Dolar 32,4010
Euro 34,7830
Altın 2.397,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 19°C




















Hüseyin Çimşir açıklamalarda bulundu! Abdullah Avcı Trabzon’a sabrı öğretti

Hüseyin Çimşir açıklamalarda bulundu! Abdullah Avcı Trabzon’a sabrı öğretti
19 Haziran 2022 17:49
349
A+
A-

Trabzonspor’un eski teknik direktörü Hüseyin Çimşir Türk futbolunun gündemini değerlendirdi. Çimşir, genç yıldız adayları hakkında çarpıcı sözler söyledi.

Türk futbolu ve Trabzonspor’un unutulmaz orta saha oyuncularından biri olan ve günümüzde teknik direktör olarak futbola hizmet eden Hüseyin Çimşir, uzun süren sessizliğini bozdu.

Sporx’e konuşan Çimşir, Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Fenerbahçe’den Arda Güler, Beşiktaş’tan Emirhan İlkhan gibi isimlerin Avrupa’ya gitme ihtimaline dair açıklamalar yaptı.

“ÖNCELİĞİM SÜPER LİG’DE TAKIM ÇALIŞTIRMAK”

Açıkçası şu an için bir planım yok. Takımlar da dolu gibi. Çok fazla tatmin eden proje de çıkmadı. Görev yapmadığımız dönemde elbette boş durmuyoruz. Oyuncu portföyümüzü geliştiriyoruz. Bir tek sahada çalışmıyoruz diyelim. Ara ara yurt dışına da gidiyorum. Oyuncular izliyorum. İlk tercihim Spor Toto Süper Lig’de çalışmak. Proje ve hedefi olan bir takım olmalı. Ülkede tabii ki şu anda sağlıklı bir futbol ortamı görünmüyor. Harcama limitleri, borçlar ve çeşitli belirsizlikler var. Bu düzelirse inşallah… Bizler de her zaman futbola katkı vermeye hazırız.

“TRABZONSPOR BİLEĞİNİN HAKKIYLA ŞAMPİYON OLDU”

Şampiyonluk günü Trabzon’daydım. Evimizde kutlamalar yaptık. Uzun yıllardır şampiyon olamıyorduk. Bu açıdan çok değerli bir şampiyonluk. Bu kadar ciddi bir puan farkıyla ligi kazanmak güzel oldu. Atmosfer, kutlamaların olduğu gün çok güzeldi. Hak ederek kazandığımız bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor güzel bir iş çıkardı ve bileğinin hakkıyla şampiyonluğu tattı, tattırdı.

“ABDULLAH AVCI, TRABZON’A SABRI ÖĞRETTİ”

Abdullah Avcı, Trabzonspor tarihine geçti. Çok iyi işler yaptılar. Doğru bir planlamayla birlikte, alternatifli bir kadroyla açık ara şampiyon oldular. Doğru oyun oynadılar. Ligin önemli teknik adamlarından biri Abdullah Avcı’dır. Şehirle de doğru uyumu yakaladı diye düşünüyorum. Trabzon zor bir şehirdir. Ama Avcı, taraftar nezdinde de o güveni yakaladı. Trabzonspor taraftarlarına sabrı öğretti. Bu kadronun yapabileceklerinin maksimumunu yaptılar ve hak ettiler.

AVRUPA’DA BAŞARI MÜMKÜN MÜ?

3-4 yıldır yapılanan bir Trabzonspor kadrosu vardı. Üstüne koyarak devam ediyorlar. Şu anda Nwakaeme gibi önemli bir ismi kaybettiler. Ama ellerinde alternatifler olduğunu düşünüyorum. Önemli transferler yapmaya da başladılar. Geçen sene de eksik olan bölgeler vardı. Hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak için potansiyelli bir kadro oluşturuyorlar. Bunu gözlemliyorum. Süper Lig’den Şampiyonlar Ligi’ne elemeden giden takım yok ama rakip de önemli olacaktır. Trabzonspor inşallah, Avrupa’da başarılı olur. Tüm takımlarımız başarılı olsun isterim.

“TRABZONSPOR SEZONA HERKESTEN HAZIR BAŞLAYACAK”

Eren ve Doğucan potansiyeli yüksek olan genç oyuncular. Larsen de tecrübeli bir oyuncu. Denswil ise takımı ve şehri biliyor. Onunla devam ettiler. 2-3 transfer daha yapacaklarını düşünüyorum. Genç ve tecrübeli oyuncuları harmanlıyorlar. Böyle bir kadro ile mücadele edecek Trabzonspor. Bu değişimi doğru bir planlama ile götüreceklerdir. Transferleri daha sezon açmadan yapıyorlar. Bu bir avantaj. Yeni transferlerle birlikte kampta çalışacaklar. Hocanın istediği sistemi anlayacaklar ve sezona hazır başlayacaklar. Herkesten hazır başlayacaklar belki de.

“UĞURCAN VE ALTAY VARKEN TAKIMLARI NEDEN YABANCI ALSIN?”

Sınırlamaya karşıyım. Zorunluluktan birilerini oynatmak da çok kötü bir şey. 11’de oynayacak Türk oyuncu bulmakta zorlanıyorsunuz. Bazen hak etmeyen oyuncuları oynatmak durumunda kalıyorsunuz. Uğurcan varken Trabzonspor yabancı kaleci alır mı? Fenerbahçe Altay varken yabancı kaleci alır mı? Almaz. Teknik adamlar hesap kitap yapıyor. Bence yabancı kuralının serbest olması gerek. 14 değil ama 10 yabancı hakkı versinler. İsteyen kullansın. Bir planlama yapılsın. 14 oyuncuyla sözleşme imzala, 8’i oynasın. Geri kalan ne olacak? Doğru bir planlama olmuyor. Türk oyuncu ihracı olmalı. Daha önce ciddi paralar da kazandıran oyuncular oldu. Cenk, Okay gibi oyuncuların gidişini de hatırlıyoruz. İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. İyi oyuncun varsa zaten kullanırsınız. Rekabet kaliteyi ortaya çıkarır. Abdülkadir ve Yusuf mesela Trabzonspor’da kaliteli oyuncularla oynadığı için daha çok gelişti. Galatasaray’da Kerem var örneğin; hem Türk hem yabancı oyuncularla oynadı ve kendini geliştirdi. Önceliğimiz kaliteli oyuncu getirmek gerek. Serbestlikten yanayım. TFF bunu iyi planlamalı.

“AVRUPA’YA GİTSİNLER, DÖNMESİNLER”

Eğer oyuncular Avrupa’ya gitmek istiyorsa kulüpler buna set çekmemeli. Ederini buluyorsa her oyuncu satılabilir. Türk ya da yabancı fark etmez. Tabii burada oyuncu istiyorsa! Burada parantez açmış olalım. Oyuncu gitmek istediğinde siz zorla tutunca bir daha iyi bir transfer fırsatı yakalayamıyorsunuz. Ömür için City örneği var. O dönem satılmadı. Sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu da söylemişti. Ederi olan ve karşılık bulan futbolcu satılmalıdır. Ama değerinde bir teklif gelmeli. Ömür ve Çakır’ın Avrupa hedefleri var. Oraya gidince de kalmaları gerekiyor. Futbol takımları yetiştirecek, geliştirecek ve satacak. Geri dönüşümü olan oyuncuları kadrolarımıza katmamız gerekiyor. 35 yaşında geri dönüşümü olmayan oyuncuları Türkiye’ye artık getirmemek gerek.

ARDA GÜLER VE EMİRHAN İLKHAN İÇİN DÜŞÜNCESİ…

Arda Güler, Fenerbahçe’de parladı. Emirhan’ı mesela Rize-Beşiktaş maçında izlemiştim. Benden geçer not almıştı. İyi yerlere geleceğini hissettirmişti. İnşallah bozmadan devam eder. Arda Güler gibi oyunculara teknik adamların daha fazla fırsat vermesi gerek. Teknik adamlar, yarışmanın verdiği sıkıntıyla beraber oyuncuları az kullanıyor. Bu da kaybetme korkusundan kaynaklı! O zaman daha tecrübeliyi tercih ediyorsunuz. Arda, Emirhan, Kerem, Antalya’dan Doğukan Sinik… Bütün takımlarda potansiyeli yüksek oyuncular var aslında. Zorunluluktan oynatıyoruz, bir yere geliyorlar. Sonra geriye gidiyorlar. Genç oyuncuyu oynatmak sabır işidir. Biraz sabretmek gerek. Türk futbolunda sabırla ilgili problemlerimiz var. Hem de ciddi şekilde. Trabzonspor’da bir dönem bazı oyuncular zorunluluktan oynadı. Oyuncular piyasa yaptı. Daha iyi oyuncular arandı ve bu oyuncuların gelişimleri durdu. Oyuncuları oynatırken taraftarların da teknik adam ve yönetimlere sabır göstermesi lazım.

JESUS’UN MU ISMAEL’İN Mİ KREDİSİ FAZLA?

Fenerbahçe’nin yeni hocası Jesus’un, Beşiktaş teknik patronu Valerien Ismael’den daha fazla kredisi olduğu fikrindeyim. Fenerbahçe’de işler kötü gidince eleştiri olacaktır. Ali Koç, Jesus’tan yana hakkını kullandı. İsmail Kartal’a göre daha kariyerli bir teknik adamı göreve getirdi. Taraftarda karşılığı daha fazlaydı, o yüzden böyle bir karar aldı bence. Jesus’a ne kadar sabır gösterilecek? Bu önemli. Yıllardır şampiyon olamıyorlar. Bu Fenerbahçe camiası için sıkıntı veren bir durum. Sezona başlangıçları önemli. Taraftarlarının beklenti ve desteği var. Lige nasıl başlayacaklar? Bir dalgalanmada ciddi hayal kırıklığı da yaşayabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.