Dolar 32,4373
Euro 34,7937
Altın 2.435,22
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 19°C




















Abdullah Avcı’dan Boateng kararı!

Abdullah Avcı’dan Boateng kararı!
1 Haziran 2022 09:35
531
A+
A-

 Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor yeni sezonda da şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olmak istiyor. Trabzonspor’un Lyon’un dünyaca ünlü stoperi ile ilgilenmesi büyük heyecan oluşturdu. Abdullah Avcı da tecrübeli futbolcu ile ilgili kararını yönetime iletti.

Şampiyonlar Ligi kadrosunu kurmak için kollarını sıvayan şampiyon Trabzonspor, Olimpik Lyon’da forma giyen Jerome Boateng’i alarak yılın transfer bombasını patlatmak istiyor.

33 yaşındaki dünyaca ünlü stoper için Fransız ekibi ile yapılan resmi görüşmelerde çok ciddi mesafe kat edildiği dile getiriliyor.

Kulübüyle 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan dünyaca ünlü savunmacı için bordo- mavili taraftarlar da harekete geçmiş durumda.

1.92 yıldızın alınmasını isteyen taraftar sosyal medyada yönetimi mesaj yağmuruna tuttu.

Kariyerinde 29 kupa bulunan süper yıldız için taraftarlar “Hamsik’ten sonra Boateng.

BOATENG GEÇEN SEZON NE YAPTI?
Tecrübeli futbolcu, geçen sezon 22’si ilk 11’de olmak üzere 27 maçta forma giydi, 2 de asist yaptı.

Kariyerinde 1’i Dünya Kupası, 2’si Şampiyonlar Ligi, 2’si UEFA Süper Kupa olmak üzere 29 kupa kaldıran Boateng, 2016 sezonunda da Almanya’da yılın futbolcusu seçildi.

İki dünya yıldızı takımda olursa önümüzde kimse duramaz. Yönetim bunu yaparsa büyük iş başarmış olur. Bize seviye atlatırlar” dediler.

ABDULLAH AVCI ONU BEKLİYOR

Bayern Münih kulübünde yıldızı parlayan isimlerden olan Boateng, ayrıca Hertha Berlin, Manchester City, Hamburg ve son olarak Lyon’da forma giydi.

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın tecrübeli stoperi kadrosunda görmeyi çok istediği ve bu konudaki talebini yönetim kuruluna ısrarla söylediği ifade edildi.

BOATENG KİMDİR?
3 Eylül 1988 Almanya Berlin doğumlu olan Jerome Boateng 1.92 boyunda ve stoper olarak görev yapıyor. Sağ bek de oynayabilen Alman futbolcu sağ yağını kullanıyor. Bir dönem Beşiktaş forması giyen Kevin-Prince Boateng’in kardeşidir.

Kariyerine 2002 yılında TeBe Altyapısında başlayan Boateng daha sonra Hertha alt yapısına transfer oldu. 2007 yılına kadar Hertha Berlin forması giyen 32 yaşındaki futbolcu 1.1 milyon Euro’ya Hamburg’a transfer oldu.

Yıldız futbolcu 3 yıl sonra Manchester City’nin yolunu tuttu. 12.5 milyon Euro karşılığında İngiliz ekibine transfer oldu ancak sadece 1 yıl sonra bu kez 13.5 milyon Euro’ya Bayern Munih’e döndü.

10 sezon boyunca Alman devinde sayısız başarıya imza atan Boateng ayrıca 74 kez Alman Milli Takım forması giydi.

10 yıl Bayern Münih’te forma giydikten sonra geçtiğimiz sezon başında Fransız kulübü Lyon’a imza atan 33 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi Haziran 2023’te bitecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.