Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ve Abdülkadir Ömür açıklamalarda bulundu

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ve Abdülkadir Ömür açıklamalarda bulundu
23 Ağustos 2022 21:14
309
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında yarın oynayacağımız FC Kopenhag maçı öncesinde Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ve futbolcumuz Abdülkadir Ömür, Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, yarınki maçta taraftarlarımızın desteğiyle birlikte turu geçmek istediklerini belirterek “Bir hafta önce Kopenhag’da çok güzel bir atmosferde, bütün planlarımızı da yaparak sahaya çıktık. İlk gole kadar olan bölümde oyun planı ve organizasyon istediğimiz gibiydi. Sonrasında yediğimiz bireysel hatadan bir gol var. Oyun devre bitene kadar dengeli şekilde gitti iki tane de pozisyona girdik. Sonra da Kopenhag’ın en güçlü yanlarında biri olan duran toptan ikinci golü yedik. İkinci 45 dakikayı tamamen domine ettik ve Bakasetas’ın attığı golle hem oyun olarak belki kazandık ama skor olarak belki kazanamadığımız bir maçta turu kendi evimize taşıdık. Yarın akşam burada muhteşem Trabzonspor taraftarının önünde oynayacağız. Geçen seneden bize ve oyuna gösterdikleri sabırla birlikte verdikleri pozitif destek, bizleri savunmada ve hücumda olumlu yönde etkiledi. Ve bu destekle beraber şampiyonluk sürecinde dünyada milyarlarca kişiye örnek olduk. Bu seviyenin altına düşmeden rakibe saygı göstererek ama baskı altına alarak, oyuna müdahale olmadan destek vererek. Müdahale olmadan derken uzun zamandır destek veriyorlar oyuna. Bazen duyguyla oyuncularımızı telaşa sokabiliyoruz buna hiç gerek yok. Yarınki rakibimiz de bizi bekleyen bir takım. Yarın rakip özellikle ikinci bölgede bekleyip bir geçiş arayacaktır. Biz topla oynarken savunma güvenliğine dikkat edeceğiz ve özellikle duran toplarına. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. En iyi şekilde, zihnimiz rahat bir şekilde yeni bir hikâye yazmak için yarın akşam çok güzel bir fırsat var. Bu şehir ve bu kulüp bunu sonuna kadar hak ediyor. Oyunda süre çok uzun lütfen buna dikkat edelim. Onun için her dakika her an önemli, biz bunu hesapladık ve öyle hareket edeceğiz. Umarım yarın bizim için tarihi bir gün olur ve bunun karşılığını alarak Şampiyonlar Ligi’nde oluruz” İfadelerini kullandı.

Abdullah Avcı takımımızdaki sakat oyuncularla ilgili olarak yöneltilen soruya “Hamsik’in tedavisi olumlu gidiyor ama yarın oynamayacak. Bruno Peres’in geçen sene aşil tendonu koptu, Serkan Asan Altay maçında sakatlanmıştı. Hüseyin yine geçen seneden sakatlanmıştı. Vişça’nın kolu kırık. Bakasetas geçen hafta sakatlandı. Bakasetas’ın oynaması zor gözüküyor. Yarın akşam netleşmiş olur” şeklinde cevap verdi.

Yeni transferlerimiz Bartra ve Bardhi’nin takıma alışma süreçlerinin son derece iyi geçtiğini aktaran Avcı “Oyuncularımızın transfer süreçlerinde eski kulüplerinden bütün verilerini alıyoruz. Antrenman, sakatlık, oynadıkları maç verilerini alarak, oyuncularımızla iletişim kurarak planlama yapıyoruz. Bu transferlerde de aynı plan üzerinde gittik. Yarın bir aksilik olmazsa ikisi de sahada olacaktır” ifadelerini kullandı.

Transfer ve oyun sistemi ile ilgili olarak gelen sorulara da yanıt veren Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı “Oyuncularımız belki değişecek ama oyunumuz değişmeyecek. Transferler devam ediyor. İzleme komitesi de biz de çalışıyoruz. Başkan ve yönetim kurulumuz da bu konuda çalışıyorlar. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Her hafta rakibe göre çalışan birisiyim. Yarın da burada topa sahip olan oyunu domine eden hem de arayış içerisinde olan dengeli ve kazanmak isteyen bir takım görüntüsü vermek istiyoruz. Bazen oyunda farklı müdahaleler yapmak gerekebiliyor. Biz ekip olarak bunu çok fazla yaşıyoruz. Formasyonumuzda geçen haftadan bir değişiklik olmayacak. Onun içindeki detaylar farklı olacak” şeklinde yanıt verdi.

Altyapımızdan yetişerek Ajax’a transfer olan Ahmetcan Kaplan ve geçen yıl sakatlanan Bruno Peres hakkındaki sorulara da yanıt veren Avcı “Trabzonspor’a ilk geldiğim zaman burası verimli topraklar demiştim. Ahmetcan için özellikle Trabzonspor altyapısına emek veren herkese teşekkür ederim. Ben geldiğim zaman Ahmetcan A takımdaydı. Harika bir fiziği var. Sol ayağı çok iyi ve bu çocuk Trabzonspor’un yüzü olacak demiştik. Buraya katkı sağladığı için çok mutluyuz. Yapması gereken çok şey var. Bruno Peres ise henüz burada değil tedavisi Brezilya’da devam ediyor. Onunla ilgili sağlıklı kararı transfer dönemi bittikten sonra vermek daha iyi olur” dedi.

Teknik Direktörümüz Avcı’nın ardından açıklamalarda bulunan Abdülkadir Ömür ise geçen hafta talihsiz skorlar aldıklarını belirterek “Skor olarak oyunu karşılığını alamadık. Yeterli süremizin olduğunu düşünüyoruz. Futbol bir taktik savaşı ver her anı doğru oynamamız gerekiyor. Bu seviyelerde çok basit hata yapmamamız gerekiyor. Trabzon şehrine, Trabzonspor taraftarına ve Türkiye’ye bu gurur yaşatmak istiyoruz. Oyuna ve taktiğe sadık kalarak 90 dakika boyunca elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Ümitsiz değiliz. Taraftarımızın büyük desteğine ihtiyacımız var. 12. Adam olarak rakip oyuncuların da bunu hissedeceğini düşünüyorum. Biz de saha içinde tüm Trabzonspor taraftarı için çok tarihi bir maça çıkacağımızın bilincindeyiz. Umarım turu atlayıp gruplara kalırız.” İfadelerini kullandı.

Abdülkadir Ömür, Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın kendisine heyecan ve gurur verdiğini aktararak “Trabzonspor’un altyapısında forma giydikten sonra bunu yine röportajlarımda belirtmiştim. İlk amacım burada şampiyon olmaktı. Şükürler olsun bunu gerçekleştirdik. Şehrin de Şampiyonlar Ligi’ne ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Kiminle eşleşeceğimizi düşünmeye şampiyon olduktan sonra başlamıştık bile. Burası çok farklı bir ortam. Biz de buradayız. Çok heyecanlı ve gururluyuz. Her şeyimizi yarın sahaya yansıtacağız. Taktiğe sadık kalarak taraftarımıza büyük bir hediye vermek istiyoruz. Bunu yaşadığım için çok mutluyum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.