Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C




















Giresunspor küme düşmekten kurtuldu! Rizespor ise…

Giresunspor küme düşmekten kurtuldu! Rizespor ise…
30 Nisan 2022 00:56
260
A+
A-

Giresunspor bugün kendi evinde Adana Demirspor’u 2 – 0’lık skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından Altay ve Rizespor’un durumu ise kritiğe girdi. Altay ve Rizespor, kalan 4 maçını kazanması ve Gaziantep’in de kalan 3 maçını kaybetmesi gerekiyor. 3’lü Averajda Altay, her iki takımdan da önde bulunuyor…

Spor Toto Süper Ligde, Trabzonspor emin adımlarla şampiyonluğa giderken, küme düşme hattında da durum yavaş yavaş şekillenmeye başladı. 
Bu haftaya kadar küme düşme hattında yer alan ve en yakın rakipleriyle arasında 10 puan bulunan Giresunspor, Adana Demirspor’u kendi evinde 2 – 0’lık skorla mağlup etti.

GİRESUN FARKI 13’E ÇIKARDI KENDİNİ KURTARDI

Bu sonuçla birlikte Giresunspor, küme düşme hattında, 30’ar puanla bulunan Altay ve Rizespor ile arasındaki puan farkını 13’e çıkardı. 
Her iki takımında 4 maçı bulunmasına rağmen puan farkının kapanmayacağı için Giresunspor, aldığı bu galibiyetle birlikte küme düşme hattında kurtuldu. 
Küme düşme hattının üzerinde yer alan Gaziantep F.K. ise Fenerbahçe karşısında aldığı 3 – 2’lik mağlubiyetle birlikte 42 puanda kaldı.

RİZE’NİN DURUMU AVERAJA KALDI

30 puan ile küme düşme hattında yer alan Rizespor’un kalan 4 maçını da kazanmak başka şansı kalmazken Gaziantep’in de kalan 3 maçını kaybetmesi  gerekiyor. 
Senaryonun bu şekilde seyretmesi durumunda ise sonucu Rizespor ile Gaziantep’in son haftada oynanacak maç belirleyecek. Rizespor’un 2’li averajı elde etmesi gerekiyor. İlk maçta Gaziantep, Rizespor’u deplasmanda 1 – 0’lık skorla mağlup etmişti.

Ancak bu sonuçlar gerçekleşse bile Altay’ın kalan 4 maçta mutlaka puan kabetmesi gerekiyor. Rizespor ve Altay kalan 4 maçını kazanması, Gaziantep’in de 3 maçını kaybetmesi durumunda durum 3’lü averaja kalıyor. Burada da Altay, önde yer alıyor.

Gaziantep’in kalan 3 maçında 1 puan kazanması durumunda ise tüm bu senaryolar çöpe gidiyor. Gaziantep 1 puan ile puanının 43’e çıkarıp küme düşme hattında kurtuluyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.