Dolar 32,1442
Euro 35,0031
Altın 2.458,23
BİST 10.186,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Trabzonsporlu Cornelius’a beklediği yerden art arda övgüler geldi!

Trabzonsporlu Cornelius’a beklediği yerden art arda övgüler geldi!
17 Mart 2022 15:40
226
A+
A-

Danimarka Milli Takım teknik direktörü Kasper Hjulmand, Andreas Cornelius’a övgüler dizdi…

Milli takıma davet ettiği bordo-mavililerin gol makinesi için konuşan Kasper Hjulmand; “Trabzonspor’un kısa süre sonra ilan edeceği şampiyonluğunda bu kadar iyi olduğu ve bu kadar büyük rol oynadığını görmek çok güzel. Benim için uzun süredir devamlı oynadığını görmek çok güzel. Bazen sezonlarının biraz beklentilerin altında kaldığını biliyorum. Bazen sakatlıklarla başa çıkamadığının farkındayım. Ancak bu sezon iyi bir devamlılık yakaladı. İyi görünüyor” dedi.

Trabzonspor’un bu sezon kader belirleyici performanslarından birine imza atan ve başarısını sürdüren Andreas Cornelius, gollerinin yanı sıra hem oyun planına sağladığı katkı hem yaptığı asistler hem de mutevazılığı ile dikkat çekiyor. Danimarkalı futbolcu bordo mavili forma ile çıktığı 31 maçta 13 gol atıp 4 kez de arkadaşlarına gol pası verirken toplamda 17 kez tabelanın değiştirilmesinde etkin rol oynadı. Bu sayı daha önce oynadığı Parma’da geçirdiği 2 sezonda attığı gol sayısına eşit.

Piyasa değeri yükseldi
Abdullah Avcı’nın listesinde ilk sırada yer alan Andreas Cornelius yaz aylarında bir ara kopma noktasında olan transfer görüşmelerinin yeniden başlamasıyla birlikte Trabzon’a gelmişti. Milli futbolcu için 5.8 milyon euro ödeneceği KAP’a bildirilmişti. O dönem 7 milyon euro piyasa değeri bulunan 29 yaşındaki golcü yıldız ilk güncelleme ile birlikte artış yaşadı. 8 milyon euroya yükselen Transfermarkt değerinin bir sonraki güncellemede daha da fazla olması bekleniyor.

Sırada rekor var
Trabzonspor kariyeri oldukça iyi başlayan ve devam eden Andreas Cornelius gol krallığında da iddialı. Her ne kadar El Kaabi’nin 3 gol gerisinde 12 kez ağları sarsmış gözükse de kalan haftalarda zirveye oturabilmek adına elinden geleni her şeyi yapacak. Diğer yandan da kariyer rekoru olan 21’i geçmeye çalışacak. Kendisini futbol vitrinine çıkaran Kopenhag’da iki kez 20 ve üzerinde gol atmayı başaran Cornelius’un şuanda toplam 13 golü bulunuyor. Taraftarlar da kendisine güvenlerini sosyal medyada dile getiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.