Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Bildiğini tüm hikayeleri unutun! Huzurlarınızda Hamsi…

Bildiğini tüm hikayeleri unutun! Huzurlarınızda Hamsi…
8 Nisan 2022 22:46
984
A+
A-

Amerika’dan Trabzon’a uzanan sevgi çocuklarının adına yansıdı. Minik Hamsi Kekik Durgunoğlu’nun dikkat çeken hikayesi…

İzmir’den Amerika’ya göç eden ailenin oğulları Erdem Durgunoğlu ve eşi Mary doğan çocuklarının adına Hamsi Kekik adını verdi.

Neden bu adı tercih ettikleri merak konusu olurken dikkat çeken bir hikaye ortaya çıktı.

TÜRK KÜLTÜRÜ İLGİLERİNİ ÇEKTİ

Mary’in Türklere karşı olan ilgisi nedeniyle çift Amerika’da antropoloji eğitimi aldı. Aldıkları eğitimi pekiştirmek isteyen çift Türk kültürüne, özellikle de Türk yemeklerine ilgi duymalarına yol açtığı ortaya çıktı.

TRABZON’DAN ÇOK ETKİLENDİLER

Erdem ve Mary çifti 2013-2014 yıllarında, Fulbright araştırma bursu ile geldiği Türkiye’de Slow Food akımı, kasaplık, ata tohumu gibi konuları incelemiş. Mary’le Türkiye’yi dolaşıp Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü incelemiş, tatmış ve herkese anlatmışlar. Karadeniz’de en çok etkilendikleri  yer Trabzon olmuş. Trabzon insanının karakteristik tavırlarından, futbol aşkından, esprili yapısı ve dediğim dedik oluşundan çok etkilenmişler. Yemeye doyamadıkları hamsinin tadını hiç unutmamışlar.

BEBEKLERİNİN ADINI HAMSİ KOYDULAR

Bu ilginç birikimin doğal sonucu olarak, 15 Ağustos 2021 tarihinde doğan ilk çocuklarına hamsi adını koymuşlar. İkinci isim olarak da Ege’yi yansıtması amacıyla kekik demişler. 1 yaşında ki bebeğin adı Hamsi Kekik olarak belirlemişler.

HAMSİ KEKİKİ, ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARINA GELECEK

Futbol sevdalısı olan Erdem’in ise Trabzon’u sevmesinde dolayı Trabzonspor taraftarı olduğu ifade edildi.  Öte yandan Trabzonlu iş adamı Ömer Burhanoğlu’nun Erdem Durgunoğlu’nun eniştesi olduğu ve Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarına Hamsi Kekik ve ailesini Trabzon’a getireceği ifade edildi.

Kaynak : ( 61saat )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.