Dolar 32,2145
Euro 34,8044
Altın 2.418,39
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
14°C
Hafif Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Trabzonspor pilot takımı Almanya’da mı kuracak?

Trabzonspor pilot takımı Almanya’da mı kuracak?
24 Mart 2022 21:37
247
A+
A-

Bordo Mavili ekipte pilot takım kurma fikri kabul edildi

İstanbul’da Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın yaptığı toplantıyla ilgili bilgilere ulaşan Sabah Gazetesi Trabzonspor yazarı Ulaş Özdemir, Bordo Mavili kulüpte Türkiye’de veya Almanya’da pilot takım kuracağının kabul edildiğini söyledi.

Özdemir, şöyle konuştu: “Trabzonspor altyapısı son yıllarda üretemiyor. Bunun elbette çok çeşitli sebepleri var. Ama sebepler sadece Trabzonspor için geçerli değil. Türkiye’deki birçok kulübün sorunu altyapılarının üretememesi. En temel eksiklik de hem antrenör hem tesisleşme hem de oyuncuya yönelik yatırım yapılmaması. Aslında Avrupa’da doğru örnekler var ki bunlardan biri Ajax! Gidip nasıl başardıklarına yönelik inceleme yapılsa ve sadece o model uygulansa bile sorun büyük ölçüde halledilecek! Trabzonspor altyapı tesisleşmesine çok ciddi yatırım yaptı ve adını da ‘altyapı filozofu’ Özkan Sümer Futbol Akademisi koydu! O zaman O’nun adına yakışır bir üretim akademisine geçme vaktiydi ve Abdullah Avcı tüm sistemin değiştirilmesini istedi. Bununla ilgili raporunu sundu. Muhtemelen Avrupa ve Türkiye’den altyapı konusunda uzman ve tecrübeli isimler göreve başlayacak.

PİLOT TAKIM KURULACAK
Trabzonspor, pilot takım kurulması fikrini kabul etti. Ya Türkiye’de ya da Almanya’da. Geçmişte de pilot takımı vardı Trabzonspor’un fakat orada da bilindik sorunlar yumağı sonunu getirdi. Nihayetinde pilot takım -doğru kurgulanırsa- genç oyuncuların fiziksel, oyun ve pozisyon bilgisinin yanında tecrübe kazanmasını da sağlayacak. Trabzonspor’a altyapıdan gelen bazı oyuncular sahada nerede duracağını dahi bilmiyor. Rakibi nasıl karşılayacağı konusunda eksik! Toplu ve topsuz oyunlarda başarısız. Nereye koşacağından bihaber! Bu onların suçu değil aslında. Geldikleri yerde ya yeterince öğretilememiş ya da oyuncu öğrenememiş. Ama A Takıma “hazır” diye gönderilmiş! Ne kadar acı değil mi? Trabzonspor altyapı modelini ‘modern futbolun gereklerine uygun hale getirdiğinde’ oyuncular A Takım’da olmasa dahi pilot takımda oynayarak kendini geliştirebilecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.