Dolar 32,3654
Euro 34,7356
Altın 2.393,62
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Afrika’dan Trabzonspor’a uzanan hayat hikayesi! Trabzonspor’a koşarım…

Afrika’dan Trabzonspor’a uzanan hayat hikayesi! Trabzonspor’a koşarım…
21 Mart 2022 10:35
375
A+
A-

Sosyal medya fenomeni Afrikalı Horoncu lakaplı Adam Nkandu, 61saat’e açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor ligin zirvesinde açık ara liderliğini sürdürürken şampiyonluk için geri sayıma geçildi.

Yıllar sonra gelecek olan şampiyonluk öncesi birçok taraftar hikayesi bu şampiyonluğa anlam kazandırıyor.

Güney Afrika ülkesi olan Zambiya’da dünyaya gelen Adam Nkandu, Trabzonspor’u hayatının merkezinde yaşayarak şampiyonluk için gün sayan taraftarlar arasında yer alıyor.

Trabzonspor’a bağlılığı ve Karadeniz şarkılarını seslendirmesi ile kısa sürede sosyal medyada yoğun ilgi gören Adam Nkandu hikayesini 61saat’e anlattı.

1998 yılında Güney Afrika’nın Zambiya ülkesinde dünyaya gelen Adam Nkandu, 2013 yılında kazandığı lise nedeniyle Türkiye ile tanışıyor.

Lise hayatını Kayseri’de tamamlayan Nkandu burada Trabzonspor ile tanışıyor.

TRABZONSPOR İLE NASIL TANIŞTINIZ?

Trabzonspor hakkında öncelerden hiç bilgisi olmadığı belirten Adam Nkandu, ‘’Türkiye’ye gelmeden önce Trabzonspor hakkında hiçbir bilgim yoktu fakat yıllar geçtikçe arkadaşlarımın Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş’ı desteklediğini gördüm. Sonrasında Trabzonspor’un bir maçına denk geldim. Karadeniz’i ve yöreyi seviyordum. Bizden bir şeyler taşıdığına inanıyorum. Karadeniz’i severseniz zaten ilk olarak karşınıza Trabzonspor çıkıyor. Trabzonspor’a her hafta daha çok bağlandım ve maçlarını takip etmeye başladım. Benim için umudu ve mücadeleyi temsil ediyor. Trabzonspor’u çok seviyorum.’’ ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE TRABZONSPOR MAÇINA GİTTİNİZ Mİ?

9 yıldır Türkiye’de yaşamını sürdüren Nkandu daha önce hiç Trabzon’a gelme fırsatı bulamadığını ve bu hayalinin gerçek olmasını istediğini söyledi.

Üniversite hayatımı Bolu’da sürdürüyorum. Daha önce maddi nedenlerden ötürü Trabzon’a gelme fırsatı bulamadım. Trabzon’u, Trabzonspor’u çok seviyorum. Dilerim Trabzon’a gelerek yöreyi daha yakından tanırım. Trabzonspor’un maçını stadyumdan takip ederek şampiyonluk hikayesinde benim de bir anım olsun isterim. Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı Antalyaspor maçına gitmiştim fakat orada bir mağlubiyet almıştık’’

 

TRABZONSPOR’DA GÖRÜŞTÜĞÜNÜZ FUTBOLCU VAR MI?

Trabzonspor’da Nwakaeme’yi çok beğendiğini ve kendisine yakın gördüğünü belirten Adam Nkandu, ‘’Nwakaeme çok zeki bir futbolcu, bu şampiyonluğun hikayesini yazıyor. Onunla tanışmak isterim. Daha önce deplasmanda Antalyaspor maçı öncesi Edgar ve Djaniny ile görüşme fırsatı bulmuştum. Bana çok sıcak davrandılar ve onlarla sohbet ettik. Aynı ülkenin aynı bölgenin insanlarıyız. Onlarla ettiğim sohbet sonrası Trabzonspor’un ne kadar evrensel bir takım olduğu ve ne kadar iyi bir tercih yaptığımı bir kez daha anlamıştım’’ dedi.

TARAFTARLARDAN NASIL TEPKİLER ALIYORSUNUZ?

Karadeniz şarkılarını seslendirerek sosyal medya hesabından milyonlara ulaşan Nkandu, ‘’Trabzonspor’u çok sevdiğim için marşları seslendiriyorum ve taraftarlardan çok olumlu tepkiler alıyorum fakat bunu sadece futbolseverler değil de müziğe ilgisi olan herkesten alıyorum. Karadeniz şarkılarında huzur buluyorum ve seslendiriyorum. Ortaya güzel ve eğlenceli şeyler çıkıyor. Takipçilerim de bana destek vererek adımı duyurmama yardımcı oluyor. Bu bana mutluluk veriyor’’ ifadelerini kullandı.

İLK TRABZONSPOR FORMANIZI NASIL ALDINIZ?

Trabzonspor’a olan sevgisini bir kez daha belirten Adam Nkandu, ‘’Benim hediye kültürüm yoktu fakat kız arkadaşım hediye almak istiyordu. Ona her zaman hediye istemediğimi belirtiyordum fakat bu kararım Trabzonspor sayesinde değişti. Kız arkadaşıma, ‘Madem bana bir şey almak istiyorsun bu Trabzonspor forması olmalı’ dedim. Kısa süre içerisinde bana sürpriz yaparak forma hediye etmişti. İlk formamı onun sayesinde sırtıma geçirdim ve uzun süre çıkarmadım. Trabzonspor anlatılmaz yaşanır diyorlar ya buna gerçekten inanıyorum ve benimsiyorum’’ dedi.

Kaynak : ( 61saat )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.