Dolar 32,1952
Euro 35,1014
Altın 2.472,52
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Yağmurlu
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C




















Fenerbahçeliler meydanı boş bulmuştu! Trabzonsporlu avukatlar devreye girdi

Fenerbahçeliler meydanı boş bulmuştu! Trabzonsporlu avukatlar devreye girdi
26 Nisan 2022 22:19
525
A+
A-

Trabzonsporlu Hukukçular Derneği’nden sert açıklama geldi.

Trabzonsporlu Hukukçular Derneği “daha önemli açıklma” başlığıyla bir bildiri yayınladı.

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği adlı oluşuma cevap veren Trabzonsporlu avukatlar derneğe Ali Koç’un sözleriyle cevap verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA

25.04.2022 tarihinde Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği tarafından kaleme alınan “önemli açıklama” başlıklı maksadı anlaşılamayan talihsiz metin üzerine meslektaşlarımıza ve kamuoyuna bir kısım hatırlatmalarda bulunma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Türkiye futbol liglerindeki hakem yönetimleri noktasındaki rahatsızlıklar ilk kez 2021-2022 yılında vuku bulan bir olumsuz hadise olmayıp, VAR sistemi öncesi ve sonrası takımların ligde topladıkları puan durumu karşılaştırıldığında sistemin esas mağdurunun kimler olduğu ortadadır. Bugüne kadar “hakemler de insandır, sezon boyu hatalar yapabilirler, yıl sonu bakıldığında eşit dağıtıldığı görülür” masallarını dinlerken sesini yükseltmeyenlerin bugün hakem hatalarından dem vurmaya hakkı yoktur. Zira en nihayetinde hakemler de insandır.

Gönül verdikleri takımlarının sezon boyu sergilediği başarısızlıkların, hayal kırıklıklarının sebeplerini camialarında aramak yerine son yılların belki de en temiz yönetiminin sergilendiği sezonda “araştırılması gereken önemli hususlar olduğu” imasıyla hiçbir somut delil ortaya konmaksızın suni gündem oluşturmak istenilmesi ise meslektaşlarımızın hukukçu kimlikleri karşısında garabettir.

Kaldı ki Fenerbahçe camiasının başkanı sayın Ali Koç’un “Trabzonspor, ligde açık ara en iyi futbolu oynuyor. Kimsenin çıkıp da hakemler sayesinde puan alıyorlar demesini kabul etmem. Puan farkı tesadüf değil” cümleleri daha hafızalarda tazeliğini korurken bu sözler karşısında yapılan açıklamanın neye hizmet ettiği hususu da anlaşılabilmiş değildir.

Öte yandan 2010-2011 sezonunun tescil edildiği bir ligde 2021-2022 sezonunun tescil edilmemesi gerektiği algısı oluşturmaya yönelik etkileşim kaygısıyla kaleme alınan mesnetsiz iddialar karşısında meslektaşlarımızı hukukun gereklerine uygun davranmaya davet ediyoruz.

Bununla birlikte; söylemlerin kitleleri tahrik edici değil, sağduyulu ve huzur ortamını korumaya yönelik olmasını, sporun bütünleştirici yönünün unutulmamasını ve en nihayetinde rakiplerine açık ara puan farkı atarak 2021-2022 sezonu şampiyonu olan Trabzonspor’un üstün başarısına ve emeğine saygı duyulması gerektiğini kamuoyuna ve meslektaşlarımıza hatırlatmak isteriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.