Dolar 32,4937
Euro 34,7859
Altın 2.441,89
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 19°C




















Trabzonspor’un şampiyonluk horonu Paris’e uzandı!

Trabzonspor’un şampiyonluk horonu Paris’e uzandı!
1 Haziran 2022 22:55
229
A+
A-

Trabzonspor’un yıllar sonra gelen şampiyonluğu tüm dünyada yankılandı. Taraftarların büyük coşkusu milyonlarca kişi tarafından beğenilip paylaşılırken şehrin tanıtımına büyük katkı sağladı.

Trabzon’daki görüntülerle memleket hasreti çeken gurbetçilerde yaşadıkları ülkelerde şampiyonluğun tadını çıkardı. Özellikle Paris Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği şampiyonluk organizasyonunda bir araya gelen gurbetteki Trabzonlular doyasıya eğlendi. Paris’te dev salonda gerçekleşen etkinlikte Bordo-Mavili taraftarlar kemençe ve horon eşliğinde şampiyonluğu kutladı. İsmail Cumur kemençesiyle geceye renk katarken söylediği şarkılarla da gurbete ki Trabzonluları coşturdu. Şükrü Güler de gecede sahne alan bir diğer sanatçıydı. Birçok değerli sanatçının katıldığı şampiyonluk gecesinde Bordo-Mavi bayraklar ellerden hiç düşmedi. Katılımcılar kaynaşma fırsatı bulurken adeta memleket havası soludular.

TARAFTARLARIMIZA ARMAĞAN OLSUN
Muhteşem geceyi organize eden Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Trabzonspor’umuz bizim her yerde gurur kaynağımızdır. Bordo-Mavi renkler bizi bir araya getiriyor. Gurbette yaşayan taraftarlarımıza, hemşerilerimize şampiyonluk coşkusunu yaşatmak istedik. Onlar bu sevinci çok hak ediyor. Bordo-Mavi renkleri her yere taşıyan gurbetçilerimize bu şampiyonluk armağan olsun. Kardeşliğimiz her zaman daim olsun. Biz Fransa’da büyük işlere imza atıyoruz. Buradaki gurbetçi vatandaşlarımıza bir nebze olsun memleket havası verebiliyorsak ne mutlu bize. Gurbetçilik zordur. Onlara moral olmak bizi çok mutlu ediyor. Trabzonluların huzuru için burada emek harcıyoruz. Şampiyonluk herkesten çok bize yakıştı. Trabzon ve Trabzonspor bir kez daha büyüklüğünü herkese gösterdi” ifadelerini kullandı. Başkan Bülent Cumur açıklamalarının ardından büyük bir coşkuyla alkışlandı. Sahneye çıkan sanatçılarda organizasyonu yapan dernek başkanı ve yönetimini kutladı.

BİZE HER YER  TRABZON
Şampiyonluk gecesine Epinay Sur Seine Belediye Başkan Yardımcısı Mohammed Chreau’da katılarak eğlenceye ortak oldu. Organizasyonu düzenleyen Başkan Bülent Cumur’a teşekkür eden Başkan Yardımcısı Mohammed Chreau,”Paris Trabzonlular Derneği şehrimize renk katıyor. Sanat ve kültürel etkinliklerin hepsinde varlar. Paris’te kendi geleneklerini yaşatıyorlar. Hepsini takdirle karşılıyoruz. Trabzonlular Derneği çok güzel işlere imza atıyor. Gönül verdikleri takım Trabzonspor bu yıl şampiyon oldu. Tüm taraftarlar, o kentin insanı bu mutluluğu sonuna kadar hak etti. Bizde elimizden geldiğince Başkan Bülent Cumur’a destek olmaya çalışıyoruz. Bu güzel etkinliği düzenlediği ve buradaki kaynaşmayı sağladığı için kendisine teşekkür ediyorum. Bize her yer Trabzon” ifadelerini kullandı.

MUHTEŞEM ANLAR YAŞANDI
Konuşmaların eline kemençeyi alan sanatçılar sahnenin tozunu attırdı. Birbirinden hareketli parçalarla geceyi canlandıran sanatçılar katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Paris’te kemençe sesleri inlerken Trabzonlular horona doydu. Gecenin sonunda tüm vatandaşlar salondan mutlu ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.