Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















KOSGEB’DEN GENÇ İSTİHDAMINA BÜYÜK DESTEK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

KOSGEB’DEN GENÇ İSTİHDAMINA BÜYÜK DESTEK  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI
5 Ocak 2022 05:16
343
A+
A-

BAKAN VARANK O DESTEĞİN AYRINTILARINI ANLATTI:

HER YENİ İSTİHDAMA 100 BİN TL

İMALATIN YANI SIRA BAZI HİZMET VE TİCARET SEKTÖRLERİ DE YARARLANABİLECEK

SON 12 AYDAKİ ORTALAMA İSTİHDAMINI KORUMAYI VE EN AZ BİR YENİ PERSONEL İSTİHDAM EDEREK 12 AY ÇALIŞTIRMAYI TAAHHÜT EDEN İŞLETMELER, HER YENİ PERSONEL İÇİN 100 BİN TL’LİK GERİ ÖDEMELİ DESTEK ALACAK

İŞLETME 2 YIL SONRA FAİZSİZ VE KOMİSYONSUZ OLARAK KOSGEB’E GERİ ÖDEME YAPACAK

KOSGEB, gençlerin istihdama katılmalarını kolaylaştıracak önemli bir hamle yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası açıklanan destek paketinin ayrıntılarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank anlattı.

Nisan ayında pandemiden etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı başlattıklarını hatırlatan Bakan Varank, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan programın yeni fazında imalat sektörünün yanı sıra salgında gelir kaybı nispeten yüksek olan pek çok hizmet ve ticaret sektörünü de programa dahil ettik.” dedi.

Bakan Varank, son 12 aydaki ortalama istihdamını koruyan işletmelerin 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü verdiği her bir personel için 100 bin TL’lik geri ödemeli destek alacağını ifade ederek “Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu fırsattan yararlanabilecek.” diye konuştu.

İşletmeler, desteği aldıktan sonra 24 aya boyunca ödemeye yapmayacağını vurgulayan Varank, “Sonraki 24 ayda eşit taksitlerle faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e ödeme yapacak.” dedi.

SON BAŞVURU 31 MART

Varank, başvuruları e-Devlet üzerinden almaya başladıklarını belirterek “Son başvuru tarihi, 31 Mart 2022. Destek kapsamında olan işletmelerimizi bu imkandan yararlanmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

İKİ FAZ TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayında pandemiden etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nı kamuoyu ile paylaştı. İmalat sektöründeki işletmeler ile teknoloji tabanlı start-up’ların başvuru yapabildiği programda, 3-21 Mayıs’ta ilk, 21 Haziran-3 Eylül arasında ikinci faz başvurular alındı.

İLAVE İSTİHDAM

Programın 3’üncü döneminde önemli bir revizyon yapıldı. İmalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinin yanı sıra bazı hizmet ve ticaret sektörleri de programa dahil edilerek kapsam genişletildi. Yeni etapta, salgında gelir kaybının nispeten yüksek olduğu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.