Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C




















Trabzon’da Tünel Akvaryum kaç TL’ye mal oldu?

Trabzon’da Tünel Akvaryum kaç TL’ye mal oldu?
1 Haziran 2022 15:31
459
A+
A-

Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantıları bugün başladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in başkanlık ettiği meclis, Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapıldı.

Belediye Meclisi toplantısı ilk olarak, Başkan Genç’in geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle başladı.

Başkan Genç, geçen ay 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında açılarak Trabzonluların hizmetine sunulan Tünel Akvaryum Projesinin maliyetini açıkladı.

Tünel Akvaryum’un Belediyenin şirketi ORBEL ile Okyanus Firmasının ortaklığında kurulan iştirak ile hayata geçirdiklerini ifade ederken bunun yüzde 75’inin Belediye, yüzde 25’inin ise Okyanus firmasına ait olduğunu kaydetti.

Başkan Genç, Trabzon Akvaryum’un 78 Milyon TL’Ye mal olduğunu kaydederken, belediyenin 44 milyon TL ödediğini de açıkladı.

Genç, “78 Milyon TL’ye mal oldu. Biz belediye olarak 44 milyon TL ödedik. Kendi imkanlarımızla ödedik. Yapımcı firmanın yüzde 25 ödemesi dışında kalan da bir ödemimiz daha var. 12-14 Milyon TL civarında bir ödemimiz var” dedi.

Başkan Genç, 19 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında Tünel Akvaryum’u kaç kişinin ziyaret ettiğini açıklarken ziyaretçi sayısının beklenenin 3 katına çıktığı ifade edildi.

Başkan Genç, “19 Mayıs ile 1 Haziran arasında, Akvaryum’u ziyaret etmesi beklenen kişi sayısı 7 bin 500’dü. Gelen ziyaretçi sayımız ise 21 bin 028 kişi geldi. Bu bizleri mutlu etti. Yapımcı firmamızla Trabzon Akvaryum ile Erdoğan bey başkanlığında yapılan yıl Mayıs ayı itibariyle Akvaryumu ziyaret eden 19 Mayıs ile 1 Mayıs arasında akvaryumu ziyaret. Güzel bir iş yapmışız. Trabzonlu hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.