Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Avcı’dan flaş açıklamalar…

Avcı’dan flaş açıklamalar…
3 Haziran 2022 12:22
302
A+
A-

Avcı açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Avcı’nın açıklamalarından satır başları:

NWAKAEME GÖRÜŞMELERİ: Ben kulübün teknik direktörüyüm. Kalıp kalmaması ile ilgili kararlarımı söylerim. Bir tarafım da kurumcudur. Bir oyuncu ile ilgili düşüncemi net şekilde söylerim, bir tarafım da kurumcuyum. Kulübü borçlandıracak, ille bu olsun durumu hiç bir yerde ama, ne Trazonspor’da, ne Beşiktaş’ta ne de Başakşehir’de oluşturmadım. Nwakaeme, burada taraftarda karşılığı olan, grubun içinde saygınlığı olan, benle iletişimi son derece iyi olan, karşılıklı saygının olduğu bir durum var. Kalmasını da zaten konuşmuştuk. Kendi de “Kalmak istiyoru” ligler oynanırken 3 – 2,5 ay önce söyledi. O süreçten devam eden bir durum var. Öteki tarafını Başkan, Yönetim Kurulu süreci takip edip karar verecekler. Lig bittikten sonra Tony ile bağlantım yok. Bir şey olsa zaten görüntülü de olsa konuşuruz.

Çok detaylarını, içeriğini bilemeyiz. Belki paylaşılmayan şeylerde vardır. Sonuçta ekonomi. Tony kişilik olarak problem çıkartacak oyuncu değil. Ekonomik olarak büyük ihtimalle kulübün bütçesinin dışına çıkan hareket vardır. Kulüp kendi bütçesine çekmek istiyordur, kaybetmek istemiyordur. Bence biraz orası devam ediyordur diye düşünüyorum.

AHMETCAN’A TRANSFER TEKLİFİ.. 

Ahmetcan Trabzonspor alt yapısının önemli kaynaklarından bir tanesi. Şampiyona olan takımın kendi kayağından 5 – 6 tane oynayan veya kadro içinde bulunan oyuncusu var. Bu çok değerli bir şey. Aynı zamanda, futbolcusu, taraftarı ve ekonomisini düşünüyor bu çocuklar. 
18 ay evvel gittiğimde ki 10’unda 19 ay olacak. Gittiğimde antrenmandaydı, A takımdaydı. Harifa fizik, sol ayak, stoper, gelişime açık, ne verirsen uygulamaya çalışıyor. Tek söylediğim şuydu: Biz Trabzon’un yüzü yapalım bu çocuğu. 
Bu şekilde eğitim yapalım. 
Zaten elimde 2 tane stoper var. Sol bek, Egemen ve Orhan hoca var. Hem de bölgesel çalıştırılabiliriz. 
Fırsat geldi bunu çok iyi kullandı. 
Bugün konuşuluyor Avrupa’da. Bana da geldi. Ciddi yerlerden yatırım amaçlı teklifler var.
Kulübe gelsin, oyuncunun kulübün menfaatleri doğrultusunda, kararlar veririz.

Almanya’dan diye biliyorum. Almanya’dan bir iki tane bu tür oyunculara yatırım yapan takımlar, takibe alıp teklif sunacakların duymuştum. Şu anda sayın başkana, yönetim kuruluna geldi mi.

Her ligde oynayabilir. Ama dediğim gibi gelişimini ki olmaya aday. Önemli potansiyel. Daha çok mesafe kat etmesi gereken alanlar var. İyi bir çocuk. Yatırımımız, insani olarak da doğru şekilde yapmak lazım. Her ligde olabilir. Topla ilişkisi iyi olan oyuncu her ligde oynayabilir.

TRANSFER İDDİALARI… 

Eren Elmalı, Halil Akbunar, Ozan Tufan ve Oğuzhan Özyakup…

Tanıdığım oyuncular. Ozan Tufan A Milli Tamıdayken A2 oyuncusuydu. Beğendiğim, iyi potansiyel. A mili takım oyuncusu. İngiltere yaptı. Mukavelesi var, süreci var. O tarafı bilmiyorum. Öyle bir talebim de olmadı.

Elmalı bu sene çıkış yapan oyuncu. Konuşulan rakamlar doğruysa iç piyasada o paraların olması mümkün değil. Aday oyuncu. Bu sene çıkış yaptı, biraz maç oynadı. A Milli Takıma seçildi. A Milli Takımın sol bek havuzu da dar zaten. Kuntz ile görüştüğümde 2 tanesi Beşiktaş’tan. Rıdvan ile Umut Meraş var. Caner var, bizim 88 doğumlu. Bir de şimdi Elmalı.

Halil de ben aynı süreç. U20’nin dünya kupasında oynayan oyuncusu. Bunlar yerli, potansiyeli kanıtlamış oyuncu.

Bunları kimse niye hayır alıyorsun, niye almıyor, alıyorum demez. Bir bağlantım yok.

Oğuzhan’ı sordun. Benim A Milli Takıma ilk adım. Beşiktaş’a transferinde bana soruldu. Beşiktaş’ta çalıştım. Önemli potansiyel, büyük oyuncu. Ama hep aşağı doğru seyretti şu an itibariyle. Trabzonlu yanlış hatırlamıyorsam. Ama şu an itibariyle öyle bir şeyimiz yok…

Dorukhan arkadaşı, bende hocasıyım. Beşiktaş’a gittiğimde evime çağırdım konuştuğum oyuncudur. Oğuzhan’dan bir şey olsa o da beni arar bende onu ararım.
Performansı bence olur. Trabzon’da olur. Bizim orası iyi bir aile ortamı var. Oyuncu, teknik adam, bütün odak noktası futbol. Trabzon’da olabiliyor. Ben mesela ilk defa çıktım dışarı. 32 sene sonra İstanbul’un dışına çıktım.

BOATENG İDDİASI

Geldi ismi. Son durumunu inceliyoruz. Marka oyuncu. Alman milli takımında oynamış. Eğer sakatlığı yoksa, kulübün bütçesine uygun olacaksa değerlendirilebilecek oyuncu. Bunu da ifade ettim. Zaten basında çok çıkıyor.

GİORGOS MASSOURAS’I TALEP ETTİK! 

Geçen sene talep ettik.

YUNAN OYUNCU SAYISI ARTAR MI?

Artsın. Aynı bölgedeyiz. sıkıntı yok. Siopis’in durumunu görüyorsunuz. Oynasa da oynamasa da grup enerjisi yüksek. Baka başka karakter. Massuras ile ilgili geçen sene talep ettik Devre arasında konuştuk. Ama rakamlar yüksek olunca vazgeçtik. 
Şu anda yok. Hiç bir gelişme onunla ilgili yok. Devre arasında söylenen rakamların yanısı söylense dahi olmaz.

EDGAR İE, GERVİNHO… 
Saha çalışmaları var. Bütün testler geçirilerek ona göre değerlendirme yapılacak.

ABDÜLKADİR PARMAK VE KİRALIK OYUNCU…
Geçen kendisi de beni aradı konuştuk. Değerlendirme yacağım. Kadro yapısı ile ilgili

ABDÜLKADİR ÖMÜR: 
Her türlü iki taraftan bakmak lazım. Hem oyuncu hem de kulüp tarafından. Sayın başkan bir açıklama yaptı. “Pişman oldum zaman vermediğime…” 
Bazen doğru zamanı bulup vermek gerekebilir. Bence de o konuda haklı. Ömür çok özel bir oyuncu. Türkiye’de ki bütün marka, yetenekli oyuncularla çalıştım. Ömür’de bunlardan bir tanesi. Eğer odak noktası futbol olduğu an çok fark yaratabilecek oyuncu. Bugünün futboldan uygun. Topa dokunuşları, dönüşleri, hareketliliği… Umarım çıkarsa onun adına da kulüp adına da olacaksa tabiki değerlendirilebilir. Yoksa buranın sevimli, değerli oyuncusu…

ŞAMPİYONLAR LİGİ! 

Hiç kestirdiğim yok, tahmini takımların ortalamasını biliyoruz. Baş altı takımlar var. Avrupa4da 2. ile takımı da olsa planları var. 
Sezon başı iki önemli mücadele oynadık. Roma ve Molde. O gün Morihno, bizim hakkımızı verdi. “Bu takım, iyi bir organizasyon takımı, bu Konferans Liginin takımı değil” bunun cevabını verdi. Onun için ona teşekkür ediyoruz. Avrupa’da her maç zordur. Bugün belki nasip olacak inşallah. Bu arzumuz isteğimiz o hedefe nasıp olmak. 
Takımları inceliyoruz. Danimarka’dan Kopenhag.. 
Biraz talihsiz kurular çekiyorum.

AVRUPA HAYALİ VAR MI? Türkiye’nin en büyük küplerinden biride çalışıyorum. Çok güzel duygular yaşadık. Çok mutluyum, iyi çalışıyorum. Antrenörlük, futbolculuk nasıl seyrediyor bilemiyorsun. Bir sene öncesinin teknik adamları 15, 20 hafta dışarda kalabiliyor. Bizim yaptığımız iş performans işi. Dünyada da böyle. Dünyada hafta olarak uzun sürebiliyor. Bizde biraz daha kısa olabiliyor. Ben artık şunu yapıyorum: Sunumlar yapıyorum. 
Sizin güçlü, güçsüz yanlarınız. İhtiyaç analizi yapıyorum. çalışma prensiplerimizi söylüyoruz. Olursa oluyor olmazsa ayrılıyorsun. Veya başlamıyoruz. 
Onun için hayırlısı neyse o olsun.

JESUS… Onu zaman gösterecek. Başlasın çalışmalar. Futbol duyguların, dalgalanlanmaların olumlu olumsuz çok olduğu camialar. Fenerbahçe, Galatasraya, Beşiktaş her zaman büyük kulüplerdir. Bence biraz daha şöyle bakmak lazım: Teknik adamların gelişimi var. Konyaspor, saygı göstermek lazım. İlhan hocayla beraber başkan yönetici çok iyi şeyler yapıyorlar. Başakşehir, zaten bir hafızası var. Emre Belezoğlu çok iyi futbolcu teknik adam olarak çok iyi şeyler yapıyor. Nuri Şahin: Benim oyuncum. Fikir alışverişi yapıyoruz. Harika şeyler yapıyor. Antalya maçı şampiyonluk maçı. Nuri Şahin benim oyuncum. Teknik adam olarak bunlar güzel şeyler. Ricam şu: Bu tür teknik adamlara şansın yanında destek, zaman vermeleri..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.