Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 15°C




















Trabzon’da Akyazı tartışması! Şahin: Akyazı’da çökme araştırılmalı!

Trabzon’da Akyazı tartışması! Şahin: Akyazı’da çökme araştırılmalı!
8 Şubat 2022 14:39
280
A+
A-

Trabzon’da Akyazı Stadyumu’nda çökme meydana geldiği iddiaları kısa sürede gündeme yerleşmişti.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, dün basında yer alan ‘Akyazı çöküyor’ haberleri üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alarak araştırma yapılmasını istedi.

Açıklamalarda bulunan Turgay Şahin,”Gazetelerde Akyazı stadındaki çökme ile ilgili haberler dolaşıyor. Biraz geriye giderek konuşacağım. 2010 yılında bu stat yapıldığı zaman şiddetle karşı gelmiştim. Bu karşı gelmem sonrası kendi partimden eleştiri almıştım. 70’li yıllarda KTÜ’de okurken hocamız Yusuf Tatar ile arazi çalışması yapmıştık. Sera Golü’nün oluşmasında oradaki aktif fay hattını oluşmasını söylemişti. Teknik konuya girmeyeceğim, ciddiye alınmadı. Daha sonra dolgu ihale edildi. Dolgu yapılırken mecliste eleştirilerim olmuştu. Demiştim ki, buraya zaman zaman kara toprağı dökülüyor, küstürüp dökülmesi gerekiyor. Bundan dolgunun yapılması gerekiyor dedim ve kulak arkası edildi. Çektiğimiz fotolarda doğru atımlı bir hareketin olduğunu domino taşı gibi bir hareketin olduğu görünüyor. Stadı mı yıkalım hayır, bu işle ilgili bir araştırma komisyonunun kurulması gerekiyor. Vatandaşın kafasındaki soruların kafadan kaldırılması gerekiyor. Şehir hastanesini ilk alan firmanın genel müdürüyle konuştum, yine aynı firma aldı. Allah aşkına dedim şunun zemin etütlerini çok iyi inceleyin hareketlenme var, yarın bir sıkıntı yaratmasın. İnceledi ve ‘Biz burada tamamen bir tadilat yaptık, fere kazık sayılarını arttırdık. Hareketin temel sistemini koyduk” dedi. Bu konunun ivedilikle beraber incelenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum”ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Şahin’in sorusu sonrası açıklama yaptı.

Ataman “2019 yılında TOKİ’den geldiğinde ölçtürmüşler, 2019 yılında Akyazı’nın olduğu bir yerde problem yok, uydudan ölçüldüğü iddiası var. Zeminle ilgili bir çalışma yok. Bir durum varsa gerekli araştırmayı yapıp bilgilendiririz. Basında yazılan şekli mevcut bir durum değil. Duruma bakarız. Şehir hastanesinin olduğu yere gelince Kalyon İnşaat işini ciddi bir şekilde yapıyor, Trabzon için kıymetli bir projenin altına girdiler. Gereken neyse onu yaparız.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Mustafa Yaylalı ”Yapılan çalışma akademik çalışma, yeni bir çalışma değil, uydu üzerinden zeminle ilgili çalışma yapan bir çalışma. Bu oturma dolgu ile ilgili bir oturma, ilk 10 yıl ciddi oturmaları kabul edilebilir oturma yaparız. Stat ile ilgili şöyle bir durum var. Stat ile ilgili çalışma değil bu yapılan araştırma. Akyazı tamamen kazık üzerine oturulmuş ana kayaya sabitlenmiştir. Sürtünme 0 hesaplanmıştır. Altta hiç dolgu yokmuş gibi hesaplanmıştır. Statın güvenlikle ilgili bir sorunu yoktur. Kamuoyunu akademik çalışmaları bu şekilde bahane ederek yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Dünyanın en tehlikeli durumu akademik çalışmayı farklı hedeflerle kullanmaktır. Çalışmanın içinde net bir şekilde dolgu olduğu ve kabul edilebilir sınırlar içinde kaldığı yazmaktadır ve farklı da yönlendiriliyor. Doğru bulmuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.