Dolar 32,1145
Euro 35,0801
Altın 2.468,42
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Trabzonspor’un kupayı hangi maçta kaldıracağı belli oldu! İşte talimat…

Trabzonspor’un kupayı hangi maçta kaldıracağı belli oldu! İşte talimat…
24 Mart 2022 06:21
492
A+
A-

Trabzonspor şampiyon olması halinde hangi maçta kupayı kaldıracağı merak ediliyordu.

2. Sıradaki Konyaspor ile arasında 15 pun fark bulunan Trabzonspor’da şampiyonluk hesapları yapılmaya başlandı. Bordo Mavililer önündeki 3 maçı kazandığı takdirde sonuçlara bakmaksızın şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan edecek. Şampiyonluğunu erkenden ilan edecek olan Trabzonspor Kulübü’nün kupayı ne zaman alacağı ise merak konusu olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun talimatnamesinde ise kupanın “İç sahada oynanacak olan son lig maçında kupa verilir” maddesi yer alıyor. Buna göre Trabzonspor, matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemesiyle birlikte kupayı son iç saha maçı olan Altay maçında alacak.

TFF’nin “Kupa ve Madalyalar” isimli talimatnamesi şöyle diyor.

(1) Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlemesi halinde, ilgili kulübe ev  sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.