Dolar 32,3820
Euro 34,7553
Altın 2.397,48
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Uluslararası Çalışma Merkezi belirledi.. Süper Ligde en iyi 11’de 8 Trabzonsporlu…

Uluslararası Çalışma Merkezi belirledi.. Süper Ligde en iyi 11’de 8 Trabzonsporlu…
24 Mayıs 2022 14:01
297
A+
A-

Uluslararası Futbol Çalışmaları Merkezi (CIES), Süper Lig’de 2021-22 sezonunun en iyi 11’ini belirledi. Şampiyon Trabzonspor’un damga vurduğu kadroya Galatasaray ve Beşiktaş’tan hiç futbolcu alınmazken, Fenerbahçe’den de yalnızca Kim Min-Jae yer aldı.

Uluslararası Futbol Çalışmaları Merkezi CIES, Avrupa’nın 32 liginin en iyi 11’lerini seçti. Süper Lig’e şampiyon Trabzonspor damga vurdu. Fenerbahçe 1 oyuncu sokarken, Beşiktaş ve Galatasaray liste dışında kaldı.

TRABZONSPOR’DAN 8 OYUNCU

Kısa adı CIES olan International Centre For Sports Stadies – Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi Avrupa 2021-2022 sezonuna dair Avrupa’nın 32 liginin en iyi 11’ini seçti. Süper Lig’in en iyi ilk 11’ine şampiyon Trabzonspor damga vurdu. Bordo mavililerden tam 8 oyuncu en iyi 11’e adını yazdırdı.

Geriye kalan üç oyuncunun ikisi İttifak Holding Konyaspor’dan diğeri de Fenerbahçe’den seçildi. Geçen sezonun şampiyonu ve bu sezonun Avrupa’daki en başarılı takımı Galatasaray ise listeye isim veremedi.

En dengeli 11 İtalya’dan
CIES raporuna göre İngiltere Premier Lig’de Manchester City ve Liverpool, İspanya La Liga’da Real Madrid, Almanya Bundesliga’da Bayern Münih ve Fransa Ligue 1’deyse Paris Saint-Germain (PSG) ilk 11’lere damga vurdu. İtalya Seria A ise en dengeli dağılımın olduğu lig olarak dikkat çekti.

İşte Süper Lig’in en iyi 11’i
CIES’in yaptığı çalışmaya göre 2021-2022 sezonunda Süper Lig’in en iyi ilk 11’i şu isimlerden oluştu:

Uğurcan Çakır,  (Trabzonspor)
Bruno Peres, (Trabzonspor)
Vitor Hugo (Trabzonspor)
Min-jae Kim (Fenerbahçe)
Guilherme Haubert (Konyaspor)
Dorukhan Toköz (Trabzonspor)
Amir Hadziahmetovic (Konyaspor)
Marek Hamsik (Trabzonspor)
Edin Vişça (Trabzonspor)
Anthony Nwakaeme (Trabzonspor)
Andreas Cornelius (Trabzonspor)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.