Dolar 32,2588
Euro 35,0430
Altın 2.464,98
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















SEMİNER SONA ERDİ

SEMİNER SONA ERDİ
4 Şubat 2022 05:27
263
A+
A-

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Folklor Derneği işbirliğinde gerçekleştirdiği “Trabzon Yöresi Geleneksel Giysileri, Müzikleri ve Halk Oyunları Öğretim Teknikleri” adlı seminer sona erdi.

Araştırmacı Yazar ve Halkbilimci Selim Cihanoğlu tarafından Halk Eğitim Merkezlerindeki Usta Öğreticilere, okullardaki Halk Oyunları Eğitmenlerine ve derneklerdeki antrenörlere özel olarak verilen seminerde, kadın-erkek giyim kuşamı ve takıları tek tek incelendi. Horon müziklerinin ritim yapısı uygulamalı olarak anlatıldı. Kız ve erkek birlikte oynanan horon figürleri öğretim teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Kız oyunları ve erkek oyunları öğretim teknikleri ise ayrı ayrı işlendi.

Akçaabat Belediyesi organizesinde Akçaabat Folklor Derneği’nde yapılan seminerde horonu tam manasıyla en doğru şekilde öğrenmek, öğretmek ve kayıt altına alarak geleceğe taşımak hedeflendi. Seminer sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Araştırmacı Yazar ve Halkbilimci Selim Cihanoğlu’na ve katılımcılara teşekkür mahiyetinde katılım belgesi takdim etti.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Horonun tarihçesinden başlayarak tüm detayları Selim Cihanoğlu hocamız bu seminerde anlattı. Seminer, horonu en doğru şekilde gelecek nesillere öğretmek, en doğru şekliyle tüm dünyaya tanıtmak adına oldukça verimli oldu. Horon, Akçaabat insanı için bir yaşam tarzıdır. Sevincimizde, mutluluğumuzda, düğünümüzde, asker uğurlamalarımız olduğunda horon oynarız. Horonda kurulan halkadaki birlik ve beraberlikle tüm duygularımızı paylaşırız. Horon Karadeniz insanının yaşam tarzını, yaşadığı zor coğrafyayı ve daha birçok duyguyu yansıtır. Nesilden nesile aktarılan horonun figürlerinin manasını bilerek oynamak horona ayrı bir duygu ve farkındalık katar. Bölgemizin değerlerini en güzel şekilde yansıtan ve yaşatan bu tür seminerlere devam edeceğiz. Kursumuza katılanlara ve Araştırmac

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.