Dolar 32,2057
Euro 35,0591
Altın 2.469,09
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C




















Milletvekili CORA, Trabzon’da ilke imza attı. Çoruh EDAŞ Genel Müdürü ile muhtarları buluşturdu

Milletvekili CORA, Trabzon’da ilke imza attı. Çoruh EDAŞ Genel Müdürü ile muhtarları buluşturdu
21 Şubat 2022 20:49
183
A+
A-

CORA, SAHAYA İNİYOR,

SORUNLARI ÇÖZÜYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon’da bir ilke imza attı. Şehrin her sorunuyla yakından ilgilenen ve Trabzon’un birçok yatırımı almasında büyük emek sarf eden Milletvekili CORA, Akçaabat ve Arsin ilçelerindeki muhtarları Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Ömer Kandemir, Şirket Müdürü Mehmet Aydın, Trabzon İl müdürü Osman Aydın ve bürokratlarıyla buluşturdu.

TOPLANTIYA YOĞUN İLGİ

İlçe ziyaretleri kapsamında özellikle Arsin ve Akçaabat’tan aldığı elektrik problemlerinin çözümü için Genel Müdür Kandemir’i davet ederek İstanbul’dan Trabzon’a getiren CORA, Yalıncak’taki Mercure Otel’de yaklaşık 90 muhtarla bir araya getirdi.

Kahvaltıyla başlayan toplantı programına Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet ÖZDEMİR, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Tolga ŞENGÜL, Belediye Başkanı Muhammet Sait GÜRSOY ve Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan ÖZDEMİR katıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM ve İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin ALTINTEPE Ankara’daki programlarından dolayı toplantıya katılmadı.

AMACIMIZ MİLLETİMİZİ MUTLU ETMEKTİR

Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, “Siyaset sahasının alanda karşılaştığı en temel sorunlar yol, su ve elektrik altyapısına ilişkin bitmeyen talepleridir. Ancak bu çalışmalar günün gelişen koşulları gereği hiçbir zaman tamamlanamıyor. Dün üretim hiç yoktu, bir evde üç lamba vardı. Bugün üretim gücümüz tüketimi karşılayacak boyuttadır. Tüketim her geçen gün artıyor. Bugün bir kişinin hem Yaylada hem köyde hem şehirde evi var. Evlerimizde onlarca elektronik eşya var. Bu durum beraberinde bir takım ihtiyaçları gerektiriyor. Çünkü ülke gelişiyor, nüfus artıyor, teknolojik ürünler artıyor ve enerji ihtiyacı da her geçen gün artıyor. Bizim elektrik dağıtımıyla ilgili en çok sorun yaşadığımız alan kırsallardır. Her bir köyümüzün her bir mahallemizin kendine göre sorunları vardır. Kırsalda yazın artan nüfus yoğunluğuyla birlikte özellikle Voltaj düşüklüğü, kışın ise hatların eskiliği, kopması ve direklerin çürümesi devrilmesi  gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Kışın ayrı, yazın ayrı sorunlar var. Yine ihalesi yapılan işlerde mütahitlerin iş bırakması yeniden ihale süreçleri programları aksatıyor. İnşallah özellikle kırsaldaki bu sorunları çözersek elektrikle ilgili şikayetlerle karşı karşıya kalmayacağız. Çünkü şehir merkezinde çok güzel altyapı hizmetler yapıldı.. Vatandaşlar bu çalışmalardan memnun. Özellikle elektrik tellerinin yerin altına alınmasıyla görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmış durumdayız. Ben, Akçaabat ve Arsin muhtarlarımızla konuştuğumda elektrikle ilgili sorunların en yetkili ağızdan cevaplanmasına doğru olacağını düşündüm ve sayın genel müdürümüzü şehrimize davet ettim. Sağ olsun kendisi de bizleri kırmayarak davetimize icabet etti. Bugün burada sizler aklınızdaki soruları soracaksınız, taleplerinizi ileteceksiniz ve genel müdürüm sorulara cevap verecek, talepleri değerlendirecek. Bizim amacımız milletimize hizmet etmektir. Hepimizin ortak temennisi milletimizi mutlu etmektir. Bizim Genel Müdürümüzden ricamız şu; sizlerin vereceği yazılı taleplerin analiz edilerek 2022 yılında neyin yapılacağı, 2023 yılında neyin yapılacağını bizlere iletsin. Biz de 1 ay sonra tekrar Muhtarlarımızla toplanıp onlara planlamanın ne olduğunu kendilerine bildirelim.” dedi. 

CORA’YA TEŞEKKÜR ETTİLER

Toplantıda söz alan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait GÜRSOY, toplantıyı düzenleyen Milletvekili Salih CORA’ya teşekkür ederek, “Muhtarlarımızla bir aradayız. İlk defa böyle bir organizasyonu Salih CORA vekilim ile yaşadık. Burada dertlerimizi anlatmak çok önemli. Acil olan durumlar var, ihtiyaç olan durumlar var, bunları çözmemiz gerekiyor. Ben tekrar kıymetli Vekilimize ve hassasiyetinden ötürü genel müdürümüze teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan ÖZDEMİR ise “Sayın vekilimize bizlere böyle bir imkan sunduğu için değerli Genel Müdürümüze de bu toplantıya katıldığı için teşekkür ediyoruz. Bu toplantı gerçekten ilçemiz adına çok önemliydi. Akçaabat Trabzon en büyük ilçelerinden biri. Elektrikle ilgili ciddi sıkıntılarımız var, istenilen hizmeti alamıyoruz. İnşallah toplantıdan sonra sorunların birçoğunu ortadan kaldırılacağı bir süreç yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

ELEKTRİKLE İLGİLİ SORUNLAR ORTAK

Ardından muhtarlar söz alarak sorunları genel müdüre iletti. 25 muhtar ayrı ayrı söz aldı. Genel olarak iletilen sorunlar; elektrik hatlarının yenilenmesi, voltaj düşüklüğü, genel aydınlatma ile ilgili yaşanan sorunlar, elektrik direklerinin çürümüş olması, eğrilmesi veya devrilip yola düşmesi, kış turizmin gerçekleştiği yaylalarda elektriklerin kesinti aylarının uzun tutulmasının olumsuz etkileri, elektrik tellerinin yere yakın olması, bazı mahallelerde yatırımların gerçekleşip bazılarında gerçekleşmemesi, Santa Harabelerindeki elektrik sorunu oldu.

GENEL MÜDÜR KANDEMİR TEK TEK CEVAPLADI

Muhtarların konuşmasının ardından konuşan ÇORUH EDAŞ Genel Müdürü Ömer KANDEMİR, taleplerin teker teker not edildiğini belirterek, bunlarla ilgileneceklerini vurguladı. Ayrıca söz alarak konuşan bazı muhtarların taleplerine yönelik açıklık getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.