Dolar 32,3764
Euro 34,5282
Altın 2.381,43
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Yağmurlu
Trabzon
15°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C




















Stefano Denswil, Trabzonspor’da kalacak mı? ‘En özel şampiyonluğum’

Stefano Denswil, Trabzonspor’da kalacak mı? ‘En özel şampiyonluğum’
24 Mayıs 2022 14:56
440
A+
A-

Stefano Denswil 61saat.com’un konuğu oldu

Trabzonspor’da sakatlık yaşayan Vitor Hugo, Hüseyin Türkmen, Edgar Ie ve son olarak sol bek mevkisinde forma giyen Puchacz ve İsmail’in yerine forma şansı giyen Denswil Trabzonspor’un adeta jokeri olmayacaksını başardı.

Sezon başında Bologna’dan transfer edilen Stefano Denswil 61saat.com’un konuğu oldu. 29 yaşındaki Surinam asıllı Hollandalı futbolcu Denswil, Trabzonspor’da kalmak istediğini söyledi. 

61saat.com Spor Müdürü Hasan Tüncel’in sorularını yanıtlayan Denswil, aidiyet duygusu beslediği için Türkçe dersleri almaya başladığını söyledi.

Ajax altyapısından yetişti, tavsiyeleri nelerdir, takımda gençler arasında gördüğü en yetenekli isimler kimlerdir?

Çok kaliteli,  çok genç oyuncularımız var aramızda… Birçok örneğini sayabiliriz..  Bu sezon en çok oynayan Ahmetcan Kaplan’ı örnek vermek istiyorum. Birçok maçta oynadı. Fenerbahçe maçında şunu gösterdi, gençseniz yetenekliyseniz ve hazırsanız hazırsınızdır ve oynamayı hak ediyorsunuzdur. O da çıktığı maçta iyi bir performans gösterdi. Önümüzdeki yıl böyle devam edeceğini düşünüyorum. Birçok genç oyuncu Ahmetcan’ın  ve diğer genç yetenekli oyuncularımızın yolundan gidecektir. Onlar da oynama fırsatı bulacağını düşünüyorum.

EN ÇOK BİZ HAK ETTİK

Türkiye’ye gelmeden önce kariyerinin ivmesi aşağı doğru ilerliyordu, bu yükselişi neye bağlıyor?

Denswil; Hayatınızda bazen kararlar alırsınız ve bu  aldığınız kararlar bazen iyi sonuçlar getirir, bazen de beklediğiniz sonuçları alamazsınız.  Benim de kariyer gidişatımızı bu şekilde değerlendirebiliriz. Buraya gelmemle birlikte birçok oyuncunun hem sezon başlangıcı hem de oyunculara yüklenen özgüvenlerle birlikte nerede  oynarsa oynasınlar gayet iyi kalite gösterdiklerini ve yeteneklerimi sergileyebildiklerini düşünüyorum. Ben de sezon boyunca farklı pozisyonlarda oynadım ama her zaman “şampiyon olacağız biz bunu yapabiliriz” özgüveniyle iyi performanslar gösterdik. İlk günden beri gösterdiğimiz performansla birlikte ligin şampiyon olmayı hak eden takımıyız. Buradaki herkes çok hak etti diye düşünüyorum. Geldiğimiz andan itibaren ligin başında beri çok az maç kaybettik neredeyse maç bile kaybetmeden buraya kadar geldik. ve her zaman En çok hak eden biz olduk ve şampiyon olduk en önemisi de bu zaten…

6 ŞAMPİYONLUĞUM VAR AMA EN ÖZELİ BU!

Trabzon’da ve Türkiye’nin birçok noktasında kutlamalar yaşandı. Antalyaspor maçında kendisi neler yaşadı?

Bu mutluluğu tarif edecek kelime yok. Nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum. Daha önce 6 şampiyonluğum var ama en özellerinden bir tanesi bu oldu. O anlara tanık olabilmek ve orada olabilmek parçası olabilmek benim için çok önemliydi. Sadece Trabzon değil birçok şehirde yapıldı hepsini gördük dediğim gibi tarif bile edemiyorum. O insanların gözlerinde ki mutluluğu gördükten sonra ne kadar özel  bir iş yapıldığını görüyorsunuz, inanılmaz bir duyguydu hepimiz adına…

SAĞ ALTTAN, SOL ALTTAN ÇEKİŞTİRDİLER

Antalyaspor maçında sahaya girdiğimizde üzerinde çok az eşya olduğunu gördük o anda neler yaşandı?

Aslında futbolu güzel yapan şeylerden birisi bu sevinçler.  Maç bittikten sonra taraftarlarımız yanıma geldiğinde benim ve diğer arkadaşlarımın söyle bir durum oluştu. Biri sağdan sağdan biri sol alttan birisi sağ alttan çekiştirmeye başladı. Şu an bu anları mutlulukla anlatıyorum ama o zaman inanın daha da mutluydum. İnanılmaz duygular yaşıyorsunuz insanların tutkularını onları mutlu edebildiğinizi görebiliyorsunuz ayakkabılarımı belki almadılar ama ne olursa olsun kadar şey götürürse götürürsünler insanların mutluluğu için bunların olduğunu biliyorunsuz ve bu siz mutlu ediyor inanılmaz anlardı…

TRABZONLAND KUTLAMALARINDA OLMAMIZ GEREKİYORDU

Dünyanın yarısı Trabzonspor eğlencelerini gördü, inanılmaz anlar yaşadı. Dünya bu anlara tanıklık etti. Eğlencelerde nerede olmak isterdi. Trabzonspor stadı mı Meydan mı?

“Antalyaspor maçından sonra belki de gereken yer Meydan’dı. İstanbul’da TrabzonLand kutlamalarında olmamız gerkene yer orasıydı. Şansım olsaydı orada olmak isterdim. Dünyanın her yerinde kutlandı, inanılmaz görüntülerdi, biz de olmak istedik açıkcası… ”

HOLLANDA’DA ARKADAŞLARIM TRABZONLU

Dışarıda Trabzonspor’u nasıl görüyorlar, sana neler aktarıyorlar?

“Biraz farklı yaklaşacak olursak… Anlatan ben değildim, arkadaşlarımdı. Anlatılan kişi de bendim.  Hollanda ‘da daki arkadaşlarımın büyük çoğunluğu Trabzonlu ve Trabzonsporlu. Şehir ve taraftar hakkında inanılmaz şeyler söylediler bütün bilmem gerekenleri anlattılar. Çok fanatik olduklarını bahsettileri, buraya gelip gördüğümde arkadaşlarımın anlattıklarını gördüm. Onların bana anlattıklarından daha fazlasını  gördüm. Beklediğimden fazla fanatik taraftarla karşılaştım. Harika şeyler söylemişlerdi, geldiğimde de görmüş oldu. ”

EN İYİSİ OLDUĞUMUZ İÇİN O AN NEFRET EDİYORLAR

Trabzonspor’dan nefret edildiğini söylemiştin, bunun nedeni nedir?

Başka takımlarla oynadığınızda  kendi rakiplerinizle daha küçük takımların sizi istememesi, ligin en iyi takımı olmanız dolayısıyla sizin kazanmamanızı istememesi normal açıklanacak bir durum.  Deplasmana gidiyorsunuz maç oynuyorsunuz Rize’ye gittiğinizde hemen yakınınızda şehir destek bile bekleyebilirsiniz ama tam tersi. Bu durum şundan kaynaklanıyor sizin takımınız ligin en iyisi, her rakip sizi yenmek istiyor. O an için o rakip sizden nefret ediyor. Her yerde böyle bir durum…

“KARİYERİME TRABZONSPOR’DA DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Trabzonspor’da kalacak mısın?

Benim bildiklerim sizin bildiklerinize yakın şeyler. Bu bir süreç kolay değil, üzerinde çalışılıyor bir anda kontrat yenilemeleri 1-2 günde bitecek şeyler değil. İki tarafında üzerine düşülmesi ve tartışması gereken konular var. Göreceğiz hep beraber, ben kendi adıma şunu söyleyebilirim. Burada mutluyum bütün hocalarımızla herkesle takım arkadaşlarımla çok mutluyum, burada olmaktan beraber harika bir iş çıkardık, mutlu olduğum yerde kalmak isterim. Kontrat tek taraflı olan bir şey değil, konuşup herkesin kendi kararını bildirmesi gerekiyor. Bahsettiğim gibi biz burada gayet mutluyuz. Yakında haber çıkacaktır, hep beraber neler olacağını göreceğiz..

“TÜRKÇE ÖĞRENEREK ORTAMIN BİR PARÇASI OLMAYA ÇALIŞIYORUM”

Türk kültürüne aşikar, bazen okey oynadığını görüyoruz, neler yapıyor buralarda?

“Ben böyle birisiyim, hayatım boyunca böyle oldum. Çalıştığınız yerde içinde bulunduğunuz ortamın parçası olmanız gerekiyor, arkadaşınız varsa başka şehir başka ülkede size onlardan birisi olmalısınız. Ayak uydurmaya çalışıyorum okey oynuyorum restorana gittiğimizde onlarla birlikte oynadığımız oyunları oynamaya çalışıyorum. Gelmeden önce zaten Türk kültürüne aşına birisi olduğum için çay gibi ve daha önce Türk kültürünü gerektiren bütün kelimeleri biliyordum kötü kelimeleri de öğrenmiştim. Sokakta futbol oynarsanız kötü kelimeleri öğrenirsin. Türkçe öğrenmeye çalışarak, içinden bulunduğum ortamın bir parçasın olmaya çalışıyorum. Türkçe’yi bilerek daha yakın olmaya anlamaya çalışıyorum.  Sizi seviyorum Trabzonspor ailesi…”

Kaynak : ( 61saat )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.