Dolar 32,2008
Euro 34,7808
Altın 2.418,52
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
14°C
Hafif Yağmurlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Karadeniz müziğinin efsane ismi Sait Uçar yaşam savaşını kaybetti

Karadeniz müziğinin efsane ismi Sait Uçar yaşam savaşını kaybetti
9 Şubat 2022 12:05
269
A+
A-

Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Kemençe üstadı Sait Uçar dün akşam saatlerinde hayata veda etti. Cenazesi Trabzon Hamsiköy’de defnedilecek.

Türküleriyle tüm Karadenizlilerin gönlünde taht kuran 60 yaşındaki Trabzonlu sanatçı Sait Uçar yaşam savaşını kaybetti.

Yaklaşık 2 senedir mücadele ettiği amansız hastalığının tedavisini hastanede sürdüren Uçar, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

13 yaşında kemençe ile tanışan ve 40 yıllık sanat hayatına 400 eser sığdıran Sait Uçar’ın menajeri Naz Özcan yaptığı açıklamada “Çınarımız canımız Sait Uçar’ı kaybettik. Mekânı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenleri sabır versin” dedi.

Sait Uçar’ın cenazesi, 09.02.2022 Çarşamba günü ikindi namazına müteakip Trabzon Maçka Hamsiköy’de defnedilecek.

SAİT UÇAR KİMDİR?

Sait Uçar 3 Nisan 1962’de Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden olarak gösterilen Uçar onlarca esere imza attı.

İlk ve orta öğrenimini Hamsiköy’de tamamladıktan sonra Trabzon Ticaret Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Radyosu’nda başlayan müzik kariyerini Tütmezdi Bacaları isimli albümünü 1980 yılında çıkararak sürdürdü. Sait Uçar, orta okul sıralarında ilk bestesini yaparken 26 albümünde söz ve müzikler kendisine ait.. Sait Uçar kendi albümlerinin yanı sıra bir çok Karadenizli şarkıcının albümüne de besteleriyle katkı verdi.

25 yıldan uzun süre profesyonel olarak müzik kariyerini sürdüren Uçar, adını  Karadeniz müziğinin unutulmazları arasına yazdırdı.

Evli ve iki çocuk babası olan Uçar bir süredir yakalandığı kanser ile mücadele ederken 2021 yılında da bir ameliyat geçirmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.