar gol atabilirsem o” dedi.

ABDULLAH AVCI’DAN UMUT’A TEŞEKKÜR…

Abdullah Avcı: ”Samimi duyguları için umut’a teşekkür ediyorum
Yunus’ta sordu. Sorunun bir tarafında bana ilave etmedi: “Burada oynamıyorsun, sonradan oyuna giriyorsun” demek istiyor ama demedi.. 
Medya dedi, geçen senenin gol kralı dedi.. Umut, girdiğinde de bunu yapıyor. Buranın önemli parçası. Trabzonspor gibi büyük kulübü tercih etti. Biz onu istedik, o da bizi tercih etti. Biz onunla mutluyuz. Umut harika bir insan…” dedi.

‘Yanlış mı duydum hocam’

Doğru duydun… Beni sıkıştırma.. 
Medya dedi, ödül almadın.. 
Medya değeri vermedi, dedi kesti.. 
Aslında orada hoca da seni oynatmıyor diyecek de.. 
Ben aldım mesajı…

Fe3yRj5WYAMiTqi

ABDULLAH AVCI’DAN TARAFTARLARA NET MESAJ…

Abdullah Avcı: ”Taraftar, geçen sene çıtayı çok büyük yere koydu. Bize çok destek oldular. Bizimle beraber her şeyi yaptılar. Bugün sokağa çıktığımda, dolaştığımda olumlu şekilde tepkisini alıyorum. Kutlamaları ile dünyaya örnek oldular. Trabzonspor çıtasını çok yukarı koymuştur. Ben kendi performansımı eleştiriyorum ve özeleştiri yaparak doğruyu bulmaya çalışıyorum. Oyuncuya bende baskı yapıyorum. Yapıyorum da.. Ama oyuncudan maksimum verim almam gerekiyor. Bizim taraftarımız bunu kanıtlamış.. Rakibe baskı yapacak bizi destekleyecek. Bunu yaptı, bunla tarihi şampiyonluk geldi.. Tarihte bunun ne kadar değerli olduğunu anlayacağız. Benim sitem değil, ricaydı.. Onlar o sevgilerini, gösterdiler. Monaco’da ki taraftara ben bir şey söylemedim. Sadece onlar destek amaçlı beni çağırdılar. Çok güzel bir örnek. 2 – 0, 3 – 0 hala Trabzonspor’a destek veriyorlar. Onlara teşekkür etmek için çıktım sadece. Bir açıklama, ifade değildi. Rica ettiler, bende onlara teşekkür ettim. Taraftar, çıtayı çok yukarı koydu. Eskisi gibi veya diğer kulüpler gibi davranmanın bir durumu olmaması gerekiyor. Performansı arttırmıyor. Biz onları çok seviyoruz. Biz daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazen inişler çıkışlar olacak ama buna saygı göstereceklerini düşünüyorum zaten.” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ MAÇINI KONUŞMADIK…

Abdullah Avcı: ”Öncelikle en değerli maç önünde oynayacağın, yarınki maçtır. Beşiktaş maçının B’sini bile telafuz etmedik. Yarınki maça hazırlanıyoruz. Toplantımız olacak, antrenmanımızı yapacak.Grupta her şey olabiliyor. Burada temel amacımız yarın kazanmak. Yarın kazandıktan sonra resim biraz daha ortaya net şekilde çıkacak. İçerde 2 tane maçımızı kazanırsak, ben gruptan büyük ihtimalle yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu fırsat ve kalitemiz var…” dedi.

BEŞİKTAŞ MAÇI İÇİN DEPLASMAN YASAĞI…

Abdullah Avcı: ”Bunun yönetim bazında, daha doğru karşılıklı iletişimelerin vereceği bir cevap olabilir. Ben bununla ilgili ne söylesem, başka tarafa çekilcek. Çok doğru olmadığını düşünüyorum. Yönetim, Başkan ve kulübün medyası tarafından böyle bir açıklama yapılabilir. Veya onların verdiği karara da saygı duymak gerekebilir.”

UMUT BOZOK: TRABZONSPOR’UN AVRUPA’DAN FARKI YOK

Umut Bozok: ”Normalde Türk futbolcular, Avrupa’ya gitmek istiyordu. Benim ters oldu. Aslında ben söylemiştim daha önce. Türkiye’ye hiç gelmeyi düşünmüyordum. Ama Kasımpaşa’ya gelme şansım oldu. Sağ olsun Kasımpaşa’da çok iyi şekilde karşıladılar, çok güzel bir sezon geçirdik. Şimdi şampiyona takıma geldim. Fransa’ya göre bakmak gerekirse: Trabzonspor gibi büyük kulübe gelince Avrupa ile fazla fark yok. Büyük bir camia, büyük kulüp… Yetenekli kaliteli oyuncularla oynuyoruz. Hocalarımız çok yetenekli, tecrübeli ve iyi insanlarla çalışıyoruz. Bence Avrupa’ya göre Trabzonspor gib bir takım için büyük fark yok. Belki bir gün Avrupa’ya da dönebilirim, ya da Türkiye’de kalabilirim. Benim için bir fark yok.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.